arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۰۰۱۰
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۲۳ - ۱۵ آذر ۱۳۹۲

بزرگداشت علی حاتمی؛ شبی که لیلا عکس پدرش را امضا کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
همزمان با هفدهمین سال درگذشت علی حاتمی، یاد و خاطره این کارگردان بزرگ سینمای ایران در خانه هنرمندان گرامی داشته شد.

به گزارش خبرآنلاین، در این مراسم که عصر پنجشنبه 14 آذر با حضور چهره‌های سینمایی و دوست‌داران علی حاتمی برگزار شد، علی نصیریان، امین تارخ، محمد رضا اصلانی و مجید سرسنگی به ایراد سخنرانی پرداختند. 

در ابتدا مجید سرسنگی، مدیر عامل خانه هنرمندان ضمن تشکر از حضور همه پیشکسوتان، علاقه مندان و خانواده زنده‌یاد علی حاتمی برای حضور در این مراسم، گفت: «علی حاتمی در دوران حیات خود کوشید هویت فرهنگی و هویت ملی این سرزمین را از طریق فعالیت‌های سینمایی خود به ایرانیان و مردمان سایر ملل بشناساند. امروز وظیفه ما بازخوانی مجدد آثار و فعالیت هنرمندان بزرگی چون اوست، تا جوانان ما نیز درس‌های آن‌ها را فرا گیرند و بتوانند فرهنگ ملی این سرزمین را به نسل‌های بعد منتقل نمایند». 

در ادامه این مراسم، علی نصیریان که در سریال «هزار دستان» و فیلم‌هایی چون «ستارخان» و «کمال الملک» با کارگردانی علی حاتمی به ایفای نقش پرداخته است، او را فیلسمازی صاحب سبک معرفی کرد که یک جریان هنری تازه را شکل داد. این بازیگر پیشکسوت افزود: «در دهه 40 جریان هنری تازه‌ای ابتدا در عرصه تئا‌تر و سپس سینما شکل گرفت که در آن زبان تازه‌ای از هنر و فعالیت فرهنگی متولد شد و عرصه‌های مختلف کارگردانی، بازیگری، نویسندگی و... را متحول کرد. علی حاتمی یکی از استعدادهای بزرگ در این جریان هنری پیشرو بود که توانست با استفاده از شیوه‌های نو، هویت ایرانی را به گونه‌ای تازه معرفی نماید.»

 نصیریان با تاکید بر وابستگی شدید حاتمی به هویت ایرانی و ویژگی‌های آن در تمام آثار او گفت: «وظیفه امروز ما به ویژه جوانان این است که در زمینه هنر و فرهنگ، بیشتر به مولفه‌های ایرانی توجه کنند و آن‌ها را در آثار خود به تصویر بکشند، چرا که تنها با فعالیت‌های هنری و فرهنگی است که می‌توانیم هویت ملی خود را حفظ کنیم.»

 امین تارخ، دیگر هنرمندی بود که در شب بزرگداشت علی حاتمی از این کارگردان بزرگ سخن گفت. این بازیگر با اشاره به اینکه در تمام دوران فعالیت هنری‌اش، بهتری تجربه کاری را با علی حاتمی داشته‌ است، افزود: «مرحوم علی حاتمی ویژگی‌های اخلاقی بسیار خوبی همچون صداقت، مهربانی، متانت و صبر داشت که فضای کار با او را برای بازیگران دلنشین می‌کرد. بازیگران هیچ اضطرابی در فضای کار با حاتمی نداشتند، به طوری که پس از پایان فیلمبرداری، جدا شدن از حاتمی بسیار سخت بود.» 

او با بر شمردن ویژگی‌های شاخص آثار علی حاتمی ادامه داد: «جدا از تمام آنچه در ستایش علی حاتمی و فیلم‌هایش گفته شده است، باید با تاکید افزود او هیچگاه در حوزه تولید به خود تکراری نرسید. نه «طوقی» شبیه «بابا شمل» است نه «مادر» به «دلشدگان» می‌ماند. هر کدام از آثار او صاحب فضایی خاص و قصه‌های غیر تکراری و در عین حال با فرهنگ و ملیتی عجین است که تنها با دیدن یک فریم از فیلم‌هایش می‌توان فهمید که این یک فیلم ایرانی است.» 

در بخش دیگری از این مراسم، پس از آنکه موسیقی سریال «هزاردستان» به صورت زنده برای حاضران اجرا شد، محمدرضا اصلانی منتقد و کارگردان سینما در سخنانی به فعالیت علی حاتمی در شکل‌دهی به تاریخ اشاره کرد و گفت: «تلاشی که در دهه 40 و 50 در عرصه هنری و فرهنگی این کشور رخ داد، تنها برای هویت‌یابی نبود، بلکه برای ساخت نقشی در تاریخ بوده است؛ حرکتی که می‌کوشید هنر و فرهنگ این سرزمین را در تاریخ حک کند.»

لیلا حاتمی در حال امضا عکس یادبود علی حاتمی 


 او با اشاره به ساخت شهرک سینمایی غزالی برای سریال «هزار دستان» ادامه داد: «علی حاتمی به ما یاد داد بتوانیم از طریق شناخت گذشته خود، آینده را با آگاهی بسازیم. این توجه به هویت و تاریخ‌سازی با آثار «علی حاتمی» شروع شد و با بزرگان دیگری تا به امروز ادامه پیدا کرده است، نسل جوان امروز نیز باید به صورت جدی در این مسیر حرکت کند تا بتواند آینده‌ای آگاه بسازد».

 این مراسم با امضا عکس یادبود علی حاتمی از سوی لیلا حاتمی، علی مصفا و دیگر حاضران پایان یافت.
نظرات بینندگان