صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۴۲۶۹۵
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۱ - ۱۵ دی ۱۴۰۳
برخی از سلول‌های مغزی بیشتر در معرض آسیب‌های ناشی از پیری هستند. سلول‌هایی که در نزدیکی هیپوتالاموس قرار دارند، به نظر می‌رسد که بیشتر تحت تأثیر قرار گرفته‌اند.  این یافته‌ها می‌تواند دیدگاه جدیدی در مورد اختلالاتی مانند بیماری آلزایمر ارائه دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

برخی از سلول‌های مغزی بیشتر در معرض آسیب‌های ناشی از پیری هستند.  سلول‌هایی که در نزدیکی هیپوتالاموس قرار دارند، به نظر می‌رسد که بیشتر تحت تأثیر قرار گرفته‌اند.  این یافته‌ها می‌تواند دیدگاه جدیدی در مورد اختلالاتی مانند بیماری آلزایمر ارائه دهد.

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ به گفته یک مطالعه جدید بر روی موش‌ها، برخی از سلول‌های مغزی نسبت به اثرات پیری حساس‌تر هستند.  
این نتایج می‌تواند توضیح‌دهنده این باشد که چرا خطر ابتلا به زوال عقل، بیماری آلزایمر و دیگر اختلالات مغزی با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد، محققان در مطالعه‌ای که در تاریخ اول ژانویه در مجله Nature منتشر شد، اظهار کردند.

پیری مهم‌ترین عامل خطر برای بیماری آلزایمر و بسیاری از اختلالات مغزی ویران‌کننده دیگر است. این نتایج نقشه‌ای با جزئیات بالا از سلول‌های مغزی که ممکن است بیشتر تحت تأثیر پیری قرار بگیرند، ارائه می‌دهند.  
 این نقشه جدید ممکن است به طور بنیادی شیوه تفکر دانشمندان را در مورد تأثیر پیری بر مغز تغییر دهد و همچنین راهنمایی برای توسعه درمان‌های جدید برای بیماری‌های مرتبط با پیری مغزی فراهم کند.

با استفاده از تجزیه و تحلیل ژنتیکی پیشرفته، محققان سلول‌های فردی در مغز موش‌های "جوان" ۲ ماهه و "سالمند" ۱۸ ماهه را مقایسه کردند.  
به‌طور خاص، آنها فعالیت‌های ژنتیکی نوع سلول‌ها را در ۱۶ منطقه مختلف بررسی کردند که ۳۵ درصد از حجم کل مغز موش‌ها را تشکیل می‌دهد.

محققان دریافتند که پیری تمایل به کاهش فعالیت در ژن‌های مرتبط با سلول‌های مغزی دارد. به عنوان مثال، پیری باعث کاهش تولید نورون‌های جدید در سه بخش مختلف مغز شد — از جمله نورون‌های مرتبط با یادگیری و حافظه.

از طرف دیگر، پیری همچنین فعالیت ژن‌های مرتبط با عملکرد ایمنی و التهاب را افزایش می‌دهد.  
سلول‌هایی که نسبت به پیری حساس‌تر بودند، در اطراف بطن سوم، یک مجرای اصلی که مایع نخاعی را از طریق یک منطقه مغزی به نام هیپوتالاموس منتقل می‌کند، قرار داشتند. هیپوتالاموس هورمون‌هایی تولید می‌کند که عملکردهای اصلی بدن مانند دما، نرخ ضربان قلب، خواب، تشنگی و گرسنگی را کنترل می‌کنند.

این مشاهدات با مطالعات قبلی که پیوندهایی بین پیری و متابولیسم نشان داده‌اند، همخوانی دارد.  
به عنوان مثال، روزه‌ی متناوب و دیگر رژیم‌های محدودکننده کالری نشان داده‌اند که می‌توانند طول عمر را افزایش دهند.  
این می‌تواند ناشی از نورون‌های حساس به سن یافت‌شده در هیپوتالاموس باشد که هورمون‌هایی را تولید می‌کنند که کنترل گرسنگی و تولید انرژی را به عهده دارند

"این مطالعه نشان می‌دهد که بررسی مغز به‌طور کلی می‌تواند به دانشمندان بینش‌های تاز‌ه‌ای در مورد نحوه پیری مغز و چگونگی اختلال بیماری‌های عصبی‌تخریب‌کننده در فعالیت‌های طبیعی پیری ارائه دهد."، جان نگی، مدیر ابتکار تحقیقات مغز از طریق پیشبرد فناوری‌های نوآورانه در انستیتوهای ملی بهداشت.