پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آزادی مطبوعات در میانمار همچنان با دشواریهایی روبهروست. در تازهترین تحول چندین روزنامه خصوصی در میانمار در اعتراض به دستگیری و محکومیت روزنامهنگاران این کشور، صفحه نخست خود را به صورت سیاه منتشر کردند.
به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، صفحات نخست سیاه در روزنامه دیلیایلون، مجله ورزشی آن و چندین روزنامه دیگر پس از آن منتشر شد که دادگاهی در میانمار یک روزنامهنگار را که برای روزنامه صدای دموکراتیک برمه کار میکرد، به علت ایجاد اقدامات متجاوزانه و ممانعت از خدمترسانی به مردم به یکسال زندان محکوم کرد. وای فیو، سردبیر روزنامه ایلون به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: ما در اعتراض بهحبس گزارشگر روزنامه «صدای دموکراتیک برمه» و در اعتراض به حملههای اخیر علیه روزنامهنگاران، صفحه نخست را به صورت سیاه منتشر کردیم. میانمار طی چهار ماه گذشته دستکم شش روزنامهنگار و یک مدیر ارشد یک مجله خبری را به اتهاماتی از قبیل افشای اسرار دولتی و اقدامات متجاوزانه دستگیر کرده است. دونفر از این افراد به زندان محکوم شدهاند.
حدود دو سال پیش دولت میانمار رسما سانسور مطبوعات در این کشور را که از ۵۰سال پیش برقرار شده بود، ملغی اعلام کرد و خبر داد از این پس روزنامهنگاران مجبور به گرفتن تاییدیه اداره سانسور دولتی برای انتشار گزارشهای خود نیستند. در این میان اما آزادی رسانهای در این کشور با مشکلاتی مواجه بوده است. از آنجمله مجازنبودن برپایی روزنامههای خصوصی در این کشور است که قانون آن هنوز برقرار است و به این خاطر، عرصه روزنامهنگاری میانمار همچنان در انحصار جراید دولتی قرار دارد.
میانمار چند دهه زیر سلطه نظامیان اداره میشد. از بهار ۲۰۱۱ زمام امور به دولتی غیرنظامی به ریاست تین سین سپرده شده است. این دولت از زمان روی کارآمدن رشتهای از اصلاحات را در پیش گرفته است. سانسور مطبوعاتی از سال ۲۰۱۱ رفتهرفته در میانمار رنگ باخت. از دیگر سو رهبر مخالفان میانمار برای سفری یکهفتهای به آلمان و فرانسه، راهی این دو کشور اروپایی شد. این نخستین سفر خارجی آنگ سان سوچی، رهبر مخالفان میانمار در سال 2014 است.