صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۲۵۶۳۶
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۲۰ - ۲۴ مهر ۱۴۰۳
باستان‌شناسان در گمانه‌زنی‌های تپه کفشگیری گرگان به یافته‌های ارزشمندی از دوره مفرغ میانی و جدید به قدمت ۴۰۰۰ سال دست یافتند.  تپه کفشگیری در بخش مرکزی شهرستان گرگان استان گلستان واقع شده است و در سال ۱۳۸۳ به شماره ۱۱۲۸۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. تپه کفشگیری برای اولین بار توسط «تی جی آرنه» باستان‌شناس سوئدی در سال ۱۳۱۱ خورشیدی شناسایی و در دهه ۶۰ خورشیدی توسط «شیومی» باستان‌شناس ژاپنی در نقشه باستان‌شناسی گرگان جانمایی شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا: باستان‌شناسان در گمانه‌زنی‌های تپه کفشگیری گرگان به یافته‌های ارزشمندی از دوره مفرغ میانی و جدید به قدمت ۴۰۰۰ سال دست یافتند.
 
 تپه کفشگیری در بخش مرکزی شهرستان گرگان استان گلستان واقع شده است و در سال ۱۳۸۳ به شماره ۱۱۲۸۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. تپه کفشگیری برای اولین بار توسط «تی جی آرنه» باستان‌شناس سوئدی در سال ۱۳۱۱ خورشیدی شناسایی و در دهه ۶۰ خورشیدی توسط «شیومی» باستان‌شناس ژاپنی در نقشه باستان‌شناسی گرگان جانمایی شد.
 
کاوش در این تپه اینک با هدف تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه کفشگیری گرگان، با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری انجام شده است.
 
سید مقداد موسوی که سرپرست هیأت باستان‌شناسی تپه کفشگیری گرگان است درباره آنچه از این گمانه‌زنی به‌دست آمده است، گفت: در این گمانه‌زنی یافته‌های ارزشمندی از دوره مفرغ میانی و جدید حوزه فرهنگی گرگان با قدمت حدود چهار هزار به‌دست آمده است که شامل بقایای کوره سفال‌پزی، تنور اجاق، بقایای معماری و شواهد فرهنگی همچون سفال، ابزار سنگی و ... است.
 
این باستان‌شناس افزود: تدوین گزارش و نقشه نهایی در ادامه مسیر پروژه انجام خواهد شد.
 
سرپرست هیأت باستان‌شناسی تپه کفشگیری گرگان درباره ضرورت انجام تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این تپه گفت: شکل‌گیری روستای کفشگیری در پیرامون این محوطه و توسعه ساخت‌وسازها و تفاضای مالکین درباره الحاق به بافت و تغییر کاربری، ضرورت انجام پروژه بوده تا مطالعات تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این اثر ارزشمند توسط وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی انجام شود.