در جریان انتخابات اخیر هاشمی رفسنجانی برخلاف تصور عمومی بار دیگر در صحنه ظاهر شد با این تفاوت که شرایط نسبت به سال 1384 چرخشی 180 پیدا کرده بود. مردم، خسته از سیاست های نا متعادل احمدی نژاد، فشار های اقتصادی، و خودشیفتگی و گروه شیفتگی مفرط او و اطرافیانش، حضور رفسنجانی را که از تغییر در روابط خارجی و سامان دادن به وضعیت اقتصادی سخن می گفت با شور و هیجان چشمگیری پاسخ گفتند. دیری نپائید که با عدم احراز صلاحیت رفسنجانی نوعی سر درگمی همراه با پرسش های بی جواب جایگزین فضای مزبور گردید.
تا چند روز پیش اکثر نظرسنجی ها محمد باقر قالیباف، شهردار تهران را کاندیدای بلامنازع انتخابات ریاست جمهوری این دوره معرفی می کردند اما یکباره نام چهره دیگری نیز به عنوان رقیب قالیباف مطرح شده است. حسن روحانی شخصیتی که در مرز بین اصولگرایان و اصلاح طلبان قرار دارد در آخرین نظرسنجی با 27.2 درصد آراء از قالیباف با 20.1 درصد آراء پیشی گرفته است.
حسن روحانی از جهاتی شخصیت جالبی است. او در عین حال که به هاشمی رفسنجانی و خاتمی نزدیک است نماینده آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در یکی از حساس ترین مراکز تصمیم گیری کشور یعنی شورای عالی امنیت ملی ایران نیز هست. همین امر باعث گردید که وی هشت سال در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی و هشت سال در دوران محمد خاتمی در سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی انجام وظیفه نماید. روحانی پنج دوره نماینده مجلس شورای اسلامی، ریاست کمیسیون سیاست خارجی مجلس، 20 سال عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، که تا امروز نیز ادامه دارد، و بالاخره نمایندگی کنونی مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری را در کارنامه خود دارد.
از حیث تحصیلات نیز روحانی ترکیب غریبی از مدارج حوزوی در حد اجتهاد، و مدارک دانشگاهی در حد دکترای حقوق از دانشگاه کلدونین گلاسکو را در خود جمع کرده است. اما چه عواملی باعث گردیده تا حسن روحانی که چهره کمتر شناخته شده ایست ناگهان در قالب یکی از مدعیان انتخابات امسال مطرح گردد؟
حسن روحانی حرفهای تازه ای می زند. او معتقد است که آزادی رسانه ها و پایگاه های اینترنتی و رسانه های ملی عامل عمده جلوگیری از فساد اقتصادی است و به این ترتیب با زیرکی مقوله آزادی بیان را به اقتصاد پیوند می زند. روحانی هم چنین می گوید که "باید روابطمان را با دنیا تسهیل کنیم. گذشت دوره ای که دنیا را حصار می کشیدیم و می گفتیم فقط خودمان".
او در جریان یک مصاحبه انتخاباتی در اظهار نظری کم سابقه، که آشکارا بر خلاف برداشت های تحلیل گران غربی است، خطاب به گروهی از خبرنگاران می گوید: "شما می گوئید سیاست خارجی دست دولت نیست. ولی اینجوری نیست". استدلال او جالب توجه است. روحانی به سیاست خارجی دولت های هاشمی رفسنجانی، خاتمی و احمدی نژاد اشاره کرده و تفاوت بارز بین سیاست های خارجی ایران در سه دوره مزبور را دلیل آشکاری می داند که دولتها، علیرغم اینکه نظر نهائی بر عهده رهبر جمهوری اسلامی است، در تعیین سیاست خارجی موثرند. او می پرسد "رهبری همین رهبری بود" اگر دولت ها در تعیین سیاست خارجی دست نداشته باشند پس سیاست های خارجی متفاوت در زمان روسای جمهور مختلف چگونه توجیه می شود؟
روحانی در مصاحبه دیگری ظرف روزهای اخیر در خصوص رابطه با آمریکا نیز نقطه نظر جدیدی ارائه می دهد. او می گوید: "ما باید 10 سال پیش با آمریکا سیاست تنش زدائی را پیش می گرفتیم. الان (دیگر) در شرایط تخاصم هستیم...باید (اول) تلاش کنیم تخاصم را به مرحله تنش بیاوریم، آنوقت می توانیم تنش زدائی کنیم".
از دیگر گفته های پرجاذبه روحانی برای طبقه متوسط شهری و جوان کشور، که در انتخابات نقش تعیین کننده ای دارند، این است که "احترام را به پاسپورت ایرانی برمی گردانم".
چند اتفاق می تواند شانس روحانی را برای پیروزی در انتخابات بنحو قابل توجهی افزایش دهد. اول اینکه کاندیدای دیگر غیراصولگرا محمد رضا عارف که مواضعی نزدیک به روحانی دارد به نفع وی کناره گیری کند. وجود همزمان هر دو نفر باعث تقسیم شدن آراء حامیان "جریان میانه رو و اصلاح طلب" بین آنان می شود و از شانس روحانی خواهد کاست.
دوم، حمایت پر قدرت هاشمی و خاتمی از اوست. هیچ نظرسنجی نشان نمی دهد که کاندیدائی بتواند بیش از 50 درصد آراء را به خود اختصاص داده و در دور اول پیروز گردد. لذا روحانی برای پیروزی نهائی باید بتواند جزو یکی از دو نفر صعود کننده به دور دوم باشد. تا کنون هم رفسنجانی و هم خاتمی از حمایت علنی حسن روحانی سر باز زده اند. آنان احساس می کنند که اگر با تمام قوا پشت سر وی قرار بگیرند در صورت شکست وی، جناح افراطیِ اصولگرا بهره برداری کرده و شکست روحانی را به پای کل جریان میانه رو و اصلاح طلب خواهد نوشت.
اما تحلیل گران درون ایران در عین حال معتقدند که اگر روحانی بتواند به دور دوم راه پیدا کند آنوقت رفسنجانی و خاتمی به احتمال زیاد خطر کرده و حمایت خود را از روحانی علنی خواهند کرد. حمایت این دو تن، جائی که تنها دو رقیب در صحنه حاضرند، می تواند آراء بخش قابل توجهی از حامیان طیف میانه رو و اصلاح طلب را به سمت روحانی سوق دهد. وقوع چنین اتفاقی می تواند سرنوشت ساز بوده و روحانی را راهی پاستور کند.
اما پیش از هر چیر باید منتظر ماند و دید آیا روحانی توانائی عبور از مرحله اول را دارد؟ نظر سنجی ها چه معتبر باشند و چه نباشند فراموش نباید کرد که تجربه نشان داده که در انتخابات ایران همه چیز در آخرین دقایق رقم می خورد.
موجی که به سبب ائتلاف برخواهد خواست باعث رشد 10 تا 15 درصدی فرد منتخب خواهد شد.
شعار ما امروز در شیرودی ائتلاف است، ائتلاف.
بعد از 16 سال حماسه ساز انتخابات باز مردم ایران خواهند بود
امید وارم که آقای روحانی و عارف ائتلاف کنن
واسه نجات ابران
عارف وروحاني روشون ميشه از اصلاحات حمايت كنن؟
بزرگترين دستاورد دولت اصلاحات قتلهاي زنجيره اي و فتنه كوي دانشگاه و تعليق هسته اي وقرارداد ننگين سعدآباد بود.
اگه آقاي هاشمي را برميتافتند آنوقت مردم نشون ميدادن كه تواين 8سال چه زجري كشيدن.!
الان هم بايد به اين جمله از بودا توجه كنيم :«اگر در اولين قدم موفقيت نصيب ما ميشد، سعي و عمل ديگر معني نداشت»
بايد نزديكترين شخص به اهداف هاشمي و خاتمي كه فراجناحي عمل كند را انتخاب كنيم و بدانيم كه با قهركردن و راي ندادن به ورژن جديد احمدي نژادكمك كرده ايم.
مرا عار آيد از اين زندگي ... كه سالار باشم كنم بندگي
ادب به ظاهرش و دم از فقر و بیکاری زدنش فقط برای جلب آراست....
حرف صادقانه و اصلی و شجاعانه و غیر منفعلانه را به ترتیب ولایتی و روحانی زدند...
غرضی که کلا تعطیل بود و بجای رقابت کدخدامنشی و سکوت کردن را توصیه میکرد
محسن رضایی هم منفعل بود و منافقانه عمل کرد
نشان داد رئیس جمهور بشود در سختگیری به مردم دست کمی از جلیلی و حدادو قالیباف ندارد
دوستان شک به دلتان راه ندهید،
تا رسیدن به ایرانی آزاد و پیشرفته راهی نیست............
حتي يك راي هم مهم است!
او، تنها می تواند کشور را نجات دهد
من از یک نیروی حزب اللهی معتقد به نظام و انقلاب و آرمان های شهدا انتظار نداشتم برای آن که در یک مناظره سیاسی حرفی برای گفتن داشته باشد ، پرونده های محرمانه کشور را روی دایره بریزد که بله در جمهوری اسلامی، در سال های قبل، در سمیرم و سبزوار و ایذه و فیروزآباد، بین مردم و نیروی های نظامی و انتظامی درگیری به وجود امد و چند نفر از مردم کشته شدند.آیا این که در 34 سال از عمر نظام مقدس جمهوری اسلامی،در چند جا هم به عللی ناآرامی ایجاد شده و چند نفر هم کشته شده اند، باید دستاویز دبیر حزب اللهی شورای عالی امنیت ملی باشد برای رأی آوردن؟ ان هم بدون این که توضیح داده شود که در آن شهرها واقعا چه اتفاقی افتاده و ماجرا چه بوده است؟ آیا متهم کردن نظام به کشتن مردم بدون ذکر اصل قضیه و حتی بدون اعلام این که ممکن بوده خطایی از یک یا چند مامور جزء بوده ،و بدون ذکر شهدای احتمالی ماموران پلیس با دغدغه های پاسداری از نظام همخوانی دارد؟!
آیا هزینه کردن از رهبری در مناظره که بله! ایشان فلان پاراف را زیر گزارش محرمانه نوشتند درست بود؟ آیا آن گزارش و پاراف رهبری ، سند محرمانه نبود؟ آیا محرم سیاست هسته ای ایران این گونه رازداری و امانتداری می کند؟
ظرفیت داشتن خیلی مهم است. یک رزمنده ، یک نیروی ارزشی ، یک حزب اللهی ، هرگز و هرگز برای دست یاقتن به قدرت، نظام و انقلاب را زیر سوال نمی برد و رازهایی که به عنوان امانت در دست او هستند را وسیله رأِی آوری نمی کند.
این اشتباهی بود که محمود احمدی نژاد در انتخابات قبلی کرد و امروز می بینیم کسی که این همه به او امیدوار بودیم درست در همان راه طی شده ای قدم می زند که پیشتر احمدی نژاد پیمود و دلسوختگان نظام و و انقلاب و ولایت را نقره داغ کرد.
ای کاش این مناظره هرگز پخش نمی شد تا باورهای ذهنی ام این گونه به هم نمی ریخت. آقای جلیلی دلمان را شکستید.
بزرگوارِ سپیده دم اُمید...
روحانیِ خواب های آتیِ روشن من...
زنده باد روحانی
درود بر خاتمی
درود بر روحانی
دکتر محسن رضایی
رای من دکتر روحـــــــــــانـــــــــــــي
میانه رویی عملگرا و نزدیک به آیت الله هاشمی
وفادار به نظام و رهبری
مرد تدبیر و امید
روحانی ای با کلام نافذ و سیمایی جذاب
با سواد و مسلط به پنج زبان خارجی (انگلیسی، عربی، المان، روسی و فرانسوی)
روحانی با وجود اینکه طلبه ست اما بعضی مسائلش خارج از شرع و عرف کشوره
کم از احمدی نژاد نداره دوران دبیری کمیسیون امنیت ملی اش یکی از نزدیک ترین افرادش رفت و کلی اطلاعات با خودش برد....
هرچی خیره برای این مملکت پیش بیاد
درود بر روحانی+رضایی+عارف
کسانی که مستند آقای روحانی رو ندیدن میتونن از تو کانال من در آپارات با حجم 33 مگابایت دانلود کنند.
البته اینو بگم که من هم یه تیکه هاشو حذف کردم و هم کیفیتشو آوردم پایین.ولی خیلی خوب جواب میده.
من بهتون قول میدم بدتون نمیاد.
http://www.aparat.com/v/SIB23
www.ENTEKHAB.ir
www.FARARU.com
www.PARSINE.com
www.ENTEKHABESHOMA.ir
www.IE92.ir
www.NAZAREAKHAR.ir
www.FARYADGAR.com
www.1RAY.ir
www.KHABARONLINE.ir
www.KHABARPU.com
www.INN.ir
www.ARNANEWS.ir
www.JAMNEWS.ir
1. با حضور حداکثری است که میتوان از تکرار افتضاحات 84 و 88 جلوگیری کرد.
2. ما در انتظار نتیجه ائتلاف آقایان روحانی و عارف هستیم.
عزیزان!
یادش به خیر قدیم ندیما واژگان را خاصیتی بود به نام "معنا"
تو را خدا این قدر الکی و کیلویی و دل بخواه ازشون استفاده نکنید گناه داره.
عزیز باشید
تمامی تحلیل ها و امارهای شما اشتباه هست و من تعجب میکنم چطور شما به این نتایج می رسید !!
اگر قرار باشد انتخابات به دور دوم کشیده شود مطمئنا یکنفر از دو نفر محمدباقر قالیباف خواهد بود در مورد نفر دیگر احتمالا رضایی و یا یکی از نامزدهای اصلاح طلب خواهد بود که در هر صورت اصلاح طلبان برنده انتخابات دو مرحله ای نخواهند بود و مطمئنا آقای روحانی نخواهد بود چون مردم به فرد روحانی (معمم) رای نمیدهند.
چاره از نظر من ایجاد موجی برای پیروزی در دور اول انتخابات خواهد بود که فقط از عهده سران خاموش اصلاح طلب بر خواهد آمد.
بابا لااقل عارف رو بگید که منطق حالیشه.
انتخاب ما فقط تویی روحانی
(دوستان مثبت بدین امار بره بالای 20000 )
ولی ما رای میدیم اقای روحانی فقط و فقط به خاطر شما و ازادی بیان و عدالت