صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۱۴۲۹
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۲۲ - ۱۸ آبان ۱۴۰۳
سوفی بونز، استاد و پژوهشگر دانشگاه غرب انگلستان در بریستول، فرآیندی نوآورانه برای رشد دادن یاقوت‌ درون انگشتر پلاتینی ابداع کرده است. این روش که به عنوان «فرآیند درجا» نام‌گذاری شده است، یک یاقوت کوچک را در همان جای نصب‌شده در انگشتر رشد می‌دهد و چند برابر می‌کند. این تکنیک از قطعات باقی‌مانده سنگ‌های قیمتی استفاده می‌کند و فرآیند را پایدار می‌سازد. بونز با استفاده از یک عامل شیمیایی به نام «فلاکس» دمای لازم برای رشد یاقوت را پایین می‌آورد، و بدین ترتیب میزان مصرف انرژی نسبت به روش‌های سنتی تولید جواهرات کاهش می‌یابد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سوفی بونز، استاد و پژوهشگر دانشگاه غرب انگلستان در بریستول، فرآیندی نوآورانه برای رشد دادن یاقوت‌ درون انگشتر پلاتینی ابداع کرده است. این روش که به عنوان «فرآیند درجا» نام‌گذاری شده است، یک یاقوت کوچک را در همان جای نصب‌شده در انگشتر رشد می‌دهد و چند برابر می‌کند.
 
این تکنیک از قطعات باقی‌مانده سنگ‌های قیمتی استفاده می‌کند و فرآیند را پایدار می‌سازد. بونز با استفاده از یک عامل شیمیایی به نام «فلاکس» دمای لازم برای رشد یاقوت را پایین می‌آورد، و بدین ترتیب میزان مصرف انرژی نسبت به روش‌های سنتی تولید جواهرات کاهش می‌یابد.
 
بونز کار خود را با یک یاقوت کوچک که از باقی‌مانده سنگ‌های قیمتی به‌دست آمده است آغاز می‌کند، آن را در انگشتر پلاتینی جای می‌دهد، و سپس در کوره در معرض فلاکس قرار می‌دهد. بسته به اینکه بونز بخواهد یاقوت چقدر بزرگ و تمیز باشد، فرایند رشد دادن آن بین پنج تا پنجاه ساعت طول می‌کشد.
 
در حال حاضر بونز در حال آزمایش زمان رشد یاقوت است، و هدفش کاهش این زمان برای پایداری بیشتر است. این روش نوآورانه انرژی کمتری برای رشد یاقوت‌ها نیاز دارد، و تنها پنج ساعت انرژی در طول چند روز مصرف می‌کند.
 
بونز بر رشد طبیعی و غیرقابل پیش‌بینی این جواهرات تاکید می‌کند که ویژگی‌های منحصر به فردی به وجود می‌آورد و آنها را شبیه به سنگ‌های طبیعی استخراج‌شده می‌سازد. ربکا اندربی، طراح جواهرات، می‌گوید که سنگ‌های قیمتی آزمایشگاهی می‌توانند فرایند رشد طبیعی جواهرات در طول هزاران سال را تقلید ‌کنند.
 
تحقیقات بونز که بخشی از پایان‌نامه دکترای او است، موفق به دریافت مرحله دوم تأمین مالی از دانشگاه خود شده است. این پروژه اکنون با همکاری دانشگاه بریستول در حال توسعه است تا امکان رشد دادن دیگر انواع سنگ‌های قیمتی با استفاده از این روش نوآورانه مورد بررسی قرار گیرد.
 
منبع: العربیه