پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت: آنچه در کشور تبديل به برنامه اجرايي مي شود با سياست هاي کلان کشور مطابق نيست، چيزي که انحراف ايجاد مي کند همين مسئله است.
محمد صالح جوکار نماينده مردم يزد و صدوق در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار پارلماني مهر ضمن ارزيابي عملکرد مجلس در سال 92 که به نام حماسه سياسي و حماسه اقتصادي نامگذاري شد، گفت: مجلس دو شان دارد، شان قانون و شان نظارتي که براي اجرايي شدن اين دو شان ابزارها و ساز و کارهايي الزامي است که بايد از آنها استفاده کرد.
وي با اشاره به تاکيدات مقام معظم رهبري در ديدارهاي گذشته نمايندگان گفت: مجلس جايگاهي است که مي تواند در جهت استحکام و ساخت قدرت دروني نظام فعاليت کند و آن نگاه درون زا را توليد و تقويت کند که اين امر در سايه وضع قوانين خوب و کار آمد است که در مدت زمان طولاني قابليت اجرا داشته باشد نه قوانيني که وضع شده و چند روز بعد نيازمند اصلاح باشد زيرا چنين قوانيني ثبات لازم را نداشته و پويايي جامعه را از بين مي برد.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه حماسه سياسي و حماسه اقتصادي پايه هاي استحکام قدرت و ساختار نظام است، ادامه داد: حماسه سياسي همان حضور و مشارکت مردم در صحنه هاي مختلف است که بايد مجلس بستر اين حضور را فراهم کند.
جوکار گفت: اگر بخواهيم ملت حضور گسترده اي در صحنه ها داشته باشند اين امر موجب مقبوليت ساختار نظام خواهد شد، از سوي ديگر به ساختار نظام نيز استحکام مي بخشد، اگر مردم در صحنه باشند ظرفيت هاي جديدي براي نظام خلق مي شود که اين نشانه اتحاد و انسجام دروني و الهام بخشي انقلاب براي ساير انقلاب ها در دنيا است که اين همانا خلق حماسه سياسي است.
وي با اشاره به ابعاد اقتصادي و چگونگي تحقق حماسه اقتصادي گفت: براي تحقق اين حماسه بايد الگوي دروني داشته باشيم ، اگر نگاه ما به درون باشد حماسه اقتصادي خلق خواهد شد اما اگر نگاه به بيرون داشته باشيم و تصور کنيم که رابطه با آمريکا باعث پيشرفت ما خواهد شد قطعا پيروز اين عرصه نخواهيم بود چرا که موجب غافل شدن از ظرفيت هاي داخل مي شود.
جوکار افزود: در روزهاي پاياني سال گذشته مقام معظم رهبري سياست هاي اقتصاد مقاومتي را ابلاغ کردند که پايه هاي اقتصاد مقاومتي درون زا بودن آن است که تکيه به مردم مي کند.
نماينده مردم يزد و صدوق ادامه داد: ما مجلسي ها هر قدر ريل را براي ورود مردم در عرصه توليد داخلي فراهم کنيم در مسير حماسه اقتصادي گام برداشته ايم. ورود مردم در عرصه فرهنگ، اقتصاد، سياست و ... خوب است، هر جا مردم ورود پيدا کردند به نقطه قوت ما تبديل شده است و هر جا نگاه ما انحصاري در بخش دولتي يا مراکز خاصي بوده است نقطه ضعف ما محسوب شده است.
وي با اشاره به تعداد زياد مرکز مطالعات راهبردي در کشور، گفت: تاکنون چيزي از دل اين مراکز راهبردي بيرون نيامده است، يا يک تفکر خاصي بر اين مراکز حاکم است که القا مي کند ما بايد به سمت خاصي حرکت کنيم و يا به سمت برقراري رابطه با غرب و آمريکا حرکت مي کند اما بايد توجه کنيم که در حوزه قانونگذاري، مجلس بايد قوانين کارشناسانه و عميق مصوب کند تا اين برنامه در سالهاي آينده خود را نمايان سازد.
جوکار با اشاره به اينکه بايد دليل تورم زا بودن اقتصاد کشور را مشخص کنيم، افزود: چرا نبايد بتوانيم از توليد ملي حمايت کنيم، به واقع مشکل ما در چيست در حالي که در فناوري و منابع هيچ مشکلي نداريم. ما فناوري، منابع و نيروي انساني ورزيده داريم.
وي افزود: ما در عرصه دفاعي امروز حرف براي گفتن داريم چون احساس خطر و احساس تهديد کرديم همين باعث شد در آن زمينه تلاش کرده و آن را به نقطه قوت خود تبديل کنيم.
اين نماينده مجلس ادامه داد: در دانش هسته اي علي رغم تحريم ما توانستيم در اين بخش به صنعت دست يابيم زيرا نياز ما بود و غرور ملي و ديني مان باعث شد که در اين سمت حرکت رو به جلو داشته باشيم از اين رو در بخش هاي ديگر از جمله اقتصادي نيز مي توانيم چنين حرکتي داشته باشيم.
جوکار با اشاره به اينکه سياست هاي کلي و کلان مطلوب است، گفت: آنچه تبديل به برنامه اجرايي مي شود دچار مشکل است و برنامه هاي اجرايي مطابق با سياست هاي کلان نيست، چيزي که انحراف ايجاد مي کند همين مسئله است.
وي با اشاره به اينکه مجلس بايد اين مسائل را در نظر داشته باشد، ادامه داد: در حماسه اقتصادي مجلس بايد کار کارشناسي انجام دهد و دولت نيز در اين مسير کار هماهنگي با مجلس انجام دهد، بي برنامگي در زمينه اقتصادي مي تواند لطمات زيادي وارد کند که اميدواريم مجلس در اين مسير پيشقدم بوده و ريل لازم را طراحي کند.
نماينده يزد و صدوق با اشاره به شان نظارتي مجلس شوراي اسلامي گفت: در جريان انجام کار کارشناسي و تعيين راهبردها، مجلس بايد نسبت به اجراي صحيح آن نيز برنامه داشته و نظارت کند تا اين برنامه ها به درستي انجام شود يا نه، آيا به اهداف چشم انداز مي رسيم يا نه و سياست هاي ابلاغي در حال اجرا شدن است يا نه؛ بنابراين مجلس هم در بخش کلان و هم در بخش قاعده کار بايد نظارت کافي را داشته باشد.
جوکار با بيان اينکه بايد نسبت به عملکرد مجلس در بخش نظارتي و تدوين قوانين در سال 92 آسيب شناسي انجام دهيم، افزود: هنوز نتوانستيم به اين نتيجه برسيم که ضعف هايمان بيشتر بوده يا قوت هايمان؛ علي رغم وجود نقاط قوت بسيار اما بايد اين را هم دانست که نقاط ضعف هم داشته ايم که بايد با کار کارشناسي آنها را به نقاط قوت تبديل کنيم.