رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر پرهیز از فضای هیجانی و احساسی در عرصه انتخابات 24 خرداد گفت: در فضای تبلیغاتی و هیجانی نمیتوان تصمیم درستی برای مملکت گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، مصطفی پورمحمدی صبح امروز در جمع مدیران و کارمندان سازمان و در ادامه جلسات عمومی هفتگی با اشاره به در پیش بودن یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و چهارمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا گفت: همه باید تلاش کنیم که انتخابات آینده انتخاباتی پرشور و با مشارکت گسترده باشد. هر قدر مشارکت عمومی در انتخابات بالا رود، انسجام داخلی بیشتر و در نهایت قدرت و قوت ما افزایش پیدا خواهد کرد. در این صورت دشمنان موقعیت و جایگاه ما را بیشتر درک کرده و با افزایش قدرت تأثیرگذاری، دشمنان مقابل ما تسلیم خواهند شد.
نباید اجازه داد ناامیدی، یاس و دغدغه بر فضای انتخابات غلبه پیدا کند
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه مشارکت در انتخابات با هوشمندی، آگاهی، جدیت و وسواس محقق میشود، تأکید کرد: نباید اجازه دهیم ناامیدی، یاس، دغدغه و... بر فضای انتخابات غلبه پیدا کند. هر کدام به سهم خود در این خصوص وظیفه داریم. مسئولیت ما که در جایگاههای سیاسی، اجتماعی هستیم بیشتر است. مثلاً سازمان بازرسی کل کشور که در ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی حضور دارد باید تلاش کند جرائم انتخاباتی اتفاق نیفتد و از این طریق اعتماد و امید مردم بیشتر جلب شده و منجر به مشارکت و آرامش بیشتر فضای انتخابات شود.
اخلاق و قانون در استفاده از منابع رعایت شود
وی با تأکید بر اجرای دقیق قانون در موسم انتخابات گفت: ممکن است در فضای تبلیغاتی دسترسی برخی به امکانات و منابع بیشتر از دیگران باشد. باید تلاش کرد اخلاق و قانون در استفاده از منابع رعایت شود. یعنی اگر منابع از خود کاندیداها است درست مصرف شود و اگر منابع متعلق به بیتالمال است باید مانع آن شد. باید سعی کنیم این موضوع را هم ترویج و تبلیغ کنیم و هم کنترل کنیم تخلف اتفاق نیفتد.
شورای نگهبان کار بسیار سخت و مهمی بر عهده داشت و دارد
پورمحمدی با اشاره به آگاهی، هوشمندی و موقعیتشناسی در فضای انتخابات گفت: امروز خوشحالیم که جامعه از جایگاه مناسبی از آگاهی، هوشمندی و موقعیتشناسی برخوردار است. شورای نگهبان کار بسیار سخت و مهمی بر عهده داشت و دارد؛ اینکه مجموعه وسیع انتخابات ریاست جمهوری ارزیابی، کنترل و داوری شود کار دشواری است. بزرگوارانی در شورای نگهبان حضور دارند که این مأموریت مهم را بر دوش میکشند که باید از جدیت، زحمت و تلاش آنان تشکر کنیم.
کاندیداهای رد صلاحیت شده به قانون و داوری شورای نگهبان تمکین کنند
وی در بخش دیگر از سخنان خود به موضوع احراز صلاحیت کاندیداهای انتخاباتی اشاره کرد و گفت: در عرصه انتخابات صلاحیت برخی کاندیداها از سوی شورای نگهبان احراز نشده است. اگر این کاندیداها هوشمندانه و واقعبینانه نتایج بررسی صلاحیتها را پذیرفته و به قانون و داوری این شورا تمکین کنند، هم بلوغ سیاسی خود را نشان میدهند و هم به بالغتر شدن جامعه کمک میکنند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر رعایت فضای قانونمداری در عرصه انتخابات گفت: در عرصه انتخابات کاندیداها باید مسایل را با تدبیر و تسلیم در برابر قانون پیش برده و اگر مشکلی داشتند از این مجرا پیگیری کنند. این موضوع هم بلوغ فرد را نشان میدهد و هم به کمال اجتماعی جامعه کمک میکند. خوشبختانه امسال بسیاری از نامزدهای تأیید نشده نتایج را پذیرفته و شاهد کمترین اعتراضها بودیم. بنابراین باید از این برخورد خوب، زیبا و بالغ کاندیداهای احراز صلاحیت نشده تشکر کنیم. بههرحال پذیرش عدم احراز صلاحیت برای کاندیداهایی که کار و تلاش کرده و خود را اصلح میدانستند سخت بوده و ساده نیست. ولی با هوشمندی و آگاهی و بلوغ سیاسی و فکری اکثر کاندیداها آن را پذیرفته که باید از آنان تشکر و قدردانی شود.
رفتار آقای هاشمی در پذیرش بررسی صلاحیتها منطقی و هوشمندانه بود
وی با اشاره با اشاره به ثبتنام افراد سرشناس طیفهای مختلف سیاسی در انتخابات و پذیرش نتایج بررسی صلاحیتها از سوی این کاندیداها اظهار داشت: اینکه افراد سرشناس در انتخابات ثبتنام کرده و بعد که صلاحیتشان احراز نشده آن را پذیرفتند، قابل تقدیر است. اینجا باید از آقای هاشمی رفسنجانی تشکر کنیم؛ایشان با آن جایگاه و موقعیت در برابر قانون رفتار، منش و منطقی از خود نشان داد که مورد تقدیر است و همه باید از رفتار هوشمندانه اجتماعی ایشان تشکر کنیم.
معاون سیاسی جامعه روحانیت مبارز افزود: ممکن است آقای هاشمی رفسنجانی از رد صلاحیت خود گله و انتقاد داشته باشد ولی عکسالعمل هوشمندانه ایشان در جهت مصالح و منافع مردم و ارتقاء فضای عمومی جامعه مناسب بود. این فضا باید از سوی مسئولین تقویت شود، چرا که نشان میدهد جامعه در حال بالغ شدن و به کمال خود نزدیک میشود.
وی با بیان اینکه بررسی صلاحیتها موجب حساس شدن فضای انتخابات و فراز و فرودها و تنشها میشود، گفت: همان طور که قبلاً اشاره کردم کار شورای نگهبان در عرصه انتخابات بسیار دشوار است. اعضای این شورا فشار زیادی را تحمل میکنند تا بتوانند بهترین تصمیم را اتخاذ کرده و کمترین اشتباه را داشته باشند. راهکار کاهش این فشار آن است که شرایط کاندیداها در قانون تعریف شده باشد. به همین خاطر همه باید به شورای نگهبان کمک کنیم. اینکه همه بار را بر دوش شورای نگهبان میگذاریم به نفع کشور نیست. چون هر بار که در کشور انتخابات برگزار میکنیم تمام حساسیتهای دورههای قبل تکرار میشود.
در عرصه انتخابات باید از تشخیصها و نگاههای سلیقهای فردی و جمعی پرهیز شود
پورمحمدی خاطرنشان کرد: باید در دورههای مختلف نهادهای قانونگذار بهویژه مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام و... تلاش کنند شرایط کاندیداهای ریاست جمهوری را به سامان بیشتری برسانند. باید امور در قانون تعریف شده باشد. بههرحال انتخابات یک مسئله عامه اجتماعی است. در مسایل کلان اجتماعی باید یک اطمینان و پذیرش عمومی ایجاد شود. در مسایل کلان اجتماعی مانند انتخابات تصویب و اجرای قوانین باید طوری صورت بگیرد که اعتماد، قناعت و باور عمومی شکل بگیرد. در این مواضع مقررات باید دقیق، ظریف و با نگاه کارشناسانه و منصفانه تدوین و در مقام اجرا نیز باید از تشخیصها و نگاههای سلیقهای فردی و جمعی پرهیز شود.
هیئت اجرایی انتخابات باید مشکلات و عیوب انتخابات را ثبت و در آینده نسبت به رفع آن اقدام نماید
وی با بیان اینکه باید همه به افزایش اعتماد عمومی جامعه کمک کنند، گفت: هیئت اجرایی فراقوهای انتخابات ریاست جمهوری که امسال برای نخستین بار تشکیل شده است، باید دقت بیشتری کرده و مشکلات انتخابات را خوب نظارت، رصد و ثبت و ضبط کند. از سوی دیگر مجلس شورای اسلامی، ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی و... باید دقت کنند که عیوب و مشکلات انتخابات مشخص شود. ممکن است هنگام انتخابات جای پرداختن به مشکلات و نقدها نباشد ولی باید توجه داشت که نباید بعد از پایان انتخابات عیبهای انتخابات فراموششده و باید کاری کرد که در دور بعدی انتخابات آن عیبها و مشکلات تکرار نشود.
باید به سوابق، توان، پیشینه و تیم کاندیداها توجه کرد/ تصمیم درستی بگیریم تا بار دیگر پشیمان نشویم
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با تأکید بر آگاهی بخشی به مردم، گفت: باید به جامعه آگاهی داد تا تسلیم فضای صرفاً تبلیغاتی نشوند. این موضوع دغدغه جدی امروز همه است. برخی نامزدهای انتخاباتی به خاطر برخورداری از مشاورین حاذق میتوانند خوب سخن گفته و برخی نمیتوانند. بنابراین ما باید درباره سوابق، توان، پیشینه و تیم کاندیداها به جامعه کمک بدهیم. اینطور نباشد که صرفاً به خاطر فضاسازی بار دیگر تصمیمی اتخاذ کنیم که باگذشت زمان متوجه شویم که میتوانستیم تصمیم درستتری بگیریم.
وی با بیان اینکه در عرصه انتخابات فرصتها بهسرعت از دست میروند، گفت: جامعه باید با آگاهی و هوشمندی بیشتری دست به انتخاب بزند. باید توجه داشته باشیم که عرصه انتخابات جای سعی و خطا نیست. ممکن است برخی کاندیداها را شناخته و از نقاط قوت و ضعفهای آنان آشنا باشیم و بگوییم کارنامه این کاندیدا از صد، هفتاد است. نباید به امید انتخاب فردی با نمره بالاتر به کسی اعتماد کنیم که چند شعار زیبا و جذاب مطرح میکند. با این کار دچار یک فضای مبهم و تردید شده که بعداً باگذشت زمان متوجه اشتباه خود میشویم.