یک کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: من هرچه از شورای نگهبان خواهش کردم که از من برنامه بخواهید گفتند نه برناهه نمیخواهیم.
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا؛ محمد غرضی در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: مساله اصی سیاست خارجی ایران مساله ارتباط با آمریکاست و بقیه مسائل مرتبط در این سیاست از ارتباط ایران با آمریکا تبعیت میکند.
وی خاطرنشان کرد: 60 سال پیش دولت مصدق با آمریکا مذاکره داشت. پس از آن آمریکاییها کودتا کردند و دولت مصدق را سرکوب نمودند. ملت ایران در 22 بهمن سال 57 جواب کودتای آمریکایی را داد و آمریکا نه تنها در ایران شکست خورد بلکه نفوذ خود را نیز در منطقه از دست داد. 22 بهمن یک تعاملی بود که ما در برابر کودتای 28 مرداد آمریکا انجام دادیم.
وی ادامه داد: آمریکا جنگ را راه انداخت ما نیز جنگیدیم. آنها که دیدند از جنگ با ما سودی نبردند به عراق و افغانستان حمله کردند. ما در حال حاضر در سوریه با آمریکا تعامل میکنیم، چون سوریه همپیمان با ایران است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: مذاکره با آمریکا هرگز ولی تعامل با آمریکا باید دائمی باشد. این تعامل به صورت فرامنطقهای و ملی است. ما در دنیا صرف نظر از اسراییل که آن را جزء آمریکا میدانیم با کشورهای دیگر روابط عادی داریم. ما با اروپا نیز روابط مناسب داشتیم ولی از دهه 90 میلادی تا به حال آنها به سمت آمریکاییشدن رفتند.
وی گفت: سیاست خارجی خود به خود هیچ مسالهای را حل نمیکند. سیاست خارجی عبارت است از اقتدار داخلی که در تعامل با کشورهای دیگر انجام میگیرد؛ چراکه اگر کشوری گرفتار باشد طبیعی است که دشمن ابتدا اقتدار سیاسیاش را میشکند و سپس به مردم آن کشور غلبه میکند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که آیا از اصلاح طلبان در کابینه احتمالی خود استفاده خواهید کرد؟ گفت: من نه اصلاح طلب و نه اصولگرا بلکه از متن مردم هستم. معتقدم این تقسیمبندیها حاشیه است؛ چراکه این گروهها نتوانستند رایی را که از مردم گرفتهاند حفظ کنند. هر کدام از بزرگانی که در متن مردم باشند در کابینهام حضور خواهند داشت.
غرضی ادامه داد: نمیخواهم که این بزرگان همراه غرضی باشند و به من پاسخگو باشند، بلکه میخواهم این افراد همراه ملت بوده و در مقابل مردم و مجلس جوابگو باشند. من یک روش تعیین میکنم و به روش خود نیز میایستم حال هر کس بر این روش بود با همکاری خواهد کرد.
وی با بیان این اعتقاد که «ما از ابتدای انقلاب یارانهها را اعمال کردهایم» خاطرنشان کرد: به طور مثال ابتدای انقلاب ما بنزین را یارانهای کردیم و هیچ اعتراضی به وجود نیامد. این موضوع در نظر همه دولتها بوده و این دولتها همواره خواهان انجام آن بودهاند. ولی همواره این دغدغه را داشتهاند که این اقدامشان منجر به افزایش تورم نشود. در دولتی که این اقدام عملی شد ما دیدیم که در جامعه تورم زیادی ایجاد شد. معتقدم در فازهای بعدی این امر باید به گونهای عمل شود که در جامعه تورم ایجاد نشود. وقتی که دولتی ضدتورم روی کار آمد و توانست تورم را کاهش دهد، در آن صورت است که میتوان مرحله بعدی هدفمند کردن یارانهها را انجام داد.
وی با بیان اینکه «ستاد من قلب مردم است» اظهار کرد: چنانچه مردم به حرفهای من قانع بودند، به من رای میدهند و اگر با این حرفها قانع نشدند من به رادیو و تلویزیون میروم و با آنها سخن میگویم. اگر مردم در منازل خود را روی من باز کنند به خانههایشان میروم و با آنها صحبت میکنم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من در مقام رقابت نیستم، من در مقام تبیین این هستم که دولت ضدتورم به نفع مردم است، من ملت ایران را به آشنایی، صداقت و ذکاوت قبول دارم و همواره پایداری میکنم تا مردم روزی به دولتی ضد تورم روی بیاورند. دولت ضد تورم به ستاد و بلندگو احتیاج ندارد. بلکه به انبعاث اجتماعی احتیاج دارد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه دولت ضدتورم چه سیاستهای حمایتی برای فقرا و نیازمندان در پیش خواهد گرفت؟ مطرح کرد: دولت یک درآمد و یک هزینه دارد و چنانچه میخواهد ضدتورم باشد باید این دو با هم برابر باشند. حمایت از خانوادههای بیسرپرست نیز جزء هزینههای دولت است و دولت باید در این زمینه به گونهای عمل کند که اصل قضیه یعنی تورم به هم نخورد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که پرسید آیا شما 55 میلیون طرفدار دارید؟ اظهار کرد: من همواره گفتهام 55 میلیون +1 و این به این معنی است که من یک نفر به همراه 55 میلیون نفر دیگر خواهان دولت ضد تورم هستیم.
غرضی در پاسخ به سوال که آیا در ادامه راه کنارهگیری خواهید کرد؟ گفت: هنگام ثبت نام فردی به من گفت: آیا به نفع کسی کنارهگیری خواهید کرد و من در پاسخ به او گفتم من در این افرادی که آمدهاند هیچ نفعی نمیبینم، من 72 سال سن دارم و 40 سال است که به نفع کسی کنار نرفتم. الان هم به نفع کسی کنارهگیری نخواهم کرد؛ چراکه بقیه افراد شعار من که دولت ضد تورم است را نمیدهند.
وی در پاسخ به سوالی درباره حضورش در دولت موسوی و هاشمی و همکاری با کارگزاران تصریح کرد: من نه عضو کارگزاران بودم و نه از منطق سیاسیشان دفاع کردم. من در دولتهای موسوی و هاشمی به مدت 16 سال حضور داشتم. چون با امام بودم، امام و مسوولین آن دوران مرا به عنوان استاندار و وزیر معرفی میکردند. نه عضو کارگزاران هستم و نه با اصلاحطلبان و اصولگرایان ارتباط دارم و با هیچ یک از اینها نیز جلسهای نداشتم.
وی در پاسخ به اینکه نظر شما در مورد قضایای سال 88 چیست؟ ابراز عقیده کرد: دولتهای متورم فقط جیب مردم را خالی میکنند، مردم با انقلاب اسلامی مخالف نیستند ولی با دولتهایی که جیبشان را خالی میکنند مخالفند. بعد از دولت هاشمی خاتمی آمد و به یک سال نرسیده دلار 900 تومان شد، و بر مردم فشار وارد شد. من نه جریان سال 78 و نه جریان سال 88 را سیاسی نمیدانم، بلکه معتقدم اینها اتفاقاتی است که دولتها باعث شدهاند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه «پایگاه اجتماعی انقلاب از هر گروه سیاسی قویتر است» اظهار کرد: گروههای سیاسی همواره در حاشیه مردم قرار داشتند، آنچه که باعث شد که اتفاقات سال 78 و 88 بیافتد دولتها بودند.
وی در پاسخ به سوالی درباره شخصیت هاشمی هم مدعی شد: شخصیت او بعد از انتشار کتاب مبارزه با استعمار شروع شد و در سال 43 که منصور اعدام شد او نیز جزء متهمین این کار بود. او در جریان یکسری اعتراضات خیابانی مدت زیادی به زندان افتاد. بعد از جریان انقلاب نیز مسوولیت حزب جمهوری اسلامی را بر عهده گرفت این حزب که تشکیل شد، اختلاف نظر در انقلاب آغاز گردید. یعنی عدهای عضو حزب و صاحب قدرت بودند و مجلس را در دست گرفتند و عدهای نیز عضو حزب نشدند. این حزب وقتی قدرتمند شد کم کم اختلافات به جایی رسید که در سال 56 این حزب حذف شد. هاشمی پس از آن رییس مجلس و رییس جنگ بود. سپس بعد از رحلت امام به ریاست جمهوری رسید و او در حال حاضر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. من در مورد صلاحیت او نمیتوانم نظری بدهم؛ چراکه نظر نظر شورای نگهبان است. همان شورایی که صلاحیت او را بررسی کرد صلاحیت مرا نیز بررسی کرد و در شرایطی که خیلیها به تایید شدن صلاحیت من فکر نمیکردند من تایید شدم.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا شورای نگهبان از شما برنامهای درخواست کرده است، گفت: من از شورای نگهبان خواهش کردم که از من برنامه بخواهند ولی آنها گفتند که برنامهای نمیخواهیم.