arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۱۵۵۸
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۵ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۲

آیت الله شبیری زنجانی: بزرگنمایی افرادی که قرائتی خشن از دین دارند، آفت رسانه ها است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آیت الله العظمی شبیری زنجانی با تشریح آفات رسانه ها، بزرگنمایی افرادی که قرائتی خشن از دین دارند را یکی از این آفات خواند و به رسانه‌ها توصیه کرد، به جای توجه به کمیت و تعداد خبر، به استحکام خبر بپردازند.

به گزارش شفقنا، آیت الله العظمی شبیری زنجانی، مرجع عالیقدر شیعه در دیدار مدیران و اعضای پایگاه بین المللی شفقنا بیان کرد: مطرح شدن و بزرگ نمایی افرادی که قرائت خشن از دین دارند، یکی از آفات رسانه هاست. یکی از آفت های رسانه ها این است که بعضا از افرادی مطلب نقل می کنند و افرادی را بزرگ جلوه می دهند که رفتارهایشان مطابق با سیره حضرات معصومین سلام الله علیهم نیست. ممکن است نقل این مطالب در کوتاه مدت باعث گسترش اخبار شود اما این نوع حرکت ها چه ضربه ای را به مقدسات خواهد زد؟ آفات نشریات همین است که گاهی افکار خشن و ناصحیحی که به نام شیعه منتشر می شود را به جای فکرهای صحیح منتشر می کنند.

وی با تاکید بر اینکه خشونت به معنای حقیقی آن در دین وجود ندارد، گفت: خشونت به معنای واقعی آن تماما در دین ممنوع است. گاهی برخی موارد ضرورت ایجاد می کند که خشونت باشد مثلا کسی که برای نجات جانش، انگشتش را جراحی و قطع می کنند، اینجا فطرت هم قبول می کند که رفتار صحیح است و نمی شود با سوء استفاده، این رفتار را خشونت نامید، این مساله دیگر خشونت نیست. تشخیص موضوع هم بسیار مهم است.

آیت الله العظمی شبیری زنجانی درباره رفتارهای خشنی که به نام دین در حال ظهور است بیان کرد: الان برخی مواردی که مطرح می شود هم دنیا می داند خشونت است و هم خشونت بودن آن در روایات ما ثابت شده است. در تشخیص صغریات گاهی سوءاستفاده انجام می گیرد. در تشخیص مصداق باید هوای نفس را کنار گذاشت. خشونت به معنای حقیقی از نظر شرع و عقل صحیح نیست. گاهی افراد فاسدالمذهب هستند و کاری به کار کسی هم ندارند اما گاهی افراد گرگ های جامعه اند و آسایش را از جامعه گرفته اند مثل همین گروه های تکفیری. مقابله با این گروه که در دنیا اختلال ایجاد کرده اند خشونت نیست.

این مرجع تقلید، معرفی سیره ثابت شده حضرات معصومین سلام الله علیها را بهترین روش برای ترویج مذهب دانست و گفت: ما باید سیره معصومین سلام الله علیهم را به دنیا معرفی کنیم و بگوییم شیعه کسی است که در این مسیر حرکت می کند. حالا اگر کسی خودش انحراف دارد و می خواهد به پای شیعه بنویسد پذیرفتنی نیست. شیعه مسیرش مشخص است حالا ممکن است افرادی خود را به شیعه ببندند.

وی ترجیح دادن کمیت بر کیفیت را آفت دیگر رسانه های کنونی خواند و افزود: یکی از آفت هایی که در موضوعات خبری و به ویژه خبرهای مذهبی وجود دارد، ترجیح دادن کمیت بر کیفیت است. می خواهند فضیلت های حضرات اهل بیت علیهم السلام را ذکر کنند به سند آن مطالب توجه نمی شود بلکه برای زیاد کردن مطلب از منابع مختلف استفاده می کنند. درحالی که بهتر است انسان به کیفیت این اخبار توجه و از اخبار متقن استفاده کند. فردا اگر کشف شود که اخباری متقن نبوده سایر خبرهای متقن هم از اثر می افتند.

وی ادامه داد: ممکن است یک مطلب ضعیف با این عنوان که این مطلب الان به نفع شیعه است منتشر شود، انتشار این خبر ممکن است در کوتاه مدت اثر خود را داشته باشد اما در بلند مدت اثر منفی دارد و می تواند به سست شدن بیان تشیع در اذهان افراد بیرونی بینجامد لذا خبرنگارها و نویسندگان مذهبی باید دقت داشته باشند که از مطالب مستند و قابل دفاع استفاده کنند. یک دلیل محکم بهتر از 10 دلیل غیر معتبر است.

آیت الله العظمی شبیری زنجانی گفت: رسانه ها اگر بخواهند توفیق داشته باشند باید به جای توجه به کمیت و تعداد خبر، به استحکام خبر بپردازند. اطلاع داریم که افرادی برخی مسایلی را ترویج می کنند که ما می دانیم دروغ و خلاف است. متاسفانه اشخاصی مطرح می شوند که نمونه واقعی نیستند بلکه جعال هستند. افرادی که به فن مسلط هستند می دانند این مطالب و این روش دروغ است لذا مطبوعات و رسانه ها هم باید در این زمینه ها دقت کنند. لزومی ندارد ما برای توسعه تولید خبر، دروغ را هم منتشر کنیم.

این مرجع تقلید شیعیان، صداقت را ویژگی بارز پیامبر اکرم (ص) دانست و گفت: صدق گفتار و امانت داری جزو ویژگی های بارز و درجه اول پیامبر اکرم صل الله علیه و آله بود. اگر راستگویی باشد موفقیت مسلم است. اگر غیر از این الگو رفتار کنیم، موفق نخواهیم بود؛ در زمان آقای بروجردی، رییس شهربانی قم به یکی از طلبه ها ظلم کرده بود. مطلب را با چند دروغ به آقای بروجردی منتقل کردند تا با جدیت بیشتری پیگیری شود اما وقتی دروغ بودن بخشی از مطالب برای آقای بروجردی محرز شد ایشان با تردید به مساله نگاه کردند یعنی به خاطر دروغ خواست افراد نتیجه عکس داد. اگر راست و دروغ مخلوط شود کار خراب می شود. امروز مطالبی درباره اشخاص نقل می شود که ما می دانیم دروغ است.

نظرات بینندگان