پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: مدیر قطب آموزش مرکز ملی مطالعات اعتیاد، اصلی ترین دلایل افزایش مصرف سیگار در میان زنان را مشکلات روانی و حس کنجکاوی دانست و گفت: برخی زنان برای رهایی از ناراحتیها، فشارهای روانی، بیاعتمادی به خویشتن و رفع هیجانات درونی در جستجوی پناهگاهی امن، به "سیگار" پناه میبرند.
دکتر علیرضا نوروزی اصلیترین دلایل افزایش مصرف سیگار در میان زنان را مشکلات روانی و حس کنجکاوی دانست و افزود: در کشور ما سیگار کشیدن همواره یک رفتار و عادت مردانه شناخته میشد، اما در سالهای اخیر زنان و دختران به ویژه قشر مرفه یا خیلی ضعیف جامعه به سیگار روی آوردهاند.
وی ادامه داد: زنانی که از لحاظ اقتصادی در وضعیت خوبی هستند برای ابراز وجود، نمایش بزرگی، حقوق مساوی بین زن و مرد و همچنین اعتماد به نفس به مصرف سیگار روی میآورند.
مدیر قطب آموزش مرکز ملی مطالعات اعتیاد، یکی دیگر از علل گرایش به مصرف سیگار را نوعی خود درمانی در بین زنان عنوان کرد و گفت: برخی زنان برای رهایی از ناراحتیها، فشارهای روانی، بیاعتمادی به خویشتن و رفع هیجانات درونی در جستجوی پناهگاهی امن، به سیگار پناه میبرند و این امر سبب میشود تا مدتی فرد نسبت به مسائل، مشکلات و واقعیتهای زندگی بیتفاوت باشد.
وی "گروههای دوستی" را مهمترین عامل اجتماعی موثر بر گرایش جوانان از جمله دختران به سیگار عنوان کرد و گفت: این گروهها نسبت به مصرف سیگار به جوانان فشار میآورند و اینکار را نشانه "بزرگ شدن" تلقی میکنند، به طوری که اعضای این گروهها با بیان لذت ناشی از کشیدن سیگار، جوانان را نسبت به استعمال این ماده دخانی تشویق میکنند.
نوروزی در پایان به افزایش مصرف قلیان در بین زنان و دختران اشاره و خاطر نشان کرد: متاسفانه در حال حاضر برخی والدین با مصرف قلیان توسط فرزندانشان مخالفتی نمیکنند.