پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
طرحی جدید برای جلوگیری از شکستن استخوانهای فضانوردان در دست اجراست، طرحی که بر اساس آن، انسانها میتوانند سالاد اصلاحشده ژنتیکی بخورند.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب به نقل از نیویورک پست، سالاد اصلاح شده ژنتیکی میتواند برای حفظ سلامت استخوانهای انسان در مریخ بسیار مهم باشد.
به گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا که یک ژن انسانی را به کاهوی معمولی اضافه کرده اند، کاهوی اصلاح شده ژنتیکی میتواند به فضانوردان کمک کند از پوکی استخوان جلوگیری کنند، نوعی بیماری که استخوانها را آنقدر نازک و ضعیف میکند که میتوانند بشکنند.
ژن انسانی موجود در کاهو به آن اجازه میدهد تا هورمونی تولید کند که به استخوان سازی سالم کمک میکند. ضعف استخوان ها، مشکلی است که انسانها در فضا با آن مواجه خواهند شد، زیرا زندگی در محیطهای ریزگرانشی منجر به از دست دادن توده استخوانی میشود.
اکنون، دانشمندان توانسته اند ژنهای منظم کاهو را بگیرند و آنها را اصلاح کنند تا بتوانند هورمون پاراتیروئید (PTH) تولید کنند.
سامن ناندی، از دانشگاه کالیفرنیا در دیویس، گفت: "فضانوردان میتوانند دانههای تراریختهای (GM) را حمل کنند که بسیار ریز هستند و میتوانید چند هزار دانه در یک شیشه همراه خود داشته باشید، شما میتوانید از گیاهان برای سنتز مواد دارویی مانند PTH بر اساس نیاز استفاده کنند و سپس گیاهان را بخورید.
فضانوردان ثابت کردهاند که میتوانند در ایستگاه فضایی بینالمللی کاهو پرورش دهند، بنابراین کاشت کاهو در مریخ امکانپذیر است، آژانسهای فضایی به خوبی میدانند که زمان در فضا میتواند استخوانهای انسان را ضعیف کند و این نگرانی وجود دارد که از سفرهای فضایی طولانی مدت جلوگیری کند.
وبسایت ناسا توضیح میدهد: "ناسا دریافته است که بدون تأثیر گرانش زمین بر بدن انسان، استخوانهای تحملکننده وزن به طور متوسط ۱ تا ۱.۵ درصد تراکم مواد معدنی در ماه را در طول پرواز فضایی از دست میدهند. "
پس از بازگشت به زمین، از دست دادن استخوان ممکن است به طور کامل با توانبخشی اصلاح نشود. با این حال، خطر شکستگی بیشتر نیست. "
این نگرانی وجود دارد که از دست دادن استخوان در ماموریتهای طولانیتر، مانند مأموریتهای برنامهریزی شده برای مریخ، بدتر شود، ممکن است ۱۰ ماه طول بکشد تا فصانوردان به مریخ برسند و برای اطمینان از ضعیف نشدن استخوانهایشان باید ورزشهای خاصی انجام دهند و مکملها را مصرف کنند.
برای مقابله با اثرات منفی ریزگرانش، فضانوردان باید مقدار زیادی سالاد بخورند، محققان فکر میکنند که به ۳۸۰ گرم یا حدود ۸ فنجان در روز نیاز دارند، در مورد طعم و مزه کاهوی فضایی، هنوز کسی مطمئن نیست، زیرا امتحان کردن آن بی خطر نیست.
محققان امیدوارند آزمایشهای بیشتری انجام دهند و ببینند که آیا میتواند به افرادی که استخوانهای شکننده دارند، روی زمین نیز کمک کنند یا خیر.