پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک عضو بنیاد باران با بیان اینکه "اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها یک برنامه حکومتی است"، اظهار کرد: به دلیل نوع عملکرد مسئولان در سالهای گذشته در حوزه اجرایی و غیراجرایی، اعتماد عمومی جامعه آسیبپذیر شده است.
عبدالله ناصری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه "با وجود تمام تبلیغات و توضیحات کارشناسی مسئولان درباره لزوم انصراف از دریافت یارانه نقدی، باور اجتماعی این امر را نپذیرفت"، افزود: میزان ثبتنامکنندگان برای دریافت یارانه نقدی میتواند هشداری برای حکومت باشد زیرا این امر نشان داد که اعتماد مردم به جامعیت حکومت آسیب دیده است.
وی خاطرنشان کرد: پرونده فساد مالی سه هزار میلیاردی به لحاظ تأثیرات اجتماعی آن، بسیار مهم بود که باید مسئولان مربوطه به این مسأله بصورت جدی وارد میشدند اما این اتفاق نیفتاد و این مسأله تأثیرات خود را بر افکار عمومی باقی گذاشت. همچنین سایر تخلفات و سوءاستفادههای مالی یا حضور نفر دوم دولت قبل که اتهامات زیادی متوجه اوست، موجب شده که اعتماد جامعه از بین برود. اکنون عدهای از مرفهین جامعه معقتدند که باید یارانه را دریافت و خودشان آن را صرف مسائل خیریه کنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب همچنین با اشاره به اینکه "اعتماد بر اساس رابطه سازماندهی شده و معنادار دوسویه شکل میگیرد"، تصریح کرد: جامعه باید باور کند که عملکرد دستگاههای حاکمیتی بصورت صحیح و شفاف است، در حالی که در بسیاری از مسائل مردم نامحرم تلقی شدند و اطلاعرسانی درستی در این باره به مردم نشد و همین امر موجب شد که اعتماد عمومی کاهش یابد.
ناصری با اشاره به وقایع اتفاق افتاده در مجلس در روز استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی دولت قبل، اظهار کرد: نوع ادبیات مسئولان نیز در کاهش اعتماد عمومی کاملاً مؤثر بوده است. اتفاقات آن روز و تقابل رئیس قوه مجریه با رئیس قوه مقننه اعتماد عمومی را خدشهدار کرد. باید این نکته را بپذیریم که اینگونه نبود کسانی که از دریافت یارانه انصراف ندادند توصیه رئیس دولت را نپذیرفتهاند، بلکه آنها توسعه حکومت را نپذیرفتند زیرا بحث هدفمندی یارانهها یک بحث ملی و فرا دولتی است و کل حکومت درگیر آن است.
این عضو بنیاد باران همچنین خاطرنشان کرد: مردم احساس میکنند که یارانه را از کل حکومت دریافت میکنند در حالی که برخی تفکرات مخالف دولت اینگونه دامن میزنند که رئیس دولت در میان افکار عمومی مرجعیت ندارد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: البته برنامههای رسانهای و تبلیغاتی دولت نیز در این مرحله ناپخته و عجولانه بود و باید سازوکار مناسبی فراتر از قوه مجریه ساماندهی میشد تا مردم با واقعیات جامعه آشنا شوند و همچنین توجیه شوند که درآمد حاصل از هدفمندی یارانهها در کدام بخشها هزینه میشود.
ناصری در پایان اظهار کرد: میزان ثبتنامکنندگان برای دریافت یارانه نقدی نشان میدهد که پیشبینی دولت در این زمینه درست نبود و به نظر من باید بررسی جامعهشناسی و روانشناسی درباره کاهش اعتماد مردم به حکومت انجام شود زیرا این مساله یک هشدار جدی برای مسئولان است.