پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سرویس تاریخ «انتخاب»: اکبر هاشمی رفسنجانی با دو دوره ریاست جمهوری ایران، سابقه ریاست مجلس و ریاست مجمع تشخیص مصلحت و بسیاری مناصب مهم دیگر، از مهمترین شخصیت های تاریخ معاصر ایران به شمار می رود.
«انتخاب» هر شب خاطرات روزنوشت هاشمی را منتشر میکند.
۲ اسفند ۱۳۷۹: ستاد برگزاری همایش وفاق ملی، به نام «رقابتهای سیاسی [و امنیت ملى]» آمدند. ترکیبی از نمایندگان سه قوه، وزارت اطلاعات و وزارت کشور بودند. از من میخواستند که آقای [محمدرضا] صادق که با آنها همکاری دارد، نماینده مجمع [تشخیصمصلحتنظام] باشد؛ فعلاً به عنوان شخص خودش است. آقایان [علی] باقری، از [وزارت] اطلاعات و [محمدرضا] تاجیک، از ریاستجمهوری و [عبدالرضا] ایزدپناه، از قوه قضاییه و [حسامالدین] آشنا، از [وزارت] اطلاعات،گزارش دادند و از مخالفتهایی که از هم اکنون شروع شده است، اظهار نگرانی کردند. من هم تذکر دادم که به گونهای عمل شود که باعث داغتر شدن اختلافات و عقبگرد نباشد؛ بهخصوص که ممکن است، این سئوال پیش بیاید که سران سه قوه، چرا در مذاکرات خصوصی، اختلافات را حل نمیکنند و میخواهند، در همایش عمومی مطرح کنند. میخواهند احزاب را هم دعوت کنند و معلوم نیست، در جمع احزاب، مذاکرات چه نتیجهای خواهند داد؟
مدیران تربیت بدنی و فدراسیون والیبال آمدند. آقایان [سعید] فائقی، [معاون فنی سازمان تربیت بدنی] و [محمدرضا] یزدانیخرم، [رییس فدراسیون والیبال]، گزارش دادند و از کمکهای مؤثر من در دوران ریاستجمهوری به رونق ورزش، قدردانی کردند. من هم در ضرورت به توسعه ورزش و تأثیر ورزش در جامعه صحبت کردم.
عصر [آقاى تیمگولدمن]، سفیر سوییس آمد. خواست، از سیاست مجمع تشخیص [مصلحت نظام] و نقش و نظر مجمع درباره روابط با آمریکا و صلح خاورمیانه و نامزدی آقای [سیدمحمد] خاتمی، مطلع شود؛ کمی فارسی بلد است.
آقایان [محمدرضا] یزدانپناه، [مدیرعامل سابق منطقهآزادکیش] و [محمدرضا] واقفی آمدند. یزدانپناه گفت، به دستور دفتر رهبری عزل شده است. طرحی برای ایجاد یک شهر مُدرن در کنار ماهانکرمان، داشت؛ مشورتکرد. سئوالاتی کردم که جواب آماده نداشت. نگران است که به خاطر مسایل مربوط به کیش، محاکمه شود. یکی از مدیرانش را بازداشت کردهاند. آقای واقفی، از جو ارعاب و توقیف و فشار بر نیروهای جناح دومخردادیها انتقاد کرد و از من دعوت کردند که مثل سالهای قبل، نوروز را به کیش بروم.
شب، میهمان رهبری بودم. درباره مسایل [مجلس] خبرگان و ناراحتی خبرگان از وضع موجود کشور و راهکارهای جلوگیری از بحران، صحبتکردیم. معتقدند، اختلافات در جناح دومخردادیها، جدی است. شنیده بودندکه آقای [غلامحسین] کرباسچی و خانوادهاش، به اسم تحصیل به کانادا رفتهاند و میخواهند بمانند. درباره همایش رقابت سیاسی که وزارت اطلاعات دنبال میکند و از ایشان پیام خواستهاند، اظهارتردیدکردند.
روزنامهکیهان، دیروز عکس و خبری از همایش [دفاع از قربانیان خشونت سازمان ملل] در دفتر مطالعات [سیاسی و بینالمللی] وزارت امورخارجه نقل کرده بودکه چند خانم خارجی، بدون حجاب در عکس بودند. سپس امروز روزنامه رسالت نوشته و انتقاد شدید کرده. در قم، جمعی از طلاب تظاهرات کرده و فردا را تظاهرات عمومی، اعلان و در اصفهان و جاهای دیگر هم تحرکاتی را شروع کردهاند؛ بهنظر میرسد سروصدای زیادی خواهیم داشت، به خصوص که حرفهای تُندی هم در جمع زده شده و در مقابل جمعی از شرکتکنندگان، به خاطر تحمیل حجاب بر آنها، اعتراضکردهاند.
انتقاد به اظهارات [ولفگانگ تریز]، رییس مجلس آلمان در ایران، به عنوان دخالت در امور داخلی، وسیع شده و او هم پاسخ گفت و مشاجره دو به دو شده است. انتقاد از مصوبه مجلس، در مورد اسناد موقوفه و منع ورود نیروهای انتظامی به دانشگاهها و مدارس، شدید و وسیع است. [روزنامه] کیهان، مقاله تُندی نوشته و مجلسیان، آن را توهین به مجلس تلقیکردهاند و مشاجره پیشآمده است.