پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وزیر نیرو در جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه گفت: دولت یازدهم عزم خود را جزم کرده تا به وضعیت نگران کننده دریاچه ارومیه پایان دهد.
چیت چیان در جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه افزود : دولت یازدهم عزم خود را جزم کرده تا با اتخاذ تدابیر لازم و مشارکت مردم به وضعیت نگران کننده دریاچه ارومیه پایان دهد که حل نهایی این مسئله نیازمند زمان و همکاری مردم استانهای آذربایجان غربی و شرقی و کردستان است .
وی افزود : هدف ما از برگزاری این جلسه دو موضوع است اول اینکه اعضای کارگروه از نزدیک با نظرات مدیران استانی در خصوص دریاچه ارومیه آشنا شوند و دوم اینکه امکان بازدید میدانی از دریاچه ارومیه برای اعضای کارگروه نجات دریاچه ارومیه فراهم شود که این امر منجر به تصمیم گیری بهتر و جدی تر در خصوص حل بحران دریاچه ارومیه خواهد شد.
وی با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در خصوص دریاچه ارومیه ، بررسی تمام گزارش ها در خصوص دریاچه ارومیه ، بازبینی راهبردهای 24 گانه نجات دریاچه ارومیه ، تشکیل کمیته تخصصی متشکل از نمایندگان اعضای کارگروه نجات دریاچه ارومیه ، اعلام فراخوان به دانشگاهها ، مراکز علمی و تحقیقاتی ، سازمان های مردم نهاد و فعالان محیط زیست برای ارائه نظرات و پیشنهادات خود در خصوص حل بحران دریاچه ارومیه و راه اندازی سایت نجات دریاچه ارومیه را از جمله این اقدامات اعلام کرد .
وزیر نیرو گفت : در همین زمینه در هفته اول مهر ماه امسال با حضور استادان ، صاحبنظران و متخصصین ، همایش علمی و تخصصی بررسی راهکارهای حل بحران دریاچه ارومیه برگزار خواهد شد تا از تمام ظرفیت کارشناسی کشور برای رفع این معضل استفاده شود.
آقای چیت چیان همچنین کاهش بارندگی ها در سالهای گذشته ، برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی، کاهش تغذیه دریاچه ارومیه از آبهای زیرزمینی و کاهش حجم آبهای سطحی ورودی به دریاچه ارومیه را از جمله عوامل اصلی کاهش حجم آب دریاچه ارومیه اعلام و اظهار امیدواری کرد : مردم از تصمیمات و اقدامات دولت یازدهم در خصوص نجات دریاچه ارومیه پشتیبانی کنند تا با یک عزم ملی بتوان به این وضعیت نگران کننده پایان داد وروند خشک شدن این پهنه آبی رامتوقف کرد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور هم در این نشست با بیان اینکه بروز و ظهور هر گونه بحرانی در دریاچه ارومیه ، آثار و تبعات استانی ، منطقه ای ، ملی و جهانی خواهد داشت گفت : خشک شدن دریاچه ارومیه به طور مسلم سلامت مردم ، اقتصاد منطقه و کشاورزی منطقه را تهدیدخواهد کرد لذا هر چه سریعتر باید با بکارگیری اقدامات علمی و عملی روند خشک شدن دریاچه را متوقف سازیم.
معصومه ابتکار وجود یک اراده عالی سیاسی و ملی ، اجرای مطالعات علمی و تخصصی و برنامه ریزی بر اساس این مطالعات و تشکیل مستمر و منظم جلسات کارگروه نجات دریاچه ارومیه را از جمله راهکارهای مناسب برای جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه اعلام کرد.
وی اضافه کرد : همکاری دستگاههای اجرایی و سهیم شدن در اراده سیاسی و همچنین مشارکت جدی مردم و جوامع محلی و وجود یک ساز و کار مستمر پایش و نظارت بر پیشرفت این کار برای رفع بحران دریاچه ارومیه الزامی است .وزیر نیرو وریس سازمان محیط زیست کشور به همراه هیئت همراه هم اکنون درحال بازدید از دریاچه ارومیه هستند.