پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس مرکز اقیانوس شناسی چابهار در پی تلفات گسترده آبزیان در سواحل شرقی خلیج چابهار گفت: طبق بررسیهای اولیه علت قطعی مرگ و میر در دست بررسی است و لیکن احتمالاً خفگی ناشی از کمبود اکسیژن حاصل از شکوفایی گونههای کشندی از عوامل ایجاد این تلفات است.
به گزارش ایسنا، دکتر امیر قاضی لو در پی تلفات گسترده آبزیان در سواحل شرقی خلیج چابهار (محدوده پلاژ تفریحی مکران) با اعلام همزمانی رخداد پدیده کشند سرخ با این مرگ و میر گسترده، عامل اصلی پدیده کشند سرخ در خلیج چابهار در مورخ ۲۶ خرداد ۹۸ را گونه پلانکتونی Akashiwo sanguinea (K.Hirasaka) Gert Hansen & Moestrup, 2000 با غلظت دو میلیون و پانصد هزار سلول در لیتر اعلام کرد و افزود: مطالعات محققان مرکز اقیانوسشناسی دریای عمان و اقیانوس هند (چابهار) نشان میدهد میزان اکسیژن حل شده در سطح آب منطقه که با میزان غلظت پلانکتونها در آب ارتباط مستقیم دارد، به حدود ۴ میلیگرم در لیتر رسیده است که در اعماق بیشتر میتواند سبب ایجاد شرایط نامساعد برای آبزیان کفزی شود.
وی این تلفات گسترده را شامل تعدادی از گونههای ماهیان غضروفی و استخوانی، خرچنگ و میگو به عنوان مثال (Gerres sp.، Netuma sp. ، Platycephalus indicus ، Siganus luridus، Gymnura poecilura Muraenesocidae Diagramma pictum Acanthopagrus sp Solea sp Portunus pelagicus ) اعلامو اظهار کرد: در زمان وقوع پدیده کشند قرمز که حاصل افزایش مواد مغذی و دمای آب است، خصوصیات فیزیکوشیمیایی آب از جمله دما ۳۱.۴، میزان اسیدیته آب ۸.۱۳، شوری آب ۳۶.۳، میزان اکسیژن محلول در آب ۴.۰۸ و هدایت الکتریکی آب را ۵۴.۳ ضبط و ثبت شد.
قاضیلو آمار رخداد پدیده کشند قرمز در سال ۱۳۹۷ را به طور میانگین ۷ مورد بیان کرد و گفت: این پدیده تا کنون با رنگهای سرخ و سبز در منطقه اتفاق افتاده است و خطر جانی تا کنون در بر نداشته است.