پورشه نسل جدیدی از مدل ماکان رونمایی کرد. خودروساز اسپرت آلمانی نسل جدید این شاسیبلند را فقط با موتور الکتریکی تولید خواهد کرد. ماکان دومین مدل الکتریکی پورشه است و بر روی پلتفرم جدیدی ساخته میشود که قرار است مبنای ساخت مدلهای دیگر کارخانه هم باشد. پلتفرم ماکان با همکاری کارخانه آئودی ساخته شده و نامش PPE است. پورشه قرار است دو شاسیبلند الکتریکی دیگر هم با این پلتفرم بسازد که گفته میشود یکی از آنها هفتنفره و لوکسترین مدل کارخانه خواهد بود. آئودی هم به زودی مدل Q۶ ائی-ترون را با این پلتفرم به بازار عرضه خواهد کرد.
هوندا در نمایشگاه لوازم الکترونیکی در لاسوگاس از عرضه سری جدیدی از ماشینهای الکتریکی خبر داد. اولین مدل از ماشینها که «سری صفر» نام دارد در سال ۲۰۲۶ به بازار خواهد آمد. هوندا در لاسوگاس دو کانسپت از سری صفر رونمایی کرد و میگوید اولین مدل این سری تا ۹۰ درصد شبیه به یکی از این کانسپتها است که «سالن» نام دارد. مدیران هوندا تایید کردهاند که این مدل جدید اکنون در حال آزمایش است، در آمریکا تولید شده و در بازارهای جهانی فروخته خواهد شد. توشیهیرو میبه، مدیر عامل هوندا در مراسم رونمایی از کانسپت سالن گفت برخلاف روند کنونی ماشینهای الکتریکی، ماشینهای سری صفر وزن زیادی ندارد و بیش از حد به فنآوریهای مختلف مجهز نیست.
درحالحاضر فناوری خودران در مرکز توجه خودروسازان مختلف است تا به شکلهای گوناگون در محصولات مختلف ارائه شود، اما ظاهراً بی ام و جور دیگری فکر میکند. خودروساز آلمانی در نمایشگاه CES ۲۰۲۴ سیستمی برای رانندگی از راه دور وسایل نقلیه به نمایش گذاشت. بی ام و از این فناوری بهعنوان سیستم پارکینگ از راه دور نام میبرد، اما کاربردهای دیگری نیز میتواند داشته باشد. براساس بیانیهی رسمی، سناریوی بی ام و برای فناوری مذکور اینگونه است که مشتریان ابتدا خودروهای خود را در یک منطقهی از پیشتعیینشده پارک میکنند. با فشردن یک دکمه در اپلیکیشن موبایل، دستیار انسانی از راه دور کنترل خودرو را بهدست میگیرد.
تسلا تولید خودروهای برقی در کارخانه برلین را به خاطر اختلال در زنجیرههای عرضه به دنبال تشدید بحران در دریای سرخ از ۲۹ ژانویه تا ۱۲ فوریه متوقف میکند. طبق بیانیه شرکت تسلا، وابستگی به قطعات کلیدی که از آسیا مخصوصاً چین تامین میشوند نقطه ضعف زنجیره عرضه در خودروسازی است. تسلا برای تامین قطعات باتری به شدت به چین وابسته است. این قطعات هم از مسیر دریای سرخ به اروپا میرسند؛ بنابراین عرضه این قطعات مدام با خطر مواجه میشود.
در یک رایگیری با شرکت خبرنگاران خودرو، تویوتا پریوس به عنوان بهترین ماشین سال ۲۰۲۴ آمریکای شمالی انتخاب شد. در این رایگیری کیا EV۹ به عنوان بهترین شاسیبلند سال معرفی شد و عنوان بهترین وانت سال به فورد سوپر دیوتی رسید. این سیامین سالی است که انتخاب بهترین ماشین سال آمریکای شمالی به رای گذاشته میشود. این رایگیری توسط سازمانی مستقل برگزار میشود که با هیچ خودروسازی ارتباط ندارد. ۵۰ خبرنگار از نشریات خودرو در آمریکا و کانادا ماشینهایی که قرار است هر سال به بازار عرضه شود را در سه مرحله بررسی کرده و به آنها رای میدهند و در پایان بهترین ماشین را از بین سه ماشین که به مرحله آخر رسیدهاند انتخاب میکنند.
بیوایدی (BYD) در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۳ از رقیب آمریکایی خود، تسلا پیشی گرفت و به بزرگترین شرکت سازنده خودروهای الکتریکی در جهان تبدیل شد. این شرکت چینی با ثبت رکوردی تازه طی سه ماهه منتهی به ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳ در مجموع ۵۲۵ هزار و ۴۰۹ دستگاه خودروی الکتریکی به فروش رساند. این در شرایطی است که تسلا هم روز سهشنبه اعلام کرد که رکورد فروش سه ماهه خود را شکسته و موفق شده است تا ۴۸۴ هزار و ۵۰۷ دستگاه خودرو را در سه ماهه پایانی سال گذشته میلادی به مشتریانش تحویل دهد. هرچند فروش بیوایدی طی سه ماهه گذشته از تسلا فزونی گرفته، ولی خودروساز آمریکایی همچنان بر اساس مجموع فروش سالانه از رقیب چینی خود پیش است.
نیو، خودروساز نوپای چینی، لوکسترین مدلش به نام ET۹ را در مراسمی در شهر شیان در چین رونمایی کرد. این ماشین قرار است در سال ۲۰۲۵ به بازار بیاید و نیو میگوید با لوکسترین ماشینهای آلمانی مانند مرسدس-مایباخ سری S و بامو سری ۷ رقابت میکند. ویلیام لی، بنیانگذار و مدیر نیو در مراسم رونمایی ماشین گفت که ET۹ یک «جت خصوصی برای جاده» است. ظاهر ماشین ترکیبی از یک سدان کوپه و یک شاسیبلند است. ماشین با طول ۵۳۰۰ میلیمتر، عرض ۲۰۱۶ میلیمتر و ارتفاع ۱۶۲۰ میلیمتر بزرگترین ماشینی است که نیو تاکنون ساخته است. اتاق ET۹ برای چهار سرنشین جا دارد. تمرکز اصلی بر راحتی سرنشینان عقب است. صندلیهای عقب را میتوان تا ۴۵ درجه خواباند و هر سرنشین یک میز تاشو و یک نمایشگر ۱۴.۵ اینچی دارد و یک یخچال هم در فضای بین دو سرنشین است.
داچیا مانیفستو در یک رایگیری به عنوان بهترین کانسپت سال انتخاب شد. در این رایگیری که توسط نشریه «کار دیزاین» برگزار شد، شانزده داور از چهرههای مطرح طراحی خودرو بهترین کانسپت را انتخاب کردند. این دهمین سالی است که کانسپت برگزیده سال انتخاب میشود. مدیران طراحی آئودی، فورد، لامبورگینی، لوسید و مرسدس بنز در بین داوران این رقابت بودند، اما اجازه نداشتند به کانسپتی از شرکت خود رای دهند. جیمز مکلاکلین، سردبیر کار نیوز در مراسم معرفی برنده امسال گفت: «داچیا تاکنون برای هیچ بخشی از این رقابت در نظر گرفته نشده بود. برای همین بردن جایزه بهترین کانسپت سال دستاورد بزرگی [برای کارخانه] است و نشان میدهد بخش طراحی این شرکت تا چه حد پیشرفت کرده است.»
شرکت خودروسازی تسلا از مالکان بیش از دو میلیون خودرو در آمریکا خواسته است تا خودروی خود را برای رفع نقص به نمایندگیهای این شرکت بازگردانند. این فراخوان پس از آن داده شد که نهاد نظارتی در آمریکا دریافت که بخشی از سیستم رانندگی خودکار تسلا «معیوب» است.
جنس بدنه «تسلا سایبرتراک» که از فولاد ضد زنگ ساخته شده است و طراحی نامتعارف آن با زاویههای تیز باعث شده است که برخی از کارشناسان نسبت به خطرات احتمالی که این خودرو میتواند برای عابران پیاده و سایر وسایل نقلیه ایجاد کند، ابراز نگرانی کنند. آدریان لوند، رئیس سابق شرکت بیمه ایمنی بزرگراهها (IIHS) میگوید: «اگر آنها واقعاً با استفاده از فولاد ضد زنگ ضخیم بدنه خودرو را ساخته باشند، هنگام تصادف، وقتی سر کسی به آن برخورد کند، آسیب بیشتری به آنها وارد میشود.» یکی از ویژگیهایی که شرکت تسلا برای این وانت الکتریکی، تبلیغ میکند بدنه محکم این خودرو است که هنگام تصادف آسیبی نمیبیند.