پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس سازمان دانشجویان وزارت علوم درباره منع ادامه تحصیل 64 دانشجوی ایرانی در نروژ با بیان اینکه بر اساس تجربههای قبلی، به نظر میرسد که بحث تغییر رشته و گرایش دانشجویان مطرح است، گفت: اخراج دانشجویان را تایید نمیکنیم.
دکتر مجتبی صدیقی در گفتوگو با ایسنا، با تایید اینکه برای برخی از دانشجویان ایرانی کشور نروژ مشکل ایجاد شده است، اظهار کرد: این اتفاق مساله جدیدی نیست، چراکه در سالهای اخیر محدودیتهایی توسط برخی از کشورهای غربی برای ادامه تحصیل دانشجویان ما در برخی رشتهها ایجاد میشد و شده است.
وی افزود: به هر حال این کشورها با جمعبندیهایی که دارند که بسیاری از آنها بر اساس تبلیغات غلط و سوء است، دانشجویان ما را برای ادامه تحصیل در برخی رشتهها محدود میکنند.
رییس سازمان دانشجویان وزارت علوم با بیان اینکه در همه موارد معمولا درخواستی که مطرح میشود، تغییر پروژه و گرایش است، گفت: معمولا درخواست اخراج دانشجویان مطرح نیست. این بحث در کشور هلند نیز در سالهای اخیر به وجود آمد و دانشجویان با کمک سفارت جمهوری اسلامی ایران مساله خود را پیگیری کردند و با گرفتن وکیل، پیگیری حقوقیشان به نتیجه رسید و دادگاه هلند رای داد که با توجه جریان آزاد اطلاعات نمیتوان جلوی ادامه تحصیل در رشتهها و گرایشهای مختلف را گرفت.
صدیقی با بیان اینکه این محدودیتها نوعی سیاستهای نژاد پرستی محسوب میشود، تصریح کرد: در نروژ نیز ما فکر میکنیم که مجددا با پیگیریهایی که سفارت ایران در این کشور انجام میدهد و صحبت با مسئولان این کشور و احتمالا با وکیلی که دانشجویان خواهند گرفت، همان مسیری که در هلند طی شد، طی شده و این منع برداشته شود.
وی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات رسیده از این کشور تعدادی از این دانشجویان هنوز به این کشور عزیمت نکردهاند، گفت: تعدادی از دانشجویان به دلیل رشته تحصیلیشان مشکل صدور ویزا دارند و ویزای آنها صادر نشده است. تعدادی هم در خود نروژ هستند که فکر میکنم با پیگیریهایی که انجام میشود، این مشکل حل شود.
رییس سازمان دانشجویان وزارت علوم با بیان اینکه دانشجویان در همه دنیا باید بتوانند از امکان ادامه تحصیل در همه گرایشها بهرهمند باشند، اظهار کرد: اصولا موضوعات علمی را نباید وارد مسائل سیاسی کرد، چراکه این حق طبیعی است و دانشجویان همه کشورها فارغ از نژاد و ملیت باید بتوانند این حق را داشته باشند.
صدیقی با بیان اینکه بر اساس تجربیات قبلی قاعدتا باید بحث تغییر رشته و گرایش و نه بحث بازگشت به کشور مطرح باشد، خاطر نشان کرد: سفارت ایران در نروژ نیز با تایید اینکه مشکل ایجاد شده است اعلام کرد که در حال پیگیری مساله است. بنابراین ما بحث اخراج را به این معنا که بحث بازگشت دانشجویان به کشور باشد، تایید نمیکنیم. همچنین از رایزن علمی خود نیز خواستیم تا بررسیهای دقیقتری انجام و به ما اطلاع دهد.
وی با بیان اینکه همه این دانشجویان اعزام با هزینه شخصی (غیربورسیه) هستند، گفت: در حال حاضر دانشجویان در جریان گرفتن وکیل و پیگیری حقوقی هستند یعنی این طور مشخص شده بود که طرح شکایت و با گرفتن و شکایت را با جدیت دنبال کنند.
رییس سازمان دانشجویان وزارت علوم درباره زمان این اتفاق اظهار کرد: این اتفاق به صورت تدریجی افتاده اما آن چیزی که به طور رسمی اعلام شده در روزهای اخیر بود.