arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۸۷۲۵
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۹ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۲

رئيس سازمان سينمايي: بين اهالي سينما يک اجماع نانوشته وجود دارد تا مسائل حل شود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس سازمان سینمایی کشور با ابراز خوشحالی از بازگشائی خانه سینما گفت احساس کردم بین اهالی سینما یک اجماع نانوشته وجود دارد تا مسائل و مشکلات موجود در سینما از جمله خانه سینما را حل کنیم.

حجت الله ایوبی پس از بازگشائی خانه سینما در جمع خبرنگاران افزود: خوشبختانه علاوه بر حضور گرم سینماگران، رسانه ها نیز در این راه کنار مدیریت سینما و سینماگران بودند و با مطالعه تیترها، نوشته ها و اخباری که منتشر می شد متوجه شدم که اهالی رسانه ها هم در این اجماع نانوشته شریک هستند و با تمام وجود سعی در حل این مشکل کوچک و البته آزاردهنده سینما را دارند.

وی ادامه داد: از همین جا درخواست می کنم که در شیوه حل مسائل سینمایی عاقلانه و متعهد حرکت کنیم و رعایت شرط انصاف را نیز در خاطر داشته باشیم.

رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: سینمای کشور احتیاج به حمایت دارد و این حمایت تنها با حمایت سازمان سینمایی و مدیریت سینمایی امکان پذیر نیست بلکه حمایت شخص وزیر را نیز می خواهد.

ایوبی گفت: البته اقای جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مدت بیشترین تلاش و وقت خود را صرف شنیدن مسائل و مشکلات سینماگران کرد.

رئیس سازمان سینمایی اظهار داشت: روزی که قرار بود در این سمت مهم و حساس قرار بگیرم درجه اهمیت این سمت را می دانستم اما حساسیت موضوع سینما را به معنای واقعی در این چند وقت درک کردم.

وی تصریح کرد: مسئله خانه سینما خار کوچکی در بدنه سینمای ایران بود که هم فعالیت سینماگران و هم سیاست گذاری های مدیران سینمایی را مختل کرده بود و خوشبختانه آغاز فعالیت های رسمی سازمان سینمایی با روز ملی سینما همراه شد و من این همزمانی را به فال نیک می گیرم و تلاش می کنم تا مشکلات خانه سینما حل شود.،

معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نظام ما، نظام مردم سالاری دینی است. نظامی که همه دنیا به داشتن آن غبطه می خورند و این نظام تنها با مشارکت و همراهی مردم شکل گرفته است.

ایوبی گفت: در این بین حضور مردم تنها با تشکیل صنوف معنا پیدا می کند که اگر این صنوف در کنار مدیریت های مختلف باشند قطعا کمک رسان خواهند بود، برای همین حل مشکل خانه سینما و بازگشایی این نهاد صنفی برای من به عنوان رئیس سازمان سینمایی نیز راهگشا خواهد بود چراکه در کنار همه سینماگران و مشاوره هایی که می دهند می توانیم یک خانه سینمای خوب داشته باشیم.

وی تصریح کرد: بازگشایی خانه سینما از این جهت مهم است که مدیریت سینمایی به عنوان مشاور خوب به اصناف برای حل مشکلات و چالش های سینمایی یاری می کند.
ایوبی گفت معتقد است حل مشکل خانه سینما از این جهت مهم انست که اعتماد از دست رفته بین مدیران سینمایی و سینماگران ترمیم می شود، البته اعتماد دیوار بلندی است که باید آجر به آجر آن روی هم قرار گیرد تا این اعتماد شکل گیرد.

رئیس سازمان سینمایی افزود: برای اینکه این اعتماد پایدار بماند باید مدیریت شفاف داشته باشیم و من قول می دهم در تمام دوره های مختلف فعالیتم، شفاف سازی کنم چرا که سینما سه پایه حکومت، مردم و فرهنگ تصویری را به هم پیوند می دهد.

رئیس سازمان سینمایی گفت: به همین دلیل است که نظام سهم خودش را از سینما می خواهد و مردم هم به همین ترتیب حق خود را از سینما می خواهند و از سوی دیگر جامعه سینمایی امنیت شغلی و روانی را هم از جانب نظام و هم از جانب مخاطبان خود طلب می‌کند. از همین رو تلاش می کنیم در دولت تدبیر و امید، امنیت شغلی و روانی سینماگران را از یک سو و انتظارات حکومت و مردم را از سوی دیگر تامین کنیم.

وی با اشاره به این مطلب که دولت باید پشت مردم بایستد، گفت: اعتقاد راسخ دارم که در سینما مدیریت باید در همه حوزه ها حامی فعالیت های مربوطه باشد و سینما هم به همین منوال، به این معنی که اگر مجوزی صادر می شود مدیر سینمایی وظیفه دارد پشت سینماگر خود بایستد و دقت کند تا مجموع فعالیت ها به درستی به انجام برسند.

ایوبی گفت: دولت اگر وارد کار می شود نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند بلکه باید به گونه ای عمل کند که بخش خصوصی از حمایت کامل برخوردار باشد و در سایه این حمایت، امنیت روانی بخش خصوصی نیز تامین ‌شود.

وی به حمایت از تهیه کنندگان بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: همه تهیه کنندگان بخش خصوصی عزیز هستند چرا که اگر این تهیه کنندگان سرمایه های خود را در جای دیگر خرج می کردند قطعا به نتایج بهتری می رسیدند. اما این عزیزان سرمایه های خود را برای حفظ فرهنگ و هنر ایران در حوزه سینما هزینه کردند، بنابراین باید به آنها احترام گذاشت و حمایت ویژه کرد.

وی در صحبت‌هایش با اشاره به حضور مخاطبان در سینمای ایران، گفت: همیشه حضور اندیشه و تجارت در کنار هم نتیجه بخش است؛ به همین دلیل باید برای جلب رضایت مخاطب و همچنین بالا بردن چرخه اقتصادی سینما به عنوان هنری پرهزینه دو وجه تجارت و اندیشه را کنار هم داشت.

ایوبی افزود: در حال حاضر نمی خواهم اعلام مواضع کنم اما معتقدم همان گونه که پرداخت صرف به سینمای اندیشه مدارانه راه به جایی نمی برد، پرداخت مطلق به سینمای گیشه هم موفق نخواهد بود.

وی ادامه داد: درست مثل اینکه اگر همه ادبیات ایران حافظ بود دیگر حافظ معنایی نداشت بنابراین فیلم های مختلف در کنار یکدیگر معنای درستی پیدا می کنند. فیلم های گیشه ای به سینمای ایران کمک بسیاری کرده‌اند که اگر همخوانی اندیشه و گیشه با یکدیگر نباشد باید در سینما را بست، چرا که مخاطب را از دست می دهیم.

وی سپس به حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بازگشایی خانه سینما اشاره کرد و افزود: روز گذشته حکم مکتوب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بازگشایی مجدد خانه سینما صادر شد البته پیش از این نیز وی درباره بازگشایی خانه سینما صحبت کرده بود و از امروز فعالیت این خانه از سر گرفته شد و رسمیت پیدا کرد.

ایوبی با اشاره به تفاهمات مطرح شده در ارتباط با خانه سینما گفت: پیش از این تفاهماتی برای بازگشایی خانه سینما مطرح شده بود که بسیار خوب بود؛ طی این تفاهم نامه صنوفی که روند قانونی خود را طی نکرده اند باید در ارشاد این مراحل را پشت سر بگذارند، اساسنامه را امضا کنند، مدارک را تحویل دهند و با رسیدی که دریافت می‌کنند، در مجمع عمومی شرکت کنند.

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: در بند دیگر این تفاهم نامه آمده بود در مجمع عمومی اساسنامه ای که بازنویسی شده، مورد تایید اعضا قرار می گیرد و در این مجمع عمومی نماینده همه اصناف حضور پیدا خواهند کرد. تاریخ برگزاری مجمع را هفته آینده اعلام خواهیم کرد.

ایوبی سپس به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در پاسخ به این سوال که اصنافی که به تازگی در وزارت ارشاد جدا از خانه سینما تشکیل شده اند چه وضعیتی پیدا خواهند کرد؟، عنوان کرد: ما قطعا به زودی جلساتی را برگزار می کنیم تا با طرفین به یک توافق برسیم و تکلیف این اصناف را بعدا مشخص خواهیم کرد.

رئیس سازمان سینمایی گفت: فعلا ملاک ما برای برگزاری مجمع عمومی همین اساسنامه فعلی است تا اساسنامه بازنویسی شده در مجمع عمومی مورد تایید اعضا قرار بگیرد و مجمع عمومی با حضور اصناف خانه سینما برگزار خواهد شد.

ایوبی ادامه داد: از وزارت ارشاد 3 نفر با عنوان ناظر حضور پیدا خواهند کرد و به زودی اسامی این ناظران اعلام خواهد شد.

وی گفت: این افراد از روز شنبه در خانه سینما مستقر می شوند تا با کمک اعضای هیات مدیره فعلی و اصناف بتوانیم مجمع عمومی را برگزار کنیم. این وضعیت تا برگزاری مجمع ادامه پیدا خواهد کرد و امیدوارم با تدبیر و خرد جمعی این دو هفته نیز تا برگزاری مجمع عمومی به خوبی طی شود.
رئیس سازمان سینمایی درباره قانونی شدن صنوف عنوان کرد: همانطور که عنوان کردم نمایندگان ما که از افراد مقبول سینما هستند، تا برگزاری مجمع در این مکان حضور پیدا خواهند کرد و در خانه سینما به روی کسانی که می خواهند به ما کمک کنند، باز است.

معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنا نیست اصناف دولتی شوند و این موضوع با طی شدن مراحل قانونی فرق می کند؛ من پیش از این مسئول سازمان های مردم نهاد بودم، این سازمان های مردم نهاد نیز مراحلی را برای قانونی شدن طی می کردند ما نیز باید این مراحل را بگذرانیم؛ مطمئن باشید ما می خواهیم اصناف سینمای ایران صنف باقی بمانند.

وی درباره بودجه خانه سینما و همچنین جایگاه این نهاد صنفی تأکید کرد: اگر دولتی تصمیم بگیرد خانه سینما را باز کند، قطعا هزینه آن را متقبل می شود، البته هیات مدیره خانه سینما نیز می تواند از جاهای دیگری نیز کمک بگیرد

رئیس سازمان سینمایی گفت: ما یک نظام جمهوری اسلامی داریم و یک خانه سینما. خانه سینمای دو یا سه ای وجود ندارد. دوستانی که می‌خواستند خانه سینمای دو را هم برپا کنند، این موضوع را پذیرفتند.

ایوبی ادامه داد: جشن خانه سینما هر ساله برگزار می شد اما دو دوره به دلیل مشکلاتی که در خانه سینما بوجود آمد این جشن برپا نشد. اما جشن کوتاه امسال قطعا در یادها ماندگار خواهد شد.

رئیس سازمان سینمایی درباره وضعیت این سازمان یادآور شد: ما نیاز به بازنگری سازمان سینمایی داریم. اما این سازمان به شکل فعلی باقی خواهد ماند؛ زیرا استقرار نسبی دارد. اما من به مدیریت کوچک معتقدم، باید سازمان سبک تر شود البته با شورای عالی هم مخالفتی ندارم، اما سازمان سینمایی را کوچک خواهیم کرد.

وی درباره مدیریت خانه سینما تا زمان برپایی مجمع عمومی گفت: این موضوع را روز شنبه به طور دقیق اعلام می کنم اما همانطور که تاکید کردم ناظرین ما در کنار هیات مدیره در خانه سینما حضور پیدا می کنند و این خانه با نظارت وزارت ارشاد و سازمان سینمایی در کنار اعضای هیات مدیره تا برگزاری مجمع عمومی و انتخابات، اداره خواهد شد.
نظرات بینندگان