پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات علت توقف پروژه هم کدسازی را تحمیل هزینه زیاد به اقشار مختلف جامعه دانست.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، دکتر واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران در خصوص موضوع تعلیق یکسان سازی تعرفه ها و بررسی موضوع توسط کارگروه گفت: هر دولتی در ارتباط با نوع رویکردی که با مردم دارد سیاست خاصی را در نظر دارد.
وی گفت: در دولت دکتر روحانی بنا نداریم اقداماتی انجام دهیم تابه مردم فشار بیاید.
وی افزود: این تصمیم با هر رویکردی که اتخاذ شده بود در 15 مرداد درست هنگام شروع به کار دولت جدید آغاز و در اواخر شهریور قبض آن توزیع می گردید.
وی افزود: با این تغییرات مردم ناچار بودند در صورت حساب جدید خود 60 تا 100 درصد بیشتر هزینه پرداخت کنند که این موضوع مغایر با سیاست های دولت است.
وی خاطر نشان کرد: کارگروهی که موضوع را بررسی می کند ممکن است همان کار گروه قبلی بوده ولی سیاست های جدید دولت را مد نظر داشته باشد.
واعظی گفت: ممکن بود تجار و صاحبان سرمایه بتوانند هزینه های جدید را پرداخت کنند ، اما این هزینه ها برای اقشار متوسط جامعه شوک آور بود؛ در حال حاضر خانواده ها علاوه بر پرداخت قبض تلفن ثابت بابت هر یک از اعضای خانواده هزینه تلفن همراه را نیز پرداخت می کنند و ما نمی توانیم قیمت ها را به حدی بالا ببریم که خانواده ها تمام مبلغ دریافتی یارانه ها را بابت مکالمه پرداخت کنند.
واعظی خاطر نشان کرد: مخابرات برای یکسان کردن تعرفه ها اجباری ندارد و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی این اجازه را به شرکت مخابرات داده تا در صورت صلاحدید تعرفه ها خود را فلت سازد.
*مردم منتظر سرویس های نوین در هفته ارتباطات باشند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص نظارت بر فعالیت اپراتورهای تلفن همراه گفت: نظارت جدی بر کار اپراتورها از ابتدا وجود نداشته به همین دلیل برای اپراتورهای تلفن همراه سخت تا تحت نظارت جدی فعالیت کنند.
وی گفت: برای نظارت بر فعالیت اپراتورهای آنها مذاکره داشته ایم و بناست از دو طریق بر فعالیت آنها نظارت داشته باشیم که یکی از آنها از طریق فنی و دیگری از طریق تلفن گویایی است که مردم می توانند با تماس با آن مشکلات و نقص های شبکه را اطلاع رسانی کنند.
وی گفت: هر ماه به اپراتورها فرصت داده ایم و از مهرماه نقاط قوت و ضعف اپراتورها را اعلام می کنیم تا مردم با اعتمادی که به عملکرد مجموعه دارند خود بهترین اپراتور را بر اساس نیازهایشان انتخاب کنند.
واعظی خاطر نشان کرد: بر اساس آنچه قانون به ما اجازه می دهد امتیازات جدید به اپراتورها می دهیم تا به مردم سرویس دهی بهتری داشته باشند.
*فیلترلینگ مدیریت می شود
وي در ادامه اظهار داشت: علاوه بر افزایش سرعت باید این مساله را مد نظر داشته باشیم که محتواهای غیر مجاز در امتیاز خانواده ها قرار نگیرد و همچنین دسترسی و فیلترینگ به نحوی مدیریت کنیم که به خاطر عده کمی نوع فیلترینگ باعث عدم دسترسی به برخی از موتورهای جستجو مفید و همچنین پائین آمدن سرعت شود.
وی اضافه کرد: بنا داریم با برنامه پهنای باند را به صورت ارزانتری در اختیار شرکت های PAP قرار دهیم تا آنها هم با قیمت مناسبتری به مردم خدمات دهند وبا ایجاد فضای رقابتی قسمت های پائین تر در امتیاز مصرف کننده نهایی قرار بگیرد.
واعظی وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات گفت: در حال حاضر رایتل هیچ مانعی برای ارائه سرویس ندارد و تنها مکالمه تصویری آن فعلا امکان پذیر نمی باشد.
وی گفت: نسل سوم ارتباطات امکانات متنوعی را در اختیار کاربر قرار می دهد که تماس تصویری تنها یکی از آنها ست.
واعظی گفت: اپراتور سوم طبق پروانه برای 18 ماه امکاناتی را در اختیار دارد که سایر اپراتور ها امکان استفاده از آن را ندارند و مشکلاتی که اپراتور در داخل مجموعه خود دارد باعث تاخیر در فعالیتش شده است.
وی در خصوص پیوست فرهنگی رایتل گفت: نسخه پیشنهادی اولیه بسته فرهنگی این اپراتور تنظیم و در آینده در این خصوص اطلاع رسانی می شود.
گفتنی است اپراتور سوم طبق پروانه متعهد بود .4260 کیلومتر از جاده ها را تحت پوشش قرار دهد و تا به حال بابت تاخیر ملزم به پرداخت 2 هزار میلیارد ریال جریمه است.
*وضعيت فعلي ارتباطات در شان ملت نيست
وزير ارتباطات بي مهري، تحريم و كمبود بودجه را مهمترين دلايل نامناسب بودن ارتباطات دانست و گفت: وضعيت فعلي ارتباطات در شان ملت نيست و طبق سند چشم انداز افق 1404 ما بايد بتوانيم جايگاه اول اقتصادي،فناوري و علمي را به خود اختصاص دهيم و كشوري توسعه يافته داشته باشيم.
وي گفت: اين سند بسيار براي كشور ارزشمند است و ما نيز بايد درجهت تحقق آن گام برداريم، اگر امروز به تحولات جهان نگاه بيندازيم شاهد خواهيم بود كه تمام زيرساخت هايجهان متحول شده است و با بررسي معاني توسعه به راحتي مي توان دانست هيچ كشوري درجهان به توسعه دست پيدا نكرده، مگراينكه پيش از آن گامهاي بلندي براي كامل كردن زيرساخت ICT خود برداشته باشد و كشور ما هم از اين امر مستثني نيست و ماهم بايد در همين راستا تلاش كنيم.
وي خاطرنشان كرد: امروز فرزندان ما به دليل اينكه تكنولوژي با زندگي شان عجين شده است بسيار بيبشتر از ما سرعت رشد آن را احساس مي كنند.
وزير ارتباطات گفت: ما به چند دليل در حوزه باعقب ماندگي مواجه هستيم كه مهمترين آنها تحريم و كمبود بودجه است.
وي گفت: نمي توان انكار كرد كه حوزه ICT دستش از اين مورد بي مهري دولت قرار گرفته و در حال حاضر شرايط فناوري اطلاعات لايق ملت نيست.
وي خاطرنشان كرد: يكي از مهمترين اهدافي كه در دولت مدنظر داريم، اشتغال زايي است كه خوشبختانه وزارت ارتباطات با توجه به پتانسيل هاي موجود در جامعه مي تواند گامهاي مهمي در اين راستا بردارد.