صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

پنجشنبه - ۲۰ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۸۴۳۸۲۶
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۶ - ۲۰ دی ۱۴۰۳
پزشکان هشدار می‌دهند استفاده از سونا می‌تواند روش خوبی برای کاهش استرس یا آرام کردن عضلات پس از یک تمرین ورزشی باشد. اما ماندن بیش از حد در سونا می‌تواند خطر سکته گرمایی را افزایش دهد، به‌ویژه اگر فرد به‌خوبی هیدراته نباشد
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

 

پزشکان هشدار می‌دهند استفاده از سونا می‌تواند روش خوبی برای کاهش استرس یا آرام کردن عضلات پس از یک تمرین ورزشی باشد. اما ماندن بیش از حد در سونا می‌تواند خطر سکته گرمایی را افزایش دهد، به‌ویژه اگر فرد به‌خوبی هیدراته نباشد.

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ بیشتر موارد سکته گرمایی در روزهای گرم به‌دلیل افراط در فعالیت‌های بدنی رخ می‌دهد. با این حال، دکتر ویلیام جک مک‌آیور، پزشک بیمارستان Birmingham Heartlands در انگلستان، در مطالعه‌ای که در 7 ژانویه در مجله BMJ Case Reports منتشر شد، نوشت: استفاده از سونا یک علت نادر اما ممکن از سکته گرمایی  است.

مطالعه جدید شامل 10 مورد سکته گرمایی به‌دلیل ماندن طولانی‌مدت در سونا است که از میان آن‌ها، سه مورد به مرگ منجر شد.

آخرین مورد گزارش‌شده شامل یک زن در اوایل دهه 70 زندگی‌اش بود که در سونا در باشگاه ورزشی خود بی‌هوش پیدا شد، جایی که برای حدود 45 دقیقه در حال انجام تمرینات کششی بود. دمای بدن مرکزی او بیش از 107 درجه فارنهایت (حدود 41.6 درجه سانتی‌گراد) ثبت شد تا زمانی که امدادگران رسیدند. فشار خون او بسیار پایین بود و ضربان قلبش بسیار بالا بود.

زن دچار تشنج پس از رسیدن به بخش اورژانس شد. آزمایش‌های خون نشان‌دهنده آسیب به کلیه‌ها و کبد، شواهدی از یک حمله قلبی جزئی و تجزیه بافت‌های عضلانی بود.

پزشکان برای درمان زن او را با حوله‌های مرطوب و یک پنکه خنک کردند. همچنین به او مایعات IV و انتقال خون داده شد تا وضعیت او تثبیت شود.

زن پس از رسیدن به دمای طبیعی بدن خود، در مدت زمان دو ساعت به هوش آمد، اما برای دو روز دچار سردرگمی و خواب‌آلودگی بود. او در نهایت 12 روز در بیمارستان بستری شد.

 

دکتر مک‌آیور اظهار داشت که این زن خوش‌شانس بوده است.
"سکته گرمایی کلاسیک در افراد مسن نرخ مرگ‌ومیر بیش از 50٪ دارد و این میزان با هر اختلال اضافی در عملکرد اعضای بدن افزایش می‌یابد."

او افزود که دریافت دمای بدن فرد به وضعیت طبیعی بسیار حیاتی است تا از بقای فرد اطمینان حاصل شود.
"هنگامی که سکته گرمایی رخ داده است، عامل اصلی نتیجه‌گیری این است که چقدر سریع بیمار خنک می‌شود، زیرا مدت زمانی که فرد با دمای بدن بالا می‌ماند با میزان آسیب سلولی مرتبط است."

نتیجه‌گیری
این مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از سونا در شرایط خاص، به‌ویژه وقتی فرد به اندازه کافی هیدراته نباشد و مدت طولانی در سونا بماند، می‌تواند منجر به مشکلات جدی مانند سکته گرمایی شود. خطرات این شرایط به ویژه برای افراد مسن بیشتر است و باید در استفاده از سونا احتیاط کرد تا از بروز چنین حوادثی جلوگیری شود.