arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۳۹۲۰۷
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۳ - ۱۰ آذر ۱۳۹۲

دبیرکل بعدی اوپک کیست؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) این هفته برای تصمیم‌گیری درباره سیاست‌های این سازمان در زمینه تولید نفت تشکیل جلسه می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در بحبوحه کاهش تقاضای جهانی نفت و ناآرامی در برخی کشورهای عضو اوپک نظیر لیبی، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) این هفته برای تصمیم گیری درباره میزان تولید نفت این سازمان تشکیل جلسه می‌دهد.

اوپک که حدود یک سوم نفت جهان را تامین می کند انتظار می رود سقف تولید 30 میلیون بشکه‌ای در روز خود را درنشست روز چهارشنبه بین وزرای نفت این سازمان در وین حفظ کند، اگرچه در حال حاضر کمتر از این سطح نفت تولید می‌کند.

به نظر می رسد بسیاری از اعضای اوپک عمدتا از قیمت‌های کنونی نفت در بازار راضی هستند زیرا نفت برنت به دلیل افزایش ناآرامی‌ها در لیبی که باعث کاهش تولید نفت این کشور شده بالا رفته است.

همچنین کاهش تنش‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران پس از توافق بین ایران و پنج+ یک تا حدودی باعث کاهش فشار روی قیمت‌های نفت شده است.

از سوی دیگر نفت سبک آمریکا نیز به دلیل افزایش ذخایر نفتی این کشور دچار کاهش قیمت شده است.

اوپک در این وضعیت از نشست وزرای خود بین کشورهای آفریقایی، آمریکای لاتین و خاورمیانه برای تصمیم گیری درباره انتخاب دبیرکل بعدی این سازمان استفاده خواهد کرد.

توماس پوگ تحلیلگر نفتی به خبرگزاری فرانسه گفت: قیمت‌های نفت در حال حاضر در محدوده‌ای هستند که بیشتر اعضا از آن رضایت دارند بنابراین دلیلی برای کاهش تولید اوپک وجود ندارد.

نفت سبک آمریکا برای تحویل در ماه ژانویه هم اکنون 93 دلار و 58 سنت در هر بشکه و نفت برنت دریای شمال برای تحویل در همین ماه 110 دلار و 93 سنت در هر بشکه معامله می‌شود.

هری چیلینگوریان تحلیلگر نفتی دیگری گفت: ‌اگر شما میانگین این دو نفت را بگیرید حدود 100 دلار در هر بشکه می‌شود که عربستان سعودی آن را قیمت عادلانه‌ای اعلام کرده است.

عربستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان معتقد است قیمت 100 دلار برای هر بشکه نفت برای تولیدکنندگان قابل قبول است و فشار چندانی روی مصرف‌کنندگان وارد نمی‌کند.

در آستانه نشست روز چهارشنبه مصطفی الشمالی وزیر نفت کویت گفت: انتظار ندارد که اوپک سطح تولید خود را تغییر دهد.

وی به خبرنگاران گفت:‌ انتظار ندارم که این سطح تولید تغییر کند زیرا میزان تولید در حال حاضر با میزان تقاضای مصرف‌کنندگان مطابقت دارد و کافی است.

اوپک که حدود 35 درصد نفت جهان را تامین می کند پیش بینی کرده که تقاضای نفت این سازمان در سال 2014 میلادی حدود 90 میلیون و 780 هزار بشکه در روز خواهد بود.

آژانس بین‌المللی انرژی از سوی دیگر پیش‌بینی کرده که تقاضا برای نفت اوپک در سال آینده از 29 میلیون و 890 هزار بشکه کنونی به 29 میلیون و 100 هزار بشکه در روز تنزل خواهد یافت که به دلیل ناآرامیها در لیبی و افزایش رقابت از طرف اعضای غیرعضو اوپک است.

تولید نفت لیبی به حدود 250 هزار بشکه در روز سقوط کرده در حالی که تولید این کشور پیش از این به طور متوسط 1.5 میلیون بشکه در روز بود.

در هر صورت اوپک با افزایش رقابت از سوی نفت و گاز شیل مواجه است و خود این سازمان پیش بینی کرده که تقاضای نفت اوپک تا سال 2017 به طور دوره‌ای تنزل خواهد یافت و در سال 2018 میلادی تا حدودی بالا خواهد رفت.

کارستن فریچ تحلیلگر نفتی موسسه کامرزبانک گفت: بزرگترین چالش توسعه سریع عرضه نفت از سوی کشورهای غیر عضو اوپک به دلیل توسعه نفت شیل و کاهش نفت اوپک است.

توسعه گاز تولیدی از صخره‌های شیل در سطح جهان به ویژه در آمریکای شمالی نیز باعث کاهش هزینه‌های انرژی برای مصرف‌کنندگان شده است.

اما اوپک همچنان معتقد است که نقش بسیار زیادی را در تامین تقاضای نفت خام جهان ایفا می‌کند.

وارن گلد تحلیلگر نفتی گفت: ‌ایران همچنان با محدودیت در زمینه فروش نفت مواجه است و اوپک بعید است که سیاست تولیدی خود را قبل از هرگونه تغییرات قابل توجه در شرایط بازار تغییر دهد.

این سازمان در وین همچنین درباره جانشین عبدالله البدری دبیرکل اوپک تصمیم گیری خواهد کرد.

تلاش قبلی اوپک برای تغییر البدری سال گذشته به نتیجه نرسید و وی برای یک سال دیگر در این سمت ابقا شد.

نمایندگان ایران، عربستان و عراق برای این کرسی و جانشینی البدری که از سال 2007 دبیرکل اوپک بوده با هم رقابت دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان