پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محمدحسين روانبخش در مردمسالاری نوشت:
رفتاري که محمود احمدينژاد روز گذشته در مجلس به نمايش گذاشت نه تعجب برانگيز بود و نه بيسابقه؛ در واقع احمدينژاد ديروز همان احمدي نژاد هميشگي بود، با همان ويژگيهايي که همه از او سراغ داريم، همان احمدينژادي که قبل از رئيس جمهور شدنش، اتهام زني به ديگران را با نمايش هالهاي مقدس دور سر خود و اطرافيانش شروع کرد و در طول اين هفت ساله ادامه داده و روشهايي را به کار گرفته که درشان يک مدير نظام اسلامي نيست: وي قبل از انتخابات گفت «اگر بنده رئيس جمهور شوم بسياري از لولههايي که به خزانه وصل است و اموال مردم را ميمکد قطع خواهم کرد» (10 خرداد 1384) و بعد از مرحله اول گفت «آنچه از صندوق بيرون آمد وحي الهي است» (30خرداد 1384) و به اين ترتيب نشان داد که براي بالا رفتن از چه روشهايي استفاده ميکند و چگونه حاضر است همه داشتههاي انقلاب و اعتقادات را براي خود هزينه کند، زير سوال بردن همه دولتهاي قبل از خود، ادعاي وجود هاله نور دور سرش بعد از سفر به نيويورک و در همان زمانها رويارويي با علما و مراجع در داستان ورود زنان به ورزشگاهها، انتساب عملکردش به امام عصر (عج) و در عين حال زير بار گراني و تورم و سوء مديريت نرفتن، انکار هولو کاست از يکطرف و حمايت از سخنان مشايي مبني بر دوستي با مردم اسرائيل از يک طرف، از اصولگرايي دم زدن و از سوي ديگر تکذيب شعار «نفت بر سر سفرهها بردن» در حالي که هم متن سخنانش در اين زمينه و هم عکس بيلبوردهاي تبليغاتي اش وجود داشت، ادعاي عدالت داشتن و دائم از آن دم زدن و در کنار آن، مانع از بررسي پروندههاي اطرافيان شدن و عنوان اينکه کابينه خط قرمز من است، اظهار اينکه اسامي مفسدان اقتصادي در جيب من است و در عين حال اطرافيان خود و رفتارشان را نديدن، در ظاهر دم از قانون زدن و در باطن نهادينه کردن قانون گريزي و... اتفاقاتي نيست که يکبار و دوبار اتفاق افتاده باشد و از ياد برود. اگر بخواهيم اتفاقات ديروز را به صورت مجرد بررسي کنيم و بپرسيم که واقعا چه شده است که ديروز مجلس شوراي اسلامي و مردم شاهد وضعيتي بودند که اصلا در شان يک نظام اسلامي و سالم نيست، به نتيجهاي نميرسيم، بايد همه اتفاقاتي که طي هفت هشت سال اخير بوقوع پيوسته را زنجيرهاي از اتفاقات بدانيم که به هم مربوط بودند و نتايج و پيامدهاي همه اتفاقات و رفتارها و کردارهاي اين سالها هرگز به محدوده اي خاص نيست، مگر حرفهايي که در ايام انتخابات ودر مناظرههاي انتخاباتي بيان شد را ميتوان تمام شده دانست و مثلا گفت که بر گذشتهها صلوات بفرستيم ؟!
همه آنچه ديروز در مجلس بوقوع پيوست، برآيند و پيامد همه اين اتفاقات است و اگر روزگاري در مقابل حرفها و رفتارهاي ناپسند در تريبونهاي رسمي و غير رسمي، در مناظرههاي انتخاباتي و در اتهام زنيهاي عجيب و غريب و در سوءاستفاده از اعتماد و توجه مردم، آن چنان که بايد موضع گيري ميشد، چنين نميشد که داستان «بگم – بگم» به مجلس شوراي اسلامي برسد و به قول معروف، چاقو دسته خودش را ببرد! از سوي ديگر داستاني که سعيد مرتضوي براي فاضل لاريجاني درست کرده بود، دعوت و فيلم برداري کردن و سوء استفاده از آن براي فشار به رئيس مجلس و رئيس قوه قضائيه، هم علي القاعده اولين بار نيست که صورت ميگيرد و بد نيست که در اين زمينه هم کمي تا قسمتي گذشته سعيد مرتضوي و رفتارهايش بررسي شود که آيا پيش از اين هم چنين کارهايي نشده است و آيا اين رويه جاري براي بعضي گروهها و افراد مجرم نبوده است؟!
سخنان ديروز علي لاريجاني در پاسخ به حرفهاي احمدينژاد را هم ميتوان مرور کرد و به موضوع ديگري اشاره کرد : اينکه نه تنها رفتارهاي احمدينژاد نديده گرفته شد، بلکه کساني که با حسن نيت و دلسوزي، رفتارهاي نادرست را تذکر ميدادند، نيز به جاي آنکه قدر ببينند و بر صدر بنشينند، با مشکلاتي مواجه شدند، و حالا حرفهاي همان افراد از دهان علي لاريجاني بيان ميشود. ديروز لاريجاني در واکنش به اظهارات احمدينژاد گفت: «اقدامات مافيايي و توطئه آميز در سطح يک رئيس جمهور نيست و برخي رفتارهاي دولت کيان اخلاقي جامعه را به فساد ميکشاند»، «شما افرادي را به عنوان ياران خود انتخاب کردهايد که پرونده دارند و نميگذاريد به آنها رسيدگي شود»، «شما قانون را تمکين نکرده ايد»، « اين يک اقدام توطئه آميز عليه رئيس قوه مقننه نبود؟! که آقاي مرتضوي بستگان ما را دعوت ميکند بعد فيلم ميگيرد؟ دستگاه تحت نظر رئيسجمهور چطور اين کار را ميکند نميدانيم ولي ما از اين کارها نميکنيم. خود اين کار يک کار مافيايي نيست؟ اين اخلاق است؟ ودر سطح يک رئيس جمهور است که ديگران را تهديد کند؟ آقاي رئيس جمهور مشکلات کشور اينهاست»، «چه فايدهاي دارد از عدالت صحبت کنيم و با اين روشها کيان اخلاق جامعه را به فساد بکشانيم» و... اين سخنان به نظرتان آشنا نيست و در مناظرههاي انتخاباتي بيان نشده بود؟! و بارها منتقدان دولت اين سخنان را در اين هفت هشت سال نگفته بودند؟! ديروز، مجلس شوراي اسلامي فقط سکانس ديگري از «بگم– بگم » بود، سکانسي که قرار نبود در فيلمنامه باشد اما بايد اميدوار باشيم که اين روش و رفتارها پايان يابد و اين سکانس پاياني اين گونه رفتارها باشد. ادامه چنين وضعيتي نه به نفع مردم است و نه مشکلي از کسي حل ميکند و نه کمکي به انتخابات پيشرو ميکند، از همه حوادث سالهاي اخير عبرت بگيريم و سعي کنيم در اين روزها شرايطي فراهم شود که آرامش دوباره به کشور بازگردد و فشاري که روي دوش مردم است، کاهش يابد.