پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تنشهای شغلی بالا به طور قابل توجهی خطر اختلالات خواب را افزایش میدهند.این اختلالات شامل مشکلات در به خواب رفتن، بیدار شدن در شب و بیدار شدن خیلی زود در صبح هستند.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ آیا تا به حال شبها با افکار مربوط به مشکلات کاری، اختلافات با همکاران یا تصمیمات شغلی سنگین از خواب بیدار شدهاید؟
خب، این مشکل بسیار رایجتر از آن چیزی است که فکر میکنید.
تحقیقات نشان میدهد که تنشهای کاری به طور قابل توجهی خطر اختلالات خواب را افزایش میدهند.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که شرکتها میتوانند اقدامات بیشتری برای کمک به کارکنان جهت استراحت بیشتر انجام دهند که در نتیجه باعث افزایش بهرهوری آنها خواهد شد.
دکتر لی در اینباره گفت: «استراتژیهایی مانند طراحی مجدد حجم کاری و ترویج خودمختاری کارکنان میتواند نقش مهمی در بهبود سلامت خواب و رفاه کارکنان ایفا کند.»
این مطالعه جدید دادههای بیش از ۱۷۰۰ کارمند را تجزیه و تحلیل کرده که در یک مطالعه بر روی افراد میانسال در ایالات متحده شرکت کرده بودند. این افراد به مدت تقریبی ۹ سال تحت پیگیری قرار گرفتند.
اختلالات خواب بر اساس میزان دشواری در به خواب رفتن، بیدار شدن در شب، بیدار شدن خیلی زود از خواب در صبح و احساس بیخوابی در طول روز ارزیابی شد.
پژوهشگران در یادداشتهای مقدماتی خود اشاره کردند: «اختلالات خواب یکی از مشکلات عمده بهداشت عمومی است و آمارهای اخیر نشان میدهد که تقریباً ۱ نفر از هر ۷ بزرگسال در ایالات متحده با مشکل به خواب رفتن مواجه است و ۱ نفر از هر ۶ بزرگسال در حفظ خواب مشکل دارند.»
پژوهشگران تأثیر استرس شغلی بر خواب را با استفاده از شش روش مختلف برای اندازهگیری تنش شغلی تحلیل کردند.
نتایج نشان داد که هر یک از این روشها بهطور قابل توجهی ارتباط تنش شغلی را با افزایش خطر اختلالات خواب نشان دادند.
پژوهشگران در پایان نتیجهگیری کردند: «نتایج ما نشاندهنده نیاز شدید به مداخلات زودهنگام در محیطهای کاری برای کاهش استرس شغلی است.»
این مطالعه تاکید دارد بر این که استرس شغلی نه تنها بر عملکرد روزانه کارگران تأثیر میگذارد بلکه میتواند به مشکلات جدیتری مانند اختلالات خواب منجر شود که اثرات آن ممکن است بهطور بلندمدت بر سلامت جسمی و روانی افراد تأثیر بگذارد. برای مقابله با این وضعیت، اصلاحاتی در نحوه مدیریت کار و تأمین شرایط کاری بهتری که رفاه روانی و فیزیکی کارکنان را ارتقا دهد، امری ضروری است.