به گزارش انتخاب ورزشی، جلسه ماهانه اتحادیه باشگاههای فوتبال امروز با حضور تعدادی از مدیران باشگاههای فوتبال برگزار شد. در این جلسه انتقادهای تندی علیه فدراسیون فوتبال و سیاستش در کاهش تعداد تیمهای لیگ مطرح شد. در میان مدیرانی که حضور داشتند، تنها محمدصادق درودگر، مدیرعامل باشگاه ملوان از کاهش تیمهای لیگبرتری دفاع کرد.
او گفت: قصد ندارم تواناییهای باشگاههایی را که نامزد صعود به دسته یک هستند، زیر سوال ببرم. حتما پیکان و ذوبآهن از جمله باشگاههایی هستند که خدمات زیادی به فوتبال ارائه کردهاند اما باید این را بدانید که غیبت در لیگ برتر اتفاقی دائمی نیست. فوتبال صحنه رقابت است. همانطور که وقتی یک تیم از لیگ قهرمانان اروپا کنار میرود، مردم آن شهر یا کشور از این اتفاق ناراحت میشوند، طبیعی است که مردم شهرهایی که از لیگ برتر ایران به لیگ دسته یک سقوط میکنند هم از این اتفاق دلگیر میشوند اما باید کاری که میکنیم، کارشناسی باشد. وقتی سازمان لیگ سال گذشته اعلام کرد که رقابتهای فصل آتی به این شکل برگزار میشوند، هیچ کس اعتراضی نکرد. حالا بسیاری از باشگاهها میگویند که این قانون بد است اما میخواهم بگویم که اجرای قانون بد حتما خیلی بهتر از بیقانونی است.
وی افزود: یک روز آقایان گفتند که لیگ را 24 تیمی میکنیم و یک روز دیگر هم گفتند که میخواهیم در دو گروه 20 تیمی لیگ برگزار کنیم. اینها نظرات خلقالساعه مدیران وقت بوده است.
وی افزود: وقتی پلاتینی برای برگزاری رقابتهای جامجهانی قطر در فصلی به غیر از تابستان به باشگاههای اروپایی پیشنهاد داد که زمان لیگشان را تغییر دهند، رومنیگه اعتراض کرد و گفت که باید 20 سال پیش این تصمیم را اعلام میکردید تا میتوانستیم برنامهریزی کنیم و همان جا این بحث تمام شد. وقتی از مدتها اعلام شده که لیگ بعدی 16 تیمی است، حتی اگر معتقدیم که این قانون بد است، باید اجرایش کنیم.
درودگر افزود: آمدند و ساعت رسمی کشور را جابهجا کردند و 386 هزار میلیارد تومان به کشور ضرر وارد کردند. دیدید که سریع شرایط را به گذشته بازگرداندند. به هر حال آن قانون بدی بود که اجرا شد. با این حال چه کسی میتواند مدعی باشد که بیقانونی موجب پیشرفت میشود. باید این را بدانیم که لیگ بعدی 16 تیمی میشود. کسی اعتراضی نکرد و سکوت نشانه رضایت است.
به گزارش ایسنا، البته درودگر تنها کسی بود که در میان مدیران حاضر از تصمیم فدراسیون فوتبال دفاع کرد.
خسرو ابراهیمی، مدیرعامل ذوبآهن که تیمش در آستانه سقوط به لیگ دسته یک است، با اشاره به این که اتحادیه هویت خود را پیدا نکرده است، گفت: باید جلسهای بین باشگاهها، اتحادیه و وزارت ورزش و جوانان برگزار شود تا اتحادیه هویت پیدا کند. درباره حرفهای آقای درودگر هم باید بگویم که تنها جایی که در کشور میتواند قانونی را وضع کند، مجلس است. باشگاههای دولتی فصل گذشته به خاطر مشکلاتی که ماده "13" فراهم کرد، نتوانستند از کمکهای دولتی استفاده کنند. آن زمانی که فدراسیون فوتبال اعلام کرد، لیگ 16 تیمی میشود، درگیر این بودیم که باشگاهمان را حفظ کنیم. به اعتقاد من 16 تیمی شدن لیگ نیاز به کار کارشناسی دارد و باشگاهها از فدراسیون میخواهند که حداقل دو سال روی این بحث کار شود.
کریم ملاحی، عضو سابق هیات رییسه فوتبال فدراسیون هم با انتقاد شدید از فدراسیون فوتبال گفت: نمیدانم چرا بهیکباره فدراسیون ما قانومند شده است. متاسفم که فوتبال ما به جایی رسیده که آقایان در فدراسیون نشسته و مصوبه میدهند تا یکسری مربی و بازیکن جوان ما را بیکار کنند. نگاه ما باید به این مساله کلان باشد. مردم استانهای دورافتاده دلخوشیشان غیر از ورزش چیست؟ نظر من این است که باشگاهها باید روی 18 تیم ماندن لیگ اصرار داشته باشند.
وی با اشاره به اهمیت باشگاهها گفت: اگر باشگاهها با هم متحد باشند، چنین مصوبههایی که نظر باشگاهها را تامین نمیکند، به جایی نمیرسد. ما باید نگاهمان به فوتبال کلان باشد.
وی در ادامه بدون اشاره به نام امیر قلعهنویی با اشاره به صحبت او گفت: متاسفانه فوتبال ما به جایی رسیده است که یک مربی که باید کارش گذاشتن کلهقند در زمین تمرین باشد، میآید درباره قانون اساسی صحبت میکند. این واقعا جای تاسف دارد.
در ادامه خروطی، مدیر اجرایی باشگاه گهر هم با اشاره به این که تمایل این باشگاه 18 تیمی ماندن لیگ است، گفت: هر چند که معتقدم که باید 18 تیمی بماند اما نباید به باشگاهها به صرف این که از دسته یک امتیاز جمع کردهاند، اجازه ورود به لیگ برتر را داد. وقتی تیمی به لیگ برتر میرسد، باید شرایطش از همه نظر چه به لحاظ امکانات و چه به لحاظ شرایط آن استان و همکاری استانی مورد بررسی قرار بگیرد.
در ادامه شهبازی، مدیرعامل باشگاه مس هم با بیان این که او هم مدافع لیگ 18 تیمی است، گفت: من هم می گویم که لیگ 18 تیمی باشد اما یک سوال دارم که ملاکمان چیست که میگویم 18 تیمی یا 16 تیمی. میخواهم بپرسم که چرا اکنون یاد اعتراض به این مصوبه افتادهایم؟ چرا وقتی سال گذشته اعلام کردند که لیگ سیزدهم 16 تیمی است، این لشگر راه نیفتاد؟ به هر حال اکنون باشگاهها حرف حقی را میزنند؛ چرا که مثلا مردم آبادان، بوشهر یا بندرعباس تمام دلخوشیشان تنها همین فوتبال است. شاید حتی لیگ ما ظرفیتش حضور 20 تیم باشد اما باید به بحثهای کلانتر فکر کرد و این که هویت اتحادیه را به دست آوریم.
مددی، مشاور باشگاه پیکان هم گفت: به اینجا آمدهایم تا نقدهایمان را مطرح کنیم. هفته دهم که به عنوان تیم مدیریتی به باشگاه پیکان آمدیم، در همان هفته نامهای را به سازمان لیگ فرستادیم و به این مصوبه اعتراض کردیم. آن زمان خبری از حضور پیکان در جمع نامزدهای سقوط به دسته یک نبود. همان موقع گفتیم که این مصوبه کارشناسی نیست. اینجا نه اروپاست و نه AFC. متاسفانه تصمیمها در اینجا خلقالساعه گرفته میشود. چطور میشود که کشوری با 75 میلیون نفر از نظر آقایان لیگ 18 تیمی داشته باشد؟
او در ادامه خطاب به درودگر گفت: شما که تا همین چند وقت پیش منتقد فدراسیون بودید، چطور شده که یکباره مدافع این فدراسیون شدهاید؟ اگر ملوان هم در پایین جدول بود، باز هم این چنین از مصوبه فدراسیون دفاع میکردید؟
به گفته اعضای اتحادیه باشگاهها، 17 باشگاه مخالف 16 تیمی شدن لیگ هستند و تنها باشگاه استقلال با این قضیه موافقت نکرده است. با این حال درودگر در این جلسه به طور رسمی گفت که او هم مخالف 18 تیمی ماندن لیگ است و هنگامی که طومار باشگاهها دراینباره به امضا رسیده، او در ایران نبوده و جانشینش به جای او این طومار را امضا کرده است.
در این جلسه همچنین از غیبت نمایندگان باشگاه پرسپولیس و استقلال در جلسه انتقاد شد و حتی توضیح عزیز محمدی درباره غیبت پرسپولیس و استقلال در این جلسه با اعتراض برخی از مدیران روبهرو شد.
عزیزمحمدی پس از پایان جلسه مدیران باشگاهها اعلام کرد، با توجه به اصرار باشگاهها به 18 تیمی ماندن لیگ برتر، در یکی، دو روز آینده با اعضای مرکزی اتحادیه به دفتر کفاشیان میرود تا نظر رسمی باشگاهها را به فدراسیون اعلام کند.