پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : جیم دین، سردبیر نشریه «وترنز تودی» در مصاحبه با شبکه پرستیوی گفت، رژیم اسرائیل با تشدید فشار برامریکا جهت افزایش تحریمهای تحمیلی علیه ایران، برای «تضعیف» روند مذاکرات هستهای میان ایران و شش قدرت جهان تلاش می کند.
سردبیر و ستوننویس وترنز تودی در گفتوگو با شبکه پرستیوی از تلاش اسرائیل برای «تضعیف» مذاکرات هستهای میان ایران و گروه ۱+۵ خبر داد.
این تحلیلگر سیاسی همچنین درباره تلاشهای لابی اسرائیل در امریکا برای استفاده از «گزینه نظامی» علیه ایران هشدار داد و در عین حال گفت، در حال حاضر امریکا بر صلح در خاورمیانه تمرکز دارد چرا که این امر در «احیای اقتصادی» واشنگتن «حیاتی» است.
مجلس سنا امریکا نیز همسو با درخواست بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل جهت فشار بیشتر بر تهران، بر فشارهای خود به کاخ سفید جهت تشدید تحریمایران افزوده است.
رابرت منندز (D-NJ) ، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا امریکا، روز دوشنبه (۲۸ اکتبر، ۶ آبان) گفت، امریکا قصد دارد صادرات نفتی ایران را به پانصد هزار بشکه در روز کاهش دهد.
تهران و گروه ۱+۵ شامل امریکا، چین، روسیه، فرانسه و انگلیس به علاوه آلمان، پانزدهم و شانزدهم اکتبر در دور جدید مذاکرات برای برونرفت از بنبست ابهامات غرب درباره برنامه هستهای ایران، در ژنو دیدار و پشت درهای بسته گفتوگو کردند.
طرفین در پایان مذاکرات ژنو که دولت اوباما آن را «نویدبخش» دانست، توافق کردند هفتم و هشتم نوامبر برای ادامه مذاکرات در ژنو دیدار کنند.
در همین حال، جان کری، وزیر امور خارجه امریکا در مخالفتی آشکار با درخواست نتانیاهو جهت اعمال فشار بیشتر بر تهران، از روند مذاکرات هستهای با ایران دفاع کرده است.
مقام عالیدیپلماتیک امریکا با بیان این که عدهای در ایدههای خود فرصت دادن به دیپلماسی را تا حدی اشتباه دانستهاند، تاکید کرد: «ما تسلیم تاکتیکهای هراسانگیز و نیروهایی که با این روند مغایرت دارند، نخواهیم شد.»
رژیم اسرائیل در ادامه مخالفتهای خود با برنامه انرژی هستهای تهران، واشنگتن را برای تشدید تحریمهای ایران تحت فشار قرار داده و بر تهدیدهای نظامی خود علیه جمهوری اسلامی افزوده است.
امریکا، رژیم اسرائیل و برخی از متحدان آنها در ادعایی تاییدنشده، ایران را به تلاش برای پیگیری اهداف نظامی در برنامه انرژی هستهای این کشور متهم کردهاند.
ایران ضمن رد قاطعانه این اتهامها، همواره تاکید کرده است به عنوان یکی از امضاکنندگان متعهد پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (انپیتی) و یکی از اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از حق استفاده از فنآوری هستهای برای مقاصد صلحآمیز برخوردار است.