پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رییس مجلس شورای اسلامی گفت که نمایندگان با بلوغ سیاسی خود به وزرا رای دادند و رای مثبت آنها به 15 وزیر پیشنهادی از 18 وزارتخانه نشاندهنده اهتمام آنها برای حل مشکلات به خصوص در بخشهای صنعتی و اقتصادی است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی لاریجانی دقایقی بعد از تعیین نتیجه رای اعتماد نمایندگان به وزرای پیشنهادی در جمع خبرنگاران و در محل برگزاری جلسات علنی مجلس حاضر شد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد تکلیف وزارتخانههایی که از مجلس رای اعتماد نگرفتهاند، گفت: قانون اساسی موضوع را روشن کرده است، برای وزارتخانههایی که وزیر پیشنهادی نتوانسته رای اعتماد بگیرد، باید سرپرست گذاشته شود تا در فرصت مناسبی رییس جمهور وزیر پیشنهادی دیگری را به مجلس معرفی کند. طبیعتا یک هفته بعد از آن زمان، مجلس مجددا صلاحیت آن فرد معرفی شده را مورد بررسی قرار میدهد.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دست رییس جمهور باز است تا هرکسی را که میخواهد انتخاب کند. البته هرکسی را که میخواهد برای سرپرستی انتخاب کند، میتواند ولی به نظر ما بهتر است فردی انتخاب شود که در آینده به عنوان وزیر به مجلس معرفی شود. البته باز هم رییس جمهور میتواند هر فردی را به عنوان سرپرست انتخاب کند. تنها طبق قانون اساسی خود رییس جمهور نمیتواند سرپرست باشد.
لاریجانی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد ارزیابیاش از انفجارات در لبنان و تحولات اخیر مصر گفت: حوادثی که در چند روز اخیر در مصر و لبنان رخ داد، حوادث بسیار دردآوری برای عالم اسلام بود که نشاندهنده مجموعهای از مسائل پیچیدهای است که مدتها قبل بر روی آن سرمایهگذاری شده است. البته در برخی نقاط این موارد به نتیجه رسیده که یکی از آن اختلافافکنی بین امت اسلامی و فرسایش توان امت اسلامی است.
وی با اشاره به کشتار اخیر در مصر گفت: در مصر کشتار زیادی شد که در آمار آن اختلاف وجود دارد اما طبیعتا حجم کشتار زیاد بوده است که این خسارت بزرگی برای کشور بزرگ مصر است که جایگاه کانونی در عالم اسلام دارد.
وی افزود: در این شرایط سیاستمداران مصر باید گفتوگوهای درونی را آغاز کنند و بدانند که کشورهای خارجی و استکبار جهانی به دنبال حل مشکل آنها نیستند. تنها راه گفتوگوی ملی در چارچوب قوانین و بر مبنای دموکراسی میتواند حلکننده مشکلات باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به حوادث اخیر در لبنان اظهار کرد: در لبنان حادثهای برای حزبالله رخ داد که آن را محکوم میکنیم. این نشان میدهد که رژیم صهیونیستی و حامیان غربیاش کارهایی برای از بین بردن امت اسلامی انجام میدهند. به خصوص در مورد حزبالله که نیروی ارزنده و رشید در عالم اسلام است و از مسلمانان دفاع میکند.
وی ادامه داد: این انفجارهای رخ داده توسط رژیم صهیونیستی نشان میدهد که به خاطر ضیق از حیات سیاسی امنیتیاش دست به کارهای تروریستی میزند که باید امت اسلامی به این تخریبهای انجام شده با تیزبینی توجه کند.
به گزارش ایسنا، در ادامه خبرنگاری از لاریجانی پرسید طبق آییننامه داخلی که تمام نامهها له یا علیه وزرا که بین نمایندگان پخش شده باید به دست هیات رییسه برسد، آیا این ایراد به شما وارد نیست که 9 نامه علیه آقای نجفی در صحن پخش شد و حتی آقای دامادی و جهانگیرزاده نیز نامهها را به شما نشان دادند اما هیچ اتفاقی نیفتاد در نهایت این نامهها منجر شد که آقای نجفی رای ناپلئونی بگیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش گفت: 9 نامه را مشاهده نکردم نامهای را نشان دادند که توسط هیات رییسه امضا نشده و توزیع شده بود. منتها ممکن است افرادی نامه را بین دوستان خود پخش کرده باشند اما طبق آییننامه نامه باید به امضای مسوول آن در هیات رییسه رسیده باشد و اجازه این کار داده شود.
لاریجانی در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد پیشبینیاش از آینده تعامل دولت و مجلس و همچنین تاثیر القاءات بیرونی مجلس به رای منفی نمایندگان به سه وزیر پیشنهادی گفت: این موارد تاثیری در رای نمایندگان نداشته است چون هم در سطح ریاست جمهوری و هم مجلس این بلوغ سیاسی وجود دارد و ساختار دموکراتیک کشور اقتضاء میکند هربخش کار مطالعاتی خود را انجام بدهد که طبیعتا هر بخش مستقل است. معمولا برای انتخاب وزرا بحثهایی انجام میشود که به طبع آن وزرا از نمایندگان رای لازم را اخذ میکنند.
لاریجانی اضافه کرد: در این دولت نیز مجلس از 18 وزیر پیشنهادی به 15 نفر رای داد که این نشاندهنده گرایش مثبت مجلس برای حل مشکلات کشور است به خصوص اینکه مجلس به وزرای بخشهای صنعتی و اقتصادی رای مثبت داد که این نشاندهنده دغدغه مجلس برای حل مشکلات کشور است. به هرحال ممکن است برای برخی از وزرا اختلافنظری وجود داشته باشد که این موضوع غیرطبیعی نیست.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اینکه ممکن است اطلاعاتی از بیرون به نمایندگان داده شود و تاثیرگذار باشد، غریب نیست و ما حتی از کسانی که اطلاعات را دادهاند، تشکر میکنیم چون به باور ما مجلس باید در مورد هر وزیر اقناع شود و سپس رای دهد که این اتفاق نیز افتاد.
وی تاکید کرد: اینکه فشاری روی نمایندگان برای دادن رای بوده باشد چنین چیزی را احساس نمیکنم، البته کارهای رسانهای نسبت به وزرا انجام شد ولی طبیعتا تاثیری در رای نمایندگان نداشت چون آنها با بررسیهای خود رای دادند.