پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دانشمندان از مدت ها پیش مشاهداتی پیرامون تفاوت های زن و مرد در رابطه با طول عمر داشته اند. اما هیچ توضیح روشنی که نشان دهد چرا زنان بیشتر از مردان عمر می کنند وجود ندارد. پژوهشگران بر این باورند که در ادامه بحث سلول های بنیادی باید به تفاوت های کاهش ظرفیت احیاکنندگی این سلول ها در زنان و مردان بپردازند. این تحقیقات می تواند دریچه ای به روی اثر هورمون های جنسی مانند استروژن و تستوسترون و یا عوامل تاثیرگذار دیگر بر طول عمر بگشاید.
از دیرباز تاثیر مستقیم استروژن روی سلول های بنیادی موش ماده، که شامل افزایش تعداد سلول های بنیادی خون (که در دوران بارداری بسیار مهم است) تا افزایش ظرفیت احیاءکنندگی سلولهای بنیادی مغز است، شناخته شده می باشد. آنچه که تاکنون به آن پرداخته نشده تاثیر آن بر طول عمر است. با این حال، مطالعات اخیر نشان داده است که مکمل های استروژن میتوانند طول عمر موش های نر را افزایش دهند.
هنوز برای درک چگونگی اثرات ژنتیکی روی طول عمر سلول های بنیادی در مردان و زنان تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. دانشمندان در این آزمایش مشاهده کردند تلومر موش نر - تلومر به بخش انتهایی کروموزومهای خطی اطلاق میشود- در مقایسه با موش ماده کوتاهتر بود که خود نشانهای از عمر سلولی کوتاهتر است.
اینطور به نظر میرسد که جنسیت نقش مهمی در طول عمر و تندرستی انسان ایفا میکند. بنابراین برای جستجوی روش هایی برای کاهش سرعت فرآیند پیری و حفظ ظرفیت احیاءکنندگی سلول های بنیادی، نباید این عامل موثر را فراموش کرد.