arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۹۵۴۶۵
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۳ - ۰۶ تير ۱۴۰۳
بیدی، کارشناس حوزه اینترنت، در گفت‌و‌گو با «انتخاب»:

تیم جلیلی به دنبال حذف اینترنت از سبد مصرفی مردم ایران است / می‌خواهند اینترنت پر از اختلال و گران باشد تا دسترسی به شبکه ملی اطلاعات راحت‌تر و با سرعت‌تر جلوه کند

کارشناس حوزه اینترنت گفت: رویکرد نامزد‌ها از قبل مشخص شده است. اگرچه حرف‌هایشان را دقیق نمی‌گویند اما رسانه‌هایشان نظرات نامزد‌ها را بازگو می‌کنند. آنچه واضح است، اراده‌ای که تیم جلیلی دارد، حذف اینترنت از سبد مصرفی مردم ایران است. محدود کردن استفاده از امکانات مبتنی بر ارتباطات و رفتن به سوی شبکه ملی ارتباطات است. آن‌ها می‌خواهند اینترنت پر از اختلال و گران باشد تا دسترسی به شبکه ملی اطلاعات راحت‌تر و با سرعت‌تر جلوه کند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اینترنت در کلام چهره‌های تندرو انتخابات، رنگ و بوی محدودیت بیشتر دارد. تداوم منش دولت رئیسی در اینترنت که در کلام جلیلی بیشتر شنیده می‌شود، احتمال افزایش محدودیت‌ها را به نمایش می‌گذارد. 

حامد بیدی، کارشناس اینترنت و مدیر پلتفرم کارزار، درباره وضعیت اینترنت در صورت پیروزی جلیلی به «انتخاب» گفت: رویکرد نامزد‌ها از قبل مشخص شده است. اگرچه حرف‌هایشان را دقیق نمی‌گویند اما رسانه‌هایشان نظرات نامزد‌ها را بازگو می‌کنند. آنچه واضح است، اراده‌ای که تیم جلیلی دارد، حذف اینترنت از سبد مصرفی مردم ایران است. محدود کردن استفاده از امکانات مبتنی بر ارتباطات و رفتن به سوی شبکه ملی ارتباطات است. آن‌ها می‌خواهند اینترنت پر از اختلال و گران باشد تا دسترسی به شبکه ملی اطلاعات راحت‌تر و با سرعت‌تر جلوه کند. این روند تاکنون هم با فراز و فرود‌هایی پیش می‌رفته است. شورای عالی فضای مجازی و نهاد‌های بالا دستی این ایده را مدنظر داشته‌اند.

وی در ادامه درباره توان رئیس جمهور در بهبود وضعیت اینترنت بیان کرد: دولت می‌تواند مؤثر واقع شود. این مسأله فرصت بیشتری به کنشگران می‌دهد تا شیوه‌های دسترسی متنوع‌تری را پیدا کنند. ما توقع نداریم دولت‌ها رفع فیلتر ایجاد کنند یا محدودیت‌ها را بردارند؛ اما همینکه وضعیت را از آنچه الان وجود دارد، بدتر نکنند کافیست. فناوری و پیشرفت تکنولوژی کمک می‌کند که دسترسی‌هایمان را به روز کنیم و فیلترشکن‌های ارزان و با کیفیت تولید کنیم.

او افزود: در تجربیات قبلی درباره ماهواره، دیدیم که مردم مسیر خودشان را پیدا کردند و در نهایت موفق شدند تا دسترسی را تداوم بخشند. این مسأله به خاطر کاهش برخورد با ماهواره بود.

بیدی گفت: شبکه ملی اطلاعات به عنوان یک زیرساخت در حال توسعه است. این شبکه می‌تواند مزایایی هم داشته باشد. شبکه ملی اطلاعات صرفاً به عنوان یک زیرساخت، آسیب‌زا نیست؛ بلکه رویکرد و شیوه استفاده از آن مهم است. توسعه شبکه ملی اطلاعات برای این است که در بحران‌ها پایداری شبکه را افزایش دهیم در حالیکه آن را توسعه می‌دهند تا شبکه‌ای مستقل از اینترنت داشته باشند.

 

نظرات بینندگان