صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۰۲۸۷۶
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۲۳ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲۰ دانشمند، مهندس و استاد دانشگاه از سراسر جهان در نامه‌ای سرگشاده به انتخاب ماشین‌های هیدروژنی برای استفاده در المپیک پاریس اعتراض کرده‌اند و از برگزارکنندگان خواستند از آن‌ها استفاده نکنند. تویوتا از حامیان برگزاری المپیک و پارالمپیک پاریس است و برای جا‌به‌جایی ورزشکاران، برگزارکنندگان و خبرنگاران بیش از ۲۶۵۰ دستگاه ماشین به این شهر برده است. پانصد دستگاه از این ماشین‌ها مدل هیدروژنی میرای و ده اتوبوس هیدروژنی است. معترضان در نامه خود نوشته‌اند با این که ماشین‌های هیدروژنی هنگام حرکت آلودگی تولید نمی‌کنند، اما تقریبا همه هیدروژنی که استفاده می‌کنند، هنوز از سوخت‌های فسیلی استخراج می‌شود. آن‌ها همچنین می‌گویند که الکتریسیته لازم برای تهیه هیدروژن سه برابر الکتریسیته برای ماشین‌های الکتریکی است
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

این هفته در جهان خودرو: اعتراض گروهی از دانشمندان و استاد‌ان دانشگاه به ماشین‌هایی که برای المپیک پاریس انتخاب شده‌اند، بازسازی یکی از ماشین‌های مشهور دهه نود میلادی با فن‌آوری‌های مدرن، برنامه خودروساز چینی برای رقابت با بنز و ب‌ام‌و در اروپا و تاخیر در رونمایی تاکسی خودران تسلا.
 
اعتراض به ماشین‌های المپیک
 
۱۲۰ دانشمند، مهندس و استاد دانشگاه از سراسر جهان در نامه‌ای سرگشاده به انتخاب ماشین‌های هیدروژنی برای استفاده در المپیک پاریس اعتراض کرده‌اند و از برگزارکنندگان خواستند از آنها استفاده نکنند.
 
تویوتا از حامیان برگزاری المپیک و پارالمپیک پاریس است و برای جا‌به‌جایی ورزشکاران، برگزارکنندگان و خبرنگاران بیش از ۲۶۵۰ دستگاه ماشین به این شهر برده است. پانصد دستگاه از این ماشین‌ها مدل هیدروژنی میرای و ده اتوبوس هیدروژنی است.
 
تویوتا در مجموع بیش از ۲۶۵۰ ماشین در اختیار برگزارکنندگان بازی‌های المپیک قرار داده است
 
ماشین‌‌ هیدروژنی از طریق ترکیب هیدروژن با اکسیژن هوا الکتریسیته تولید می‌کند. این ماشین هوا را آلوده نمی‌کند و با هر بار سوخت‌گیری مسیری طولانی‌تر از ماشین‌های الکتریکی حرکت می‌کند. ماشین‌ هیدروژنی برخلاف ماشین‌ الکتریکی به زمان زیادی برای شارژ باتری نیاز ندارد و در چند دقیقه سوخت‌گیری می‌کند.
 
معترضان در نامه خود نوشته‌اند با این که ماشین‌های هیدروژنی هنگام حرکت آلودگی تولید نمی‌کنند، اما تقریبا همه هیدروژنی که استفاده می‌کنند، هنوز از سوخت‌های فسیلی استخراج می‌شود. آنها همچنین می‌گویند که الکتریسیته لازم برای تهیه هیدروژن سه برابر الکتریسیته برای ماشین‌های الکتریکی است و این مسئله باعث می‌شود در نهایت آلودگی این ماشین‌ها برای محیط زیست بیشتر از ماشین‌های الکتریکی باشد.
 
تویوتا میرای در شهر پاریس
 
دیوید سبون، مدیر «مرکز حمل‌ و نقل پایدار» در دانشگاه کمبریج و از امضاکنندگان نامه می‌گوید: «به عقیده ما تبلیغ خودروهای هیدروژنی با این روش به ضرر تلاش‌های جهانی برای کربن‌زدایی از حمل و نقل است، چون میلیاردها نفری که در سراسر جهان این بازی‌ها را تماشا می‌کنند در معرض اطلاعاتی قرار می‌گیرند که گمراه‌کننده است.»
 
در واکنش به این نامه، یک اتحادیه تجاری فعالان صنعت هیدروژن در فرانسه اطلاعیه‌ای در دفاع از ماشین‌های هیدروژنی صادر کرد. گروه «هیدروژن فرانسه» می‌گوید استفاده از ماشین‌های هیدروژنی در موارد زیادی از جمله برای حمل بار سنگین یا مسافر قابل توجیه است. این اتحادیه می‌گوید روش‌های تولید هیدروژن هنوز قدیمی است و جایگزین کردن آنها با روش‌هایی که با حفظ محیط زیست مطابق باشد زمان می‌برد.
 
برگزارکنندگان المپیک پاریس می‌خواهند آلودگی تولید شده در جریان این بازی‌ها نصف المپیک لندن و ریو باشد و برای همین تویوتا فقط از ماشین‌های الکتریکی، هیبرید و هیدروژنی در این مسابقات استفاده کرده است.
 
همکاری تویوتا با کمیته بین‌المللی المپیک از سال ۲۰۱۵ و با قراردادی ۸۳۵ میلیون دلاری آغاز شد. طبق این قرارداد ده ساله هیچ خودروساز دیگری نمی‌توانست حامی مالی بازی‌ها باشد. تویوتا اعلام کرده قصد ندارد پس از بازی‌های پاریس همکاری خود با کمیته بین‌المللی المپیک را تمدید کند.
 
اکسنتریکا ۱۹ دستگاه از لامبورگینی دیابلو را بازسازی می‌کند
 
رستومد دیابلو
 
اکسنتریکا (Eccentrica)، خودروساز کوچکی در سان‌مارینو با استخدام مدیر فنی سابق لامبورگینی برای بازسازی یکی از مدل‌های قدیمی لامبورگینی گام مهمی برداشت.
 
مائوریتزیو ریجیانی سال ۲۰۲۳ لامبورگینی را ترک کرد. مدل‌های مورچیلاگو، رونتون، آونتادور و اوراکان در دوران او در لامبورگینی ساخته شد و به خاطر خدماتش از دانشگاه بولونیا دکترای افتخاری دریافت کرد.
 
لامبورگینی دیابلو یکی از مشهورترین ماشین‌های دهه نود میلادی بود
 
لامبورگینی دیابلو بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۱ تولید شد. دیابلو توسط مارچلو گاندینی، یکی از مشهورترین طراحان خودرو طراحی شد و اولین محصول لامبورگینی بود که توانست به سرعتی بالاتر از ۳۲۰ کیلومتر در ساعت دست یابد.
 
شرکت اکسنتریکا توسط امانوئل کلمبینی تاسیس شده که کلکسیون لامبورگینی دارد و با این ماشین در مسابقات شرکت می‌کند. آقای کلمبینی می‌گوید در کودکی با دیدن عکس دیابلو در نگاه اول عاشق ماشین شده و وقتی اولین بار با آن رانندگی کرد تصمیم گرفت شرکتی تاسیس کند و مدل به‌روز شده‌ای از آن را بسازد.
 
حداکثر سرعت مدل به روز‌شده‌ لامبورگینی دیابلو ۳۵۰ کیلومتر در ساعت است
 
موتور دوازده سیلندر ماشین ۵۵۰ اسب بخار نیرو تولید می‌کند
 
دفتر مرکزی اکسنتریکا در سان‌مارینو است. سان مارینو پس از واتیکان و موناکو، سومین کشور کوچک اروپا است که حدود ۳۵ هزار نفر جمعیت دارد. محدوده جغرافیایی این کشور داخل ایتالیا است.
 
به مدل‌های کلاسیکی که با تغییراتی اندک بازسازی و به فن‌آوری روز مجهز می‌شوند رستومد (Restomod) گفته می‌شود که ترکیب دو کلمه انگلیسی بازسازی (Restoration) و تغییر (Modification) است.
 
اتاق لامبورگینی دیابلو ساخت اکسسنتریکا
 
اتاق لامبورگینی دیابلو ساخت اکسسنتریکا
 
اکسنتریکا ظاهر دیابلو را تا حد زیادی حفظ کرده ولی چراغ‌ها را تغییر داده است. فرمان، جعبه‌دنده و سیستم ترمز و سیستم تهویه مطبوع ماشین به‌روز شده است. ظاهر اتاق هم تا حد زیادی حفظ شده، اما به جای پلاستیک‌ از مواد مرغوب استفاده شده و صندلی‌ها و داشبورد از نو طراحی شده است.
 
موتور دوازده سیلندر ماشین هم کمی تغییر کرده است. قدرت موتور ۵۵۰ اسب بخار است. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ماشین ۳.۵ ثانیه و حداکثر سرعتش ۳۳۵ کیلومتر در ساعت است.
 
اکسنتریکا می‌گوید تنها ۱۹ دستگاه از دیابلو خواهد ساخت. بازسازی هر دستگاه بین ۱۶ تا ۱۸ ماه زمان لازم دارد. مشتری خودش باید لامبورگینی دست دوم را بخرند و برای بازسازی یک میلیون و ۲۰۰ هزار یورو (یک میلیون و ۳۰۰ هزار دلار) پرداخت کند. میانگین قیمت لامبورگینی دیابلو در بازار حدود ۳۰۰ هزار یورو است.
 
هونگچی EH7 تا پایان امسال در اروپا فروخته خواهد شد
 
ماشین محبوب مائو در اروپا
 
هونگچی، خودروساز لوکس چینی قصد دارد در پنج سال آینده دوازده مدل در بازار اروپا عرضه کند. در برنامه گسترش حضور این کارخانه در اروپا قرار است محصولات هونگچی در کشورهای فرانسه و آلمان هم فروخته شود.
 
هونگچی در حال حاضر یک شاسی‌بلند الکتریکی به نام E-HS9 در نروژ، سوئد، دانمارک، بلژیک، هلند و لوکزامبورگ می‌فروشد.
 
قرار است از اواخر امسال هونگچی سدان الکتریکی EH7 و شاسی‌بلند الکتریکی EHS7 را به محصولاتش در اروپا اضافه کند. مدل‌های هیبرید-الکتریکی هونگچی هم در آینده به این فهرست اضافه خواهد شد.
 
هونگچی علاوه بر ساخت لیموزین برای دولت چین ماشین‌های لوکس هم تولید می‌کند
 
هونگچی زیرمجموعه‌ای از کارخانه دولتی FAW و از اولین خودروسازان چین است. این کارخانه فعالیتش را در سال ۱۹۵۸ آغاز کرد. وظیفه کارخانه که نامش در زبان چینی به معنی «پرچم سرخ‌» است، تولید لیموزین‌ برای مقامات حزب کمونیست بود و گفته می‌شود مائو تسه‌دونگ، بنیانگذار جمهوری خلق چین از طرفداران محصولات این کارخانه بود.
 
هونگچی حدود ده سال است که علاوه بر تولید لیموزین برای دولت چین، در ساخت مدل‌هایی سرمایه‌گذاری کرده که با محصولات خودروسازان لوکس آلمانی رقابت می‌کند. جایلز تیلور، طراح سابق رولزرویس مدل‌های اخیر این شرکت را طراحی کرده است.
 
جایلز تیلور مدیر طراحی هونگچی در کنار شاسی‌بلند E-HS9
 
آقای تیلور در حاشیه فستیوال سرعت گوودوود در انگلستان گفت که ماشین‌های هونگچی به خوبی رقیبان اروپایی است. به گفته او صنعت خودروی چین دوره کپی‌کردن را پشت سر گذاشته و پس از برهم زدن نظم موجود در این صنعت، اکنون دوره جهانی‌شدن و استیلا را آغاز کرده است.
 
هونگچی در پنج ماه اول سال جاری میلادی حدود دویست دستگاه از مدل E-HS9 فروخته است. قیمت این شاسی‌بلند بین ۶۰ هزار تا صد هزار یورو (۶۵ هزار و ۳۰۰ تا ۱۰۹ هزار دلار) است. هونگچی پیش‌بینی کرده که فروشش را در پنج سال آینده به ۳۰ تا ۵۰ هزار دستگاه افزایش دهد.
 
تسلا قرار بود تاکسی خودرانش را در ماه اوت رونمایی کند
 
تاخیر در رونمایی تاکسی‌ خودران تسلا
 
تسلا برنامه رونمایی از تاکسی‌های خودران این کارخانه را برای مدت نامعلومی به تعویق انداخت. تسلا قرار بود این تاکسی را روز هشت اوت (۱۸ مرداد) رونمایی کند، اما ایلان ماسک در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که تغییراتی در پروژه خواسته که باعث تاخیر در رونمایی شده است.
 
آقای ماسک در پیام خود نوشت: «تغییراتی در طراحی جلو خواستم که به نظرم مهم است و زمان اضافه‌ای که داریم به ما فرصت می‌دهد چند چیز بیشتر را هم نمایش دهیم.»
 
خبرگزاری بلومبرگ پیش از این خبر داده بود که مراسم رونمایی این ماشین که تسلا آن را «ربوتاکسی» نامیده، تا ماه اکتبر به تاخیر افتاده است.
 
ایلان ماسک سال‌ها است که از ساخت تاکسی‌های کاملا خودران که فرمان و پدال ندارند حرف می‌زند. او در سال ۲۰۲۲ پیش‌بینی کرده بود که تا سال ۲۰۲۴ این ماشین به تولید انبوه برسد. آقای ماسک می‌گوید خریدار شخصی این ماشین‌ می‌تواند زمانی که از ماشین استفاده نمی‌کند، از آن برای جا‌به‌جایی مسافر استفاده کند و درآمد کسب کند.
 
تسلا با موجی از رقیبان تازه مخصوصا در چین روبرو است که ماشین‌های الکتریکی با قیمتی ارزان‌تر تولید می‌کنند. آقای ماسک در ماه‌های گذشته بر توسعه هوش مصنوعی و فن‌آوری خودران در تسلا تمرکز کرده و می‌گوید آینده این شرکت به موفقیت در ساخت این فن‌آوری‌ها بستگی دارد.
 
منبع: بی بی سی