پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بذرپاش همچنین با اشاره به اظهار نظر مقامات آمریکایی درخصوص ایران تصریح کرد: چرا دستگاه دیپلماسی به سخنان هتاکانه مقامات امریکایی پاسخی نمیدهد.
نماینده مردم تهران در مجلس با انتقاد از اظهارات ظریف در دانشگاه تهران گفت از وی خواست که در امور سرهنگها دخالت نکند.
به گزارش فارس، مهرداد بذرپاش در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس گفت: اخیراً وزیر امور خارجه در دانشگاه تهران جملاتی را گفته است که نه در شأن ملت ایران بود و نه در شأن خود وزیر. یک توصیه به وزیر فعال و دیپلمات دارم و اینکه دیپلماتها در کار فرهنگها دخالت نکنند و اگر شکی در توانمندی ملت ایران دارند در حاشیه نشست بعدی با 1+5 از آقای جان کری که برخی از اطلاعات را در اختیار دارند سؤال کند ولی امیدوارم که وی با این ذهنیت راجع به ملت ایران و توانمندیهای ایران در مذاکرات حاضر نشده باشد و اگر تا به اینجا اینگونه بوده از این به بعد آن را اصلاح کند تا شیرینی یک مذاکره مقتدرانهتر از گذشته را بچشد. مدیریت شده و بسیار محدود را سرویسهای رژیم صهیونیستی به دست آوردهاند و بعد از آن فکر تهدید کردن از ذهنشان بیرون رفت و جرأت تهدید هم نداشتند.
وی افزود: در موضوع توافقنامه ژنو اگرچه در کلیات و تحرکات دیپلماتیک دولت و تیم مذاکرهکننده حمایت میکنیم ولی این حمایت به این معنا نیست که در جزئیات چیزی نگوییم چرا طرف مذاکرهکننده تا این حد هتاکانه صحبت میکند و کسی جواب او را نمیدهد.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس اظهار داشت: پاسخ سخنان غیر مؤدبانه رئیسجمهور به اصطلاح مؤدب آمریکا را چه کسی میدهد؟ در کجای این متن غنیسازی آمده؟ آیا متن دیگری در دست داریم و از طرف دیگر طرفهای اصلی مذاکرهکننده ما نیز به این حق اذعان ندارند. پس ما بر سر چه چیز مذاکره کردهایم؟ اینکه بگوییم در NPT آمده به نظر حرف درستی نیست که اگر این حرف درست باشد پس چرا ما در حال مذاکرهایم و چرا اصلا تحریم شدهایم.
بذرپاش اضافه کرد: قرار است در 6 ماه آینده و در مراحل بعدی چه امتیازی بدهیم که اصلیترین بخش تحریم ما که نفتی و پولی و جابجایی پول در شبکه بانکی است برداشته شود. آیا طرفهای غربی گزینههای دیگری روی میز خواهند گذاشت؟ اینکه طرف غربی مرتب میگوید امنیت رژیم صهیونیستی برای ما مهم است آیا نمیخواهند با این موضوع با شما مذاکره کنند و اینکه مرتب بیآبروترین آدمها در عرصه حقوق بشر دم از نقض حقوق بشر در ایران میزنند؟ آیا نمیخواهند در این باره با شما مذاکره کنند؟ حواستان باشد این است رسم دیپلماتیک نه صرفا لبخند و حضور در فیس بوک.
بذرپاش تصریح کرد: چرا اصل تعهدات در متن توافقنامه ژنو نیامده و در ضمیمه آمده و اصل تعهدات ایران در اصل توافقنامه آمده است و این همه جملات تأثیرپذیر توسط طرفین با کدام منطق دیپلماتیک سازگار است. قرار بود فرق این دور از مذاکرات با مذاکرات گذشته این باشد که ابتدا بر سر گام آخر توافق صورت گیرد و بعد گام اول را برداریم. کدام گام آخر توافق شد که ما قدم اول را برداشتیم.
عضو کمیسیون صنایع مجلس اظهار داشت: برخی از رفع تحریمها مانند پرداخت پول به نهادهای بینالمللی بیشتر به نفع غربیها است، برداشتن این تحریمها چه ضرورتی داشت؟ آیا برداشتن تحریم از فروش نفت مهمتر از این موضوع و به نفع ملت ایران نبود؟
وی افزود: محل غنی سازی که هیچ اشارهای به آن نشده چه تضمینی دارد که آنها در ایران بودنش را بپذیرند. در مذاکرات آتی شما میخواهید با چه پشتوانه و اهرمی وارد شوید در حالی که دولت در حال سیاهنمایی شبانهروزی است و با خالی نشان دادن کشور از منابع از یک طرف و خالی شدن دست سازمان انرژی اتمی از مواد و تجهیزات از طرف دیگر معلوم نیست دور بعد شما با چه اهرمی در مذاکرات حضور خواهید داشت.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس اظهار داشت: رئیسجمهور که در انتخابات با شگرد تبلیغاتی فرهنگ و حقوقدان برای خود مانور تبلیغاتی فراهم آورد باید این را بداند که هر چند سالیانی در کسوت شبه فرهنگی در ارتش حضور داشته و خدمت کرده و پس از آن سالیان طولانی در کسوت امنیتی با عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی خدمت کرده است این را نیز باید بداند که اگر نیروهای مسلح شریف، سپاه سرافراز، ارتش سربلند و نیروی انتظامی زحمتکش و مجاهدتهای خانواده آنها نبود حال نه کشوری بود که شما رئیس جمهور آن باشید و نه حقوقدانی که در مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام خود را آماده انتخابات ریاست جمهوری کند.
بذرپاش اضافه کرد: ما به این قشر و خانوادههای آنها خیلی بدهکاریم و خانوادههای شهدا که بخشی از این خانوادهها هستند از ما خیلی طلبکارند. حواسمان باشد روشهای تبلیغاتی ما زحمات همت، باکری و خرازی، ستاری و صیاد شیرازی و آبشناسان را از بین نبرد. اینکه رئیس جمهور با هدف اینکه میخواهد نشان دهد دولت در حال کار است و در گذشته وضع خراب بوده و کارها زمان میبرد تا خود را نشان دهد به عنوان یک تدبیر سیاسی باشد که میگوید خزانه خالی است اما اگر رئیسجمهور در سیاهنمایی از حد اعتدال خارج شود و بداند خود وی در اداره کشور دچار مشکل خواهد شد و در برنامهریزیها اشتباه خواهد کرد که نمونه این اشتباه در بودجه سال 93 تقدیمی به مجلس شورای اسلامی است که هم در سقف بودجه و هم در نامتوازن بودن ارقام بودجه در توسعه مناطق محروم هم در میزان درآمدهای دلاری، هم در قیمت دلار و هم در میزان درآمدهای مالیاتی و هم در رنگ جلد بودجه هم که به رنگ بنفش تغییر پیدا کرده دچار مشکل خواهیم شد.
وی افزود: اینکه اصلیترین شعار اقتصادی ما کنترل تورم باشد خوب است ولی دولت به خوبی میداند که اصلیترین دلیل تورم افزایش نرخ ارز در دو سال گذشته بوده است. اصلیترین راه برای کنترل تورم کاهش نقدینگی از طرف دولت مطرح میشود آن هم از طریق عدم تزریق پول به بسیاری از پروژهها که خود دولت به خوبی میداند که این روش در کوتاه مدت و میان مدت به بیکاری بیش از پیش اضافه خواهد کرد و از طرف دیگر کارگران چینی و به طور کل کارگران خارجی بیشتر صاحب کار میشوند. مشاوران اقتصادی مشورتهای درخورتر بدهند.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس اظهار داشت: سؤال من این است که چگونه با خزانه خالی در طی چند روز و یکی دو هفته تمام انبارهای کالاهای اساسی پر شد. به نظر من همان حرفی که دولت در انتخابات زد 80 درصد بیتدبیری و 20 درصد تحریم بر همان سیاق حرکت کند که بسیاری امور اینگونه حل خواهند شد.