پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بعد از اعلام درخواست لاهه برای انتقال فرزند قذافی به این دادگاه ،طرابلس اعلام کرد، کشورش به تلاشهای خود برای محاکمه سیف الاسلام قذافی در لیبی و عدم تحویل وی به دادگاه لاهه ادامه خواهد داد.
به گزارش شبکه ایران به نقل از روزنامه اماراتی الاتحاد، احمد الجهانی، مسئول هماهنگ کننده لیبی در دادگاه کیفری بینالمللی گفت که دولت لیبی ارائه دعاوی قانونی به دادگاه لاهه را ادامه میدهد تا بر حق خود برای محاکمه سیف الاسلام قذافی، پسر معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی در خاک این کشور و عدم تحویل وی به دادگاه لاهه تاکید کند.
وی در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی تاکید کرد: برای ضمانت صدور حکم علیه سیف الاسلام در ماه جاری وی باید از شهر الزنتان به طرابلس، پایتخت لیبی منتقل شود.
از سوی دیگر روزنامه ایتالیایی "ایل فاتو کوتیدیانو" گزارش داد: سیلویو برلوسکنی، نخستوزیر پیشین ایتالیا با انجام عملیاتی محرمانه جهت کشتن معمر قذافی تلاش داشت تا جنگ لیبی به پایان برسد.
انقلابیون لیبیایی در اکتبر 2011 میلادی معمر قذافی را کشته و با مرگ وی جنبش و انقلاب هشت ماهه مردم و حمایت ناتو از انقلابیها و حملات هوایی آن به این کشور پایان یافت.
این روزنامه به نقل از یک منبع دیپلماتیک نزدیک به محافل امنیتی نوشت: در بحبوحه بحران لیبی، برلوسکنی در یک درخواست غیرمتعارف از رئیس دستگاه اطلاعات ایتالیا پرسیده بود آیا میتوانید قذافی را از بین ببرید؟
این روزنامه در ادامه نوشت: تلاش برلوسکنی برای حل و فصل اوضاع بحرانی لیبی بسیار پیش پا افتاده بود.
این روزنامه در بخش دیگری اظهارات وزیر دفاع پیشین ایتالیا را در این خصوص نقل کرد و نوشت: برلوسکنی از کشته شدن قذافی سود میبرد، چرا که روابط مستحکم پیشین او با قذافی مشکلی بزرگ در عرصه بینالمللی برایش ایجاد کرده بود.
اما پائولو بونایوتی، سخنگوی رسمی برلوسکنی گزارش این روزنامه را تکذیب و در بیانیهای گفت: آنچه در این روزنامه نوشته شده اشتباه، غیر معقول و غیرمنطقی است. چگونه میتوان گفت برلوسکنی به چنین چیزهایی اندیشیده است؟
از سوی دیگر، پس از گذشت 9 ماه از کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی در حوادث شهر بنغازی، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، «دبرا جونز» را به عنوان سفیر جدید این کشور در طرابلس تعیین کرد.
دبرا جونز با تایید مجلس سنای آمریکا به این سمت تعیین شد و در مراسمی در وزارت خارجه سوگند یاد کرد.
جان کری گفت: ماموریت دیپلماتیک جونز که به زبان عربی مسلط است، فقط یک شغل نیست، بلکه یک پیام است و جونز در رساندن این پیام با کریستوفر استیونز، سفیر پیشین آمریکا در لیبی در ابلاغ این پیام شریک است.
کری در پایان تاکید کرد: سفیر جدید آمریکا رویای زندگی آزادانه و احقاق حقوق ملت لیبی در سایه دموکراسی را مجسم خواهد کرد.