پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به نظر می رسد اختلالات خواب بی ارتباط با دستگاه های هوشمند نیست.دکتر Guy Leschziner که در لندن به عنوان متخصص و مشاور اختلالات خواب فعالیت میکند در این رابطه چنین گفته است:
افراد زیادی را دیدهایم که به خاطر استفاده از ابزار sleep tracker دچار بیخوابی شدهاند. این محصولات مجوز بالینی ندارند و دادهای در مورد کیفیت خواب ارائه نمیدهند. بلکه فقط در مورد حرکات کاربر در هنگام خواب اطلاعات جمعآوری میکنند. به نظر من بهترین کاری که میتوانید انجام دهید توجه به وصعیت بدنتان است و نه استفاده از محصولات مذکور.
مشخصا دیدگاه من در مورد ابزارهای sleep tracker بدبینانه است. اگر با خستگی از خواب بیدار شوید و احساس سرحال بودن نداشته باشید خودتان هم میتوانید بفهمید که مشکلی در وضعیت خوابتان وجود دارد. برعکس اگر روزها سرحال از خواب بیدار میشوید و هرشب برنامه منظمی برای خوابیدن در یک ساعت معین دارید، این یعنی به مقدار کافی خوابیدهاید. با این اوصاف نیاز به یک اپلیکیشن نیست که این چیزها را به شما بگوید.
با توجه به وضعیت و الگوی خواب و همچنین وضعیت جسمی، بدون نیاز به ابزار پایش خواب میشود به یک الگوی صحیح خواب دست یافت
مقدار خواب مورد نیاز در شبانه روز به صورت میانگین 8 ساعت ارزیابی میشود که این مقدار از فردی تا فرد دیگر میتواند متفاوت باشد. اینکه افراد هر روز از ناکافی بودن ساعات خوابشان مطلع شوند، به خصوص برای کسانی که به صورت طبیعی به میزان خواب کمتری نیاز دارند تاثیرات منفی در بر دارد. به این صورت که چنین افرادی با دیدن هشدار این برنامهها، انتظار دیدن علائم منفی در خودشان را دارند و همین نگرانی میتواند به بد شدن وضعیت و به هم خوردن الگوی خوابشان منجر شود.
او همچنین در رابطه با دلیل به وجود آمدن این اپها و دیوایسها عقیده دارد که در واقع نیاز ما به کمی کردن زندگیمان است که باعث توسعه این ابزار و راه پیدا کردنشان به زندگی ما میشوند. ما دوست داریم همه فعالیتها و ارتباط خود مثل تعداد قدمها، تعداد دوستهای مجازی، و اینکه چطور پولهایمان را خرج میکنیم با اعداد و ارقام کمی کنیم. اما پیاده کردن همین روند برای پایش خواب میتواند باعث بروز مشکلات جدی شود.
وقتی قدمهایتان را میشمارید و به کم بودن فعالیت روزانهتان پی میبرید، با راه رفتن و ورزش کردن بیتشر این کمبود را جبران میکنید اما با پایش کردن مقدار خوابتان در واقع خوابیدن را برای خود سختتر خواهید کرد.
دیجیاتو