arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۷۱۸۶
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۰۹ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۲
وزارت بهداشت هشدار داد:

استرس های محیط کار و ارتباط آن با افزایش فشار خون

ندافی در این باره ادامه داد: در مجموع، شرایط فیزیکی محیط کار نظیر آلودگی های صوتی محیط کار و همچنین برخی آلاینده‌های شیمیایی در محل کار مانند فلزات سنگینی نظیر سرب، کادمیوم و ... می‌توانند افزایش فشار خون را سبب شوند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، آلاینده های محیط زیست را از جمله عوامل خطر بیماری های قلب و عروق خواند و نسبت به تاثیر استرس های شغلی به دلیل ارتباط آن با افزایش فشار خون هشدار داد.

دکتر کاظم ندافی، رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفت‌وگو با ایسنا، به شیوع بیماری های قلبی – عروقی و از جمله فشار خون در کشور و احتمال وجود عوامل خطر موثر بر این بیماری در محیط کار اشاره کرد و گفت: مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به منظور حفظ و ارتقای سلامت شاغلان و در جهت پیشگیری، کنترل و درمان "فشارخون بالا"، برنامه‌های آموزشی و معاینات غربالگری بدو استخدام و همچنین دور‌ه ای شاغلان را اجرا می کند.

وی به مطالعات و تحقیقات انجام شده در زمینه ارتباط استرس محیط کار با فشار خون بالا اشاره کرد و افزود: عواملی مانند استرس و ‌تحرک ناکافی که البته از پیامدهای شهرنشینی نیز به شمار می روند، در بروز "فشار خون بالا" دخیلند. در مجموع نتایج تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که استرس محیط کار می‌تواند به صورت گذرا فشار خون را افزایش دهد البته با قرار گرفتن فرد در شرایط عادی و بدون استرس، فشار خون به حالت طبیعی باز می گردد.

ندافی نسبت به تاثیرات مخرب آلاینده های شیمیایی، فیزیکی و ... بر سلامت انسان در صورت تجاوز از حد مجاز، هشدار داد و گفت: افزایش بیماری‌های قلب و عروق و از جمله فشار خون بالا از عوارض مخرب آلاینده‌های محیط زیست به شمار می روند.

وی با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت (فشار خون را جدی بگیریم) به نقش آلاینده‌های فیزیکی در ایجاد بیماری فشارخون اشاره کرد و گفت: علاوه بر آلاینده های شیمیایی، آلاینده‌های فیزیکی نظیر آلودگی صوتی نیز در ایجاد این بیماری موثرند.

ندافی در این باره ادامه داد: در مجموع، شرایط فیزیکی محیط کار نظیر آلودگی های صوتی محیط کار و همچنین برخی آلاینده‌های شیمیایی در محل کار مانند فلزات سنگینی نظیر سرب، کادمیوم و ... می‌توانند افزایش فشار خون را سبب شوند.

وی با تاکید بر لزوم توجه به عوامل خطر بیماری فشار خون بالا نظیر تغذیه مناسب، تحرک بدنی کافی و همچنین کنترل عوامل خطر محیطی و شغلی در راستای پیشگیری و کنترل این بیماری تاکید کرد و گفت: البته در این زمینه آموزش و ارتقای سطح آگاهی جامعه نیز الزامی است که این مبحث نیز همکاری های بین بخشی را می طلبد.
نظرات بینندگان