arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۱۷۳۶
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۶ - ۲۸ آذر ۱۳۹۲

قالیباف: میراث تمدنی اسلام و شهرهای اسلامی در خطر نابودی است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 ˈمحمد باقر قالیبافˈ شهردار تهران و نایب رییس مجمع شهرداران جهان نابودی میراث تمدنی اسلام و شهرهای اسلامی را نگران کننده دانست و گفت: تلاش های بسیاری برای صیانت از این میراث مادی و معنوی باید به عمل آید.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا ، قالیباف روز پنجشنبه در مراسم آغاز به کار رسمی اجلاس بخش غرب آسیا و خاورمیانه مجمع شهرداران جهان در شهر قونیه در ترکیه گفت: به تناسب رشد شهرنشینی و گسترش قلمرو و دامنه تاثیرگذاری شهرها در ابعاد جغرافیایی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، چالش های پیش روی رهبران و مدیران شهری نیز بیشتر و پیچیده تر می شود و مقوله ˈحکمرانی شهریˈ اهمیت و جایگاه بالاتر و تعیین کننده تری پیدا می کند.

شهردار تهران تصریح کرد: انتظار می رود رهبران و مدیران شهری همزمان با فکر کردن و برنامه ریزی برای پاسخ گویی به نیازهای فزاینده شهروندان و تأمین زیرساخت ها، خدمات و تسهیلات مورد نیاز شهرهایشان، در عرصه های محلی، ملی، منطقه ای و بین المللی با هدف تأمین منافع شهروندان و شهرهایشان و نیز برای تحقق صلح و توسعه پایدار جهانی تلاش نمایند.

وی بیان کرد: امروز ما در منطقه با شرایط بحرانی و فجایع انسانی زیادی روبه رو هستیم که متأسفانه تحت تأثیر سیاست های اشتباه برخی از قدرت های منطقه ای و دخالت و زیاده خواهی قدرت های سلطه گر غربی به ویژه تنش آفرینی، تجاوزات و جنایات رژیم اشغالگر فلسطین، دامنه و شدت آنها توسعه پیدا کرده است. نگرانی های جدی برای شهروندان به ویژه اقشار آسیب پذیر شهری مانند زنان و کودکان در سطح منطقه وجود دارد.

از سوی دیگر میراث تمدنی اسلام و شهرهای اسلامی در معرض خطر و نابودی است و باید تلاش های زیادی برای صیانت از این میراث مادی و معنوی به عمل آید.

شهردار تهران با بیان اینکه چالش های مشترک زیادی میان همه کلان شهرهای جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه وجود دارد که اشتراک مساعی و همفکری و همکاری میان مدیران شهری و مقامات محلی را ضروری ساخته است.

او گفت: به عقیده من رشد شهرنشینی و توسعه شهری کنترل نشده و پیامدهای مخرب ناشی از آن در ابعاد مختلف، منشأ اغلب این چالش های مشترک است.

نایب رییس مجمع شهرداران جهان گفت: در حالی که چالش ها و دغدغه های مهمی در سطح ملی، منطقه ای و جهانی وجود دارد، مدیر شهری و محلی همواره نیازمند ورود فعالانه و صرف منابع، انرژی و زمان هستند.

وی ادامه داد: چالش هایی چون فقر، قحطی، گرسنگی و فقدان امنیت غذایی، جنگ ها، تجاوزات، منازعات و کشمکش ها میان دولت ها، اقوام و قبایل، تخریب محیط زیست و تغییرات اقلیمی و آب و هوایی، تهدیدها و آسیب های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ناشی از فرآیند های جهانی شدن و جهانی سازی است.

به گفته قالیباف، بر این اساس، در هر راهبرد و راهکار مؤثری برای توسعه پایدار شهری، به ویژه دستیابی به رونق و توسعه اقتصادی شهرها، ارتباط و همکاری میان مدیران شهری و محلی در سطح منطقه ای و بین المللی، یکی از ضروری ترین عوامل است.

شهردار تهران تصریح کرد: مدیریت شهری با درک این آرمان ها و خواسته های شهروندان و شرایط جهانی شدن، در تلاش است از یک نهاد خدماتی به یک نهاد پویای فرهنگی و اجتماعی تبدیل شود و در این مسیر برنامه ریزی های متعددی را جهت تقویت هویت ملی و نقش آفرینی در فضای جهانی انجام داده است و با ابتکار عمل از جمله در مواردی به پیشرفت های قابل توجهی نایل شده است.

نایب رییس مجمع شهرداران جهان افزود: تأکید من به تبادل نظر پیرامون آمادگی دولت های محلی برای پیشگیری و مقابله با بحران های احتمالی ناشی از مخاطرات محیطی و انسانی است. خوشبختانه تجربیات مفید تهران در این زمینه می تواند مبنای بحث کارشناسی ارزشمندی میان اعضای این تشکل باشد .

شهردار تهران افزود: ما در این مسیر دست دوستی خود را به طرف تمامی شهرها، دولت ها و ملت هایی که اعتقاد به همکاری در فضای انسانی، دوستانه، عادلانه و به دور از تمامیت خواهی و یکجانبه گرایی دارند، دراز می کنیم و دوستی و همکاری با آنها را ارج می نهیم.

شهردار تهران با اشاره به وجود آرامگاه مولانا در شهر قونیه، تصریح کرد: من نیز همانند بسیاری از شما اعتقاد عمیق دارم که جهان امروز بیش از هر زمان دیگری تشنه و نیازمند افکار، اندیشه های عرفانی، پندها و اندرزهای اجتماعی و اخلاقی مولانا است.

امروزه این علاقمندی همه جانبه را به خوبی می توان در استقبال روزافزون جهانیان از دیدگاه های مولانا بازشناسی کرد و عطر افکار بلند مولوی را از سراسر جهان استشمام نمود.
نظرات بینندگان