arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۴۸۳۶
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۲ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۳

"ظریف" و "اشتون"دوشنبه دیدار می‌کنند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : باشگاه خبرنگاران نوشت: در روزهای آغازین سال جدید و پیش از برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای کشورمان، سومین دور مذاکرات کار‌شناسی ایران و گروه موسوم به ۱+۵ روز پنجشنبه (14 فروردین‌ماه)  در مقر سازمان ملل متحد در وین اتریش آغاز شد.

این مذاکرات با هدف نزدیک‌تر شدن دیدگاه‌های طرفین برای تدوین متن مشترک به منظور دستیابی برای توافق نهایی، صورت می‌گیرد؛ همچنین قرار است در این دور از مذاکرات کارشناسی دسترسی ایران به فناوری، بازار تجارت و منابع بانکی، نحوه نظارت و بازرسی، زمان دوره نهایی و مباحث باقی‌مانده از مذاکرات وین در دستورکار قرار گیرد.  

این در حالی است که دو طرف با برگزاری چهار نشست رسمی در دومین مرحله از مذاکرات هسته‌ای که در روزهای ۲۷ و ۲۸ اسفندماه سال ۹۲ در وین برگزار شد، درخصوص چهار محور همکاری‌های بین‌المللی در زمینه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای، غنی‌سازی، تحریم‌های بین‌المللی و همچنین رآکتور تحقیقاتی اراک تبادل‌نظر کردند.

گفتنی است، ریاست این دور از مذاکرات کار‌شناسی ایران و 1+5 را "حمید بعیدی‌نژاد" مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه کشورمان و یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده ایران بر عهده دارند.

بر این اساس مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 به مدت سه روز و تا آغاز دور سوم مذاکرات رسمی ادامه خواهد یافت.

از این رو سومین دور مذاکرات ایران و ۱+۵ به میزبانی وین (وین ۳) در مسیر دستیابی به توافق نهایی در چارچوب توافقنامه ژنو قرار است از ۱۸ فروردین ماه به مدت سه روز و به سرپرستی "محمدجواد ظریف" رئیس دستگاه دیپلماسی ایران و "کا‌ترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  برگزار شود.

گفتنی است طرفین مذاکره‌کننده هسته‌ای در نشست وین یک توافق کردند تا تیرماه سال جاری (پایان دوره زمانی گام اول توافق ژنو) پنج تا شش جلسه برگزار کنند که دور اول و دوم آن در وین برگزار شد.

همچنین "مارتین فایس" سخنگوی وزارت امور خارجه اتریش روز سه شنبه (12 فروردین‌ماه) در سخنانی با استقبال از برگزاری دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در این کشور که قرار است روزهای هشتم و نهم آوریل (نوزدهم و بیستم فروردین) برگزار شود، تاکید کرد: سیاست اتریش در راستای ایجاد تفاهم بین طرف‌های مختلف است.

وی در ادامه افزود: دستیابی به توافق نهایی مشکل برنامه هسته‌ای ایران را حل می‌کند.

نظرات بینندگان