پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئيس پليس آگاهي استان كرمان با اشاره به روشهاي متعدد كلاهبرداران براي رسيدن به اهداف شوم خود، از كلاهبرداري از مديران ارشد استان كرمان خبر داد و در خصوص استفاده بانوان كرماني از خودروهاي سواري شخصي به جاي ناوگان مسافربري، اعتماد به اتباع بيگانه، كلاهبرداريهاي پيامكي و برقراري روابط با جنس مخالف هشدار داد.
سرهنگ هوشنگ پوررضاقلي در جمع خبرنگاران از فعال شدن باندهايي در كشور در زمينه كلاهبرداري از فروشگاهها خبر داد و گفت: اخيرا باندهايي در كشور فعال شده كه داخل فروشگاه ميآيند و يك خريد كاملا ارزان قيمت پنج يا 10 هزار توماني انجام داده و از دستگاه يك رسيد دريافت ميكنند.
وي افزود: اين افراد سپس در داخل ماشين خود، توسط دستگاه چاپگر و اسكنر، از اين رسيد يك نمونه غيرقابل تشخيص چاپ كرده و يك خريد چند ميليوني انجام ميدهند؛ در حين خريد به عنوان حق مسلم مشتري، تقاضا ميكنند كه خودشان كارت را وارد پايانه فروش كنند و اين اتفاق نيز ميافتد.
سرهنگ پوررضاقلي ادامه داد: سپس، پرينت توليد شده در ماشين خود را به مغازهدار ميدهند؛ در حالي كه فقط 10 هزار تومان با اين پايانه كار كرده است.
وي سپس از نمونه ديگري از كلاهبرداري خبر داد و گفت: در بانك، افرادي كه داخل صف ايستادهاند مطمئنا فردي هست كه بيتابي و اظهار نارضايتي ميكند؛ در اين هنگام، فردي با قدرت مكالمه خاص و قيافه متين و مودب و جلب اعتمادكننده به اين فرد نزديك شده و با گرفتن چك او و پرداخت وجه، كلاهبرداري خود را آغاز ميكند.سرهنگ پوررضا قلي افزود: اين فرد كلاهبردار، دقيقا مبلغ چك را ميپردازد؛ حتي در مواردي، چكهاي مسافرتي هم جعلي بوده است. در اين هنگام، عضو ديگر باند با مهارت از كنار هم دست رد ميشوند و چك را ميگيرد در داخل خودرو چك جعلي درست كرده و آن را به مبلغ بالايي تبديل و پول را دريافت ميكند و ميرود.
وي اظهار كرد: در اين كلاهبرداري، چند نفر به جان هم ميافتند صاحب چك، فردي كه در صف بانك بوده، كارمند بانك و... در واقع، چرخهاي درگير ميشود، در حالي كه هيچ كدام مقصر نيستند.رئيس پليس آگاهي استان كرمان گفت: در اين باره، از بانكها خواستيم كه به اين موضوع توجه داشته و اين فرآيند كلاهبرداري را به اطلاع عموم برسانند.وي در ادامه، از نوع ديگري از كلاهبرداري شامل كلاهبرداري از مسئولان طراز اول استاني از جمله فرمانداران مديران كل و مديران مياني خبر داد و اظهار كرد: در حال حاضر اطلاعات هر صاحب منصب مملكتي در سايت اداره كل وجود دارد كه افرادي وارد اين سيستمها ميشوند و اطلاعات را دريافت كرده و با مدير آن دستگاه تماس ميگيرند.
سرهنگ پوررضاقلي افزود: در اين تماس، فرد كلاهبردار خود را برادر خانم مدير كل همان اداره در استان مجاور معرفي كرده و ميگويد كه من دچار حادثه تصادف در استان شما شدهام و هزينه درمان ندارم. فاميلم شماره شما را داده و از من خواسته از شما كمك بگيرم.وي ادامه داد: به هر شكل، فرد را در تحريك عاطفي قرار ميدهند كه مدير كل استان ما هم بر مبناي حس نوعدوستي و تعصب سازماني مبالغي را فرستاده و بعدها مشخص شده كه اين پروژه جعلي بوده و حتي اوراق حساب بانكي جعلي بوده است.