بامو در جشنواره خودروهای کلاسیک ویلا د استه (Villa d'Este) در ایتالیا کانسپتی از یک ماشین روباز رونمایی کرد. این ماشین لوکس براساس سری ۸ کارخانه ساخته شده و رسانهها گمانهزنی کردهاند که بامو قصد دارد آن را در تعدادی محدود تولید کند. جشنواره خودروهای کلاسیک ویلا د استه هر سال در عمارتی به همین نام در نزدیکی شهر رم برگزار میشود و از جمله گردهماییهای مهم در تقویم صنعت خودرو است. بامو حامی مالی این جشنواره است و در آن جا کانسپتهایی با الهام از مدلهای کلاسیک خود رونمایی میکند. نام کانسپت امسال بامو «اسکای تاپ» است. ماشین روی شاسی مدل روباز سری ۸ ساخته شده، اما ظاهرش کاملا متفاوت است. بامو میگوید اتاق را با الهام از دو مدل Z8 و 503 طراحی کرده که هر دو از ماشینهای روباز مشهور کارخانه هستند.
مورگان، خودروساز انگلیسی مدل سفارشی جدیدی رونمایی کرده که با همکاری یک استودیوی ایتالیایی طراحی شده است. از مورگان میدسامر تنها پنجاه دستگاه ساخته میشود و خودروساز انگلیسی میگوید همه این مدلها را پیشفروش کرده است. نام ماشین اشاره به اوج فصل تابستان دارد که به گفته کارخانه بهترین زمان برای راندن این ماشین است. میدسامر همچنین نام تپهای در نزدیکی کارخانه مورگان است. مورگان از سال ۱۹۱۴ در این منطقه ماشینهای دستساز تولید میکند و اکنون تولید سالانهاش بین ۸۰۰ تا هزار دستگاه است.
خودروهای هر کشور به عوامل مختلفی معروف هستند، از جمله طراحی، کیفیت و دوام، مهندسی، اقتصادی بودن یا حتی تاریخچه و اصل و نسب برند سازندهشان. به عنوان مثال به محض اینکه نام خودروی آمریکایی شنیده میشود افراد ناخود آگاه یاد خودروهایی عضلانی با با ابهت همراه قدرت بالا و مصرف سوخت زیاد میافتند. گرچه محصولات آمریکایی نیز ابهت چند دهه پیش خود را ندارند؛ اما هنوز قابلیت رقابت با رقیبان آسیایی و اروپایی را دارند. در آینده شاید تسلا بهجای ماسلکارها سمبل خودروهای آمریکایی باشد.
فراری جدیدترین مدلش را همزمان با مسابقه فرمول یک در شهر میامی در آمریکا رونمایی کرد. این ماشین با الهام از مدلی از دهه شصت کارخانه طراحی شده و نامش «دودیچی چیلندره» یا به ایتالیایی «دوازده سیلندر» است. نام ماشین به موتور دوازده سیلندری اشاره دارد که بدون سیستم توربو یا هیبرید ۸۳۰ اسب بخار نیرو تولید میکند. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ماشین ۲.۹ ثانیه و حداکثر سرعتش بیش از ۳۴۰ کیلومتر در ساعت اعلام شده است.
بیوایدی، غول خودروسازی چینی به دلیل کاهش تقاضا برای خودروهای تمام الکتریکی و جنگ قیمت در بزرگترین بازار خودروی جهان، شاهد کاهش سود بوده است. این شرکت اعلام کرد که در سه ماه اول امسال ۶۳۰ میلیون دلار درآمد داشته که حدود نصف سه ماهه قبل است. بیوایدی که تعدادی از محصولات بنزینیاش در بازار بسته ایران به صورت مونتاژ عرضه شده است، با تسلای ایلان ماسک رقابت میکند تا بزرگترین فروشنده خودروهای الکتریکی در جهان باشد. غول آمریکایی پس از شکست پارسال مقابل رقیب چینی، اوایل این ماه دوباره به صدر بازار برگشت.
مرسدس-بنز مدل الکتریکی کلاس G را در نمایشگاه خودروی پکن رونمایی کرد. این کارخانه میگوید کلاس G الکتریکی در همه موارد از جمله توانایی حرکت در مسیرهای ناهموار، همتراز یا بهتر از مدل بنزینی و دیزل این کلاس است. کلاس G الکتریکی اولین مدل بنز است که برخلاف مدلهای الکتریکی دیگر کارخانه با پیشوند EQ نامگذاری نشده است. این ماشین به جای EQG با نام G ۵۸۰ به بازار عرضه میشود و بنز برای متمایز کردن آن از مدل بنزینی و دیزل عبارت «با تکنولوژی EQ» را به نامش اضافه کرده است. مرسدس-بنز زیرمجموعه EQ را سال ۲۰۱۶ میلادی معرفی کرد و تا الان ماشینهای الکتریکی خود را با این نام به بازار عرضه کرده است. مثلا مدل الکتریکی کلاس GLA با نام EQA فروخته میشود.
بازدید ایلان ماسک از چین ظاهرا نتایج فوری به همراه داشته است. طبق توافق با شرکت جستجوی اینترنتی بایدو، تسلا از دادههای نقشه این شرکت برای فناوری کمکراننده در بزرگترین بازار خودرو جهان استفاده خواهد کرد. ایلان ماسک در آخر هفته سفری از پیش اعلام نشده به چین داشت. این میلیاردر آمریکایی تصویری از دیدار خود با لی چیانگ، نخستوزیر چین را در شبکه ایکس یا همان توییتر منتشر کرد.
اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه ایالات متحده (NHTSA) یکی از بزرگترین تحقیقات خود را در مورد سیستم راننده خودران تسلا آغاز کرده و براساس آنچه در تحقیقات این اداره آمده است، فناوری نوآورانه تسلا به ۱۳ تصادف مرگبار منجر شده است و این خودروساز مجبور است تا برنامه تشخیص راننده خود را در اواخر سال گذشته به روز کند.
آلفارومئو یک هفته پس از رونمایی از اولین مدل الکتریکیاش ناچار شد به خاطر اعتراض دولت ایتالیا نام ماشین را تغییر دهد. شاسیبلند جدید آلفارومئو با نام میلانو رونمایی شد، اما دولت معتقد بود ماشین ربطی به ایتالیا ندارد و باید نامش تغییر کند. آلفارومئو عضوی از گروه خودروسازی استلانتیس است و از امکانات این گروه برای تولید اولین مدل الکتریکیاش استفاده کرده است. ماشین بر روی پلتفرمی ساخته میشود که در فرانسه مهندسی شده و مدلهای دیگر استلانتیس نظیر پژو ۲۰۰۸، اپل موکا و جیپ اونجر هم از آن استفاده میکنند. آلفارومئو ماشین را در کنار این شاسیبلندها در کارخانه استلانتیس در لهستان تولید میکند.
فرایند همجوشی هستهای از مدتها پیش شناختهشده است، بااینحال یافتن راهی برای استفاده از آن برای نیروبخشی به خودروها موردبحث دانشمندان بوده است. اکنون یک استارتاپ با معرفی موتور پروتونی، این رؤیا را به حقیقت تبدیل کرده است. رؤیای ساخت موتوری کوچک که با استفاده از همجوشی هستهای عمل کند، نخستینبار توسط فیزیکدان برجسته، «آلبرت اینشتین» معرفی شد. در اوایل سال ۱۹۲۹، اینشتین در مورد امکان ایجاد یک موتور پروتونی مبتنی بر همجوشی هستهای نظریهپردازی کرد. این پیشرانه میتوانست فضاپیما را با سرعتی نزدیک به سرعت نور به حرکت درآورد. ایده این بود که از دمای همجوشی بالا برای بیرونراندن جریانی از پروتونها و ایجاد نیروی رانش استفاده شود.