پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پیشرفت تکنولوژی در چند دهه گذشته و افزایش تعداد کارمندان دورکار، تمایل انسان به حرکت را از بین برده است. درواقع اکنون انسانهای زیادی وجود دارند که روزانه برای مدت طولانی، چه در مقابل کامپیوتر خود در محل کار، چه در جلوی تلویزیون در خانه، مینشینند. با توجه به اینکه بدن انسان برای حرکتکردن ساخته شده است، عدم تحرک و نشستن طولانیمدت میتواند برای سلامتی ما مضر باشد. حالا تحقیقی که توسط دانشمندان «دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو» (UCSD) انجام شده است، نشان میدهد که نشستن بیشازحد چقدر میتواند خطرناک باشد و حد آن چقدر است.
در این مطالعه 5856 شرکتکننده زن 63 تا 99 ساله حضور داشتند و از آنها خواسته شد تا به مدت حداکثر هفت روز از یک دستگاه سلامتی روی لگن خود استفاده کنند تا الگوی تحرک آنها ثبت شود. سپس محققان به مدت یک دهه شرکتکنندگان را زیر نظر گرفتند و در این بازه زمانی 1733 نفر از آنها فوت کردند.
ارتباط بین نشستن و مرگ زودرس
پس از آن، محققان با کمک مدلهای هوش مصنوعی، مدتزمان نشستن شرکتکنندگان را تعیین و سپس تلاش کردند تا ارتباط بین مقدار نشستن و خطر مرگ آنها را پیدا کنند. به گفته آنها، شرکتکنندگانی که روزانه بیش از 11 ساعت نشسته بودند، 57 درصد بیشتر از افرادی که کمتر از 9 ساعت و نیم در روز مینشستند، در طول دوره مطالعه در معرض خطر مرگ قرار داشتند.
دادههای این تحقیق همچنین نشان میدهد که خطر مرگ زودرس حتی در افراد دارای برنامه ورزشی منظم نیز وجود داشته است.
اما چه میزان نشستن در طول روز بیش از اندازه تلقی میشود؟ به گفته دانشمندان UCSD، این مقدار 11 ساعت در روز است. بااینحال، در تحقیقات دیگری گفته شده که نشستن حتی بهاندازه هفت ساعت در روز هم میتواند خیلی زیاد باشد. همچنین تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان میدهد نباید بیش از 30 دقیقه بهطور مداوم نشست، زیرا این کار میتواند سطح قند خون و فشار خون را افزایش دهد.
نتیجه پژوهش حاضر در مجله Journal of the American Heart Association منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو