صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۰۶۰۷۱
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۷ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۳
گروهی از محققان باستان‌شناسی دانشگاه میشیگان با همکاری دانشگاه سینوب ترکیه، سکه‌هایی از طلا را در یک گلدان کوچک در شهر باستانی نوتیون در غرب ترکیه کشف کردند. کریستوفر راته، عضو این تیم و استاد مطالعات کلاسیک، می‌گوید که طرح حک شده روی این سکه‌ها که کمانداری را روی زانوهایش نشان می‌دهد، از مشخصه‌های دَریک‌های ایرانی است. دَریک به سکه‌های زر ایرانی منسوب به دوره هخامنشی گفته می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گروهی از محققان باستان‌شناسی دانشگاه میشیگان با همکاری دانشگاه سینوب ترکیه، سکه‌هایی از طلا را در یک گلدان کوچک در شهر باستانی نوتیون در غرب ترکیه کشف کردند.
 
کریستوفر راته، عضو این تیم و استاد مطالعات کلاسیک، می‌گوید که طرح حک شده روی این سکه‌ها که کمانداری را روی زانوهایش نشان می‌دهد، از مشخصه‌های دَریک‌های ایرانی است.
 
دَریک به سکه‌های زر ایرانی منسوب به دوره هخامنشی گفته می‌شود.
 
محققان معتقدند که این سکه‌ها در شهر سارد در ۹۶ کیلومتری شمال شرقی نوتیون ضرب شده‌اند و به نظر می‌رسد که از آنها برای پرداخت به سربازان جنگجو استفاده می‌شده است.
 
در نوشته‌های گزنفون، فیلسوف و مورخ یونانی، آمده است که هر دَریک معادل دستمزد یک ماه یک سرباز در آن زمان بود.
 
محققان امیدوارند که آثار تازه کشف شده که قدمت آنها به قرن پنجم پیش از میلاد باز‌می‌گردد، تاریخچه‌ای از سکه‌های ایرانی بدست دهند.
 
یکی از مزایای سکه‌های تازه کشف شده در این گنجینه این است که تاریخچه مستقلی نسبت به دیگر آثار کشف شده دارند و باستان‌شناسان در تلاشند تا با بررسی تفاوت‌ها در سبک و طرح این سکه‌ها نسبت به سکه‌هایی که پیشتر کشف شده، گاهشماری را از سکه‌های ایرانی آن دوران تنظیم کنند.
 
این پروژه در سال ۲۰۲۲ آغاز شده بود و باستان‌شناسان دانشگاه میشیگان سکه‌ها را در سال ۲۰۲۳ کشف کردند. با این حال وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه به تازگی مجوز انتشار این خبر را صادر کرده است.
 
منبع: بی بی سی