arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۴۷۵۶
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۲ - ۱۴ خرداد ۱۳۹۲

گزارش مهم "فایننشال تایمز" در مورد درگیرهای خیابانی در ترکیه: موجی که این تحولات در جهان عرب ایجاد کرد

یک فعال سیاسی تونسی می گوید: مانند خیلی از ترک ها، فکر می کنم به من خیانت شده، چراکه قرار بود مدل ترکیه دموکراتیک ترین مدل در جهان اسلام باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :



فایننشال تایمز نوشت: اعتراضات علیه دولت رجب طیب اردوغان تاثیر فراوانی بر روی جهانی عرب که پیش از آن به ترکیه به عنوان مدل با ثبات دموکراسی اسلامی نگاه می کردند، داشته است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، انتشار تصاویری از شلیک گاز اشک اور به سمت معترضان در شهرهای ترکیه تلویزیون ها و روزنامه های منطقه را پرکرده و یاداور و تداعی کننده بهار عربی دو سال پیش است.

کریم بندبدالله فعال سیاسی تونسی می گوید: مانند خیلی از ترک ها، فکر می کنم به من خیانت شده، چراکه قرار بود مدل ترکیه دموکراتیک ترین مدل در جهان اسلام باشد.

وی می افزاید: زمانی که در خصوص دموکراسی در جهان اسلام سخن می گفتیم، از سیستم و نظام حکومتی ترکیه دفاع می کردم، اما حالا دریافته ام که نظام این کشور دموکراتیک نیست.

ترکیه به صورت گسترده از آشوب ها در تونس، مصر، لیبی، مصر و سوریه دفاع کرد و با استفاده از خلا پیش آمده ناشی از براندازی دیکتاتورها به ترویج منافع اقتصادی و استراتژیک و بنش و چشم انداز حزب عدالت و توسعه پرداخت.

در حالیکه ترکیه روابط خوبی با کشورهای منطقه دارد، اما آقای اردوغان و حزب او در جهان محبوب نیستند.

درگیری های خیابانی که منجر به جراحت صدها نفر و  تشدید اختلافات بین  حامیان مذهی اردوغان و سکولاریست ها شده موجب بروز سئوالاتی در خصوص مسیر ترکیه شده است.

حتی داووداغلو وزیر خارجه که از او به عنوان معمار سیاست حمایت از ناارامی ها در جهان عرب یاد می شود، نسبت به خدشه دار شدن چهره ی کشورش در جهان هشدار داد.

عکس العمل ها در جهان عرب اختلافات اشکار میان خطوط فرقه ای و ایدئولوژیک را منعکس می کند.

سعید صادق استاد جامعه شناسی سیاسی دانشگاه امریکایی قاهره می گوید: هر اردوگاهی در منطقه بنابر تعصبات ایدئولژیک خود به تحولات ترکیه نگاه می کند.

وی افزود: سکولارها می گویند که اردوغان و مدل اسلامی ترکیه با شکست مواجه شده است.


نظرات بینندگان