پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : از غذاهای ایرانی گرفته تا غذاهای بینالمللی، از گوشت چرخکرده به عنوان یکی از عناصر خوشطعم و اصلی، استفاده میشود.
گوشت یکی از منابع پختوپز اصلی ما انسانها است که به دلیل خواص بسیار آن از جمله، آهن بالا، منبع بالایی از پروتئین و ویتامین ب-۱۲، از آن در رژیم غذایی خود بهره میبریم. علاوه بر خواص آن، این نکته نیز حائز اهمیت است که در بسیاری از غذاهایی که از ایام قدیم آنها را در رژیم غذایی خود داریم، گوشت چرخ کرده جزو ترکیبات اصلی آنها بوده است.
از غذاهای ایرانی گرفته تا غذاهای بینالمللی، از گوشت چرخکرده به عنوان یکی از عناصر خوشطعم و اصلی، استفاده میشود. در ادامه چند غذا که میتوانید با ترکیبات گوشت چرخکرده درست کنید را برایتان فراهم آوردهایم.
غذاهایی که گوشت چرخکرده عضو جدانشدنی آنهاست
همانطور که گفتیم گوشت چرخکرده از قدیم یکی از ترکیبات اصلی در رژیم غذایی ما بوده است. از غذاهای مکزیکی و آمریکایی گرفته، تا پاستاهای ایتالیایی و حتی در ایران، کباب کوبیده شما را در ارتباط مستقیم با گوشت چرخکرده قرار میدهند. در اینجا بیشتر دربارهی این غذاها صحبت میکنیم.
همبرگر، خوشمزه، اما بسیار ساده
همبرگر، یکی از آیتمهای غذایی است که در سرتاسر جهان طرفداران بسیاری دارد. کمتر کسی را پیدا خواهید کرد که طعم این غذا را نچشیده باشد. همبرگر در عین سادگی در حین پخت، طعم اصلی گوشت چرخکرده را برای شما به ارمغان میآورد و میتوانید همراه با دریافت منبع خوبی از پروتئین، از طعم بینظیر آن نیز بهرهمند شوید. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که برای درست کردن برگر، باید برخی فوت و فنها را رعایت کنید، تا بتوانید از گوشتی آبدار و خوشطعم بهرهمند شوید.
یک همبرگر ساده، شامل گوشت چرخکرده بین دو نان میشود که در مواقعی این گوشت را در بین نان میپیچند و مصرف میکنند. گوشت مورد استفاده در برگر، معمولا با نمک و فلفل طعمدار میشود. این گوشت را میتوان در انواع شیوهها، پخت و از آن استفاده کرد. هنگام سرو این غذا، از تاپینگهای متفاوتی مثل پنیر، کاهو، گوجهفرنگی، پیاز، خیارشور، فلفل و انواع سسها مثل خردل، کچاپ و مایونز بهره میبرند و بهترین ترکیب طعم را در کنار طعم بینظیر گوشت چرخکرده به وجود میآورند. در مقالهی چطور همبرگر خانگی درست کنیم؟
این روزها برای احترام به وگنها و گیاهخواران، از انواع همبرگرهای برپایهی گیاه نیز در فستفودهای زنجیرهای استفاده میشود؛ که در این موارد به جای گوشت چرخکرده از یکسری گیاهان جایگزین استفاده میکنند و تلاش میکنند طعمی نزدیک به طعم گوشت را بسازند.
اسپاگتی، پیرمرد غذاهای درستشده با گوشت چرخکرده
اسپاگتی برخلاف باور ما ایرانیها که آن را به اسم ماکارونی میشماسیم، دارای انواع بسیاری است. رشتههای اسپاگتی نازک، سخت و یکی از مصارف عمدهی پاستا در غذاهای ایتالیایی به شما میروند. این رشتهها را از آرد مخصوصی به نام سالمونلا درست میکنند.
اسپاگتی را با انواع سسها سرو میکنند که برای مثال میتوان به سس گوجهفرنگی، سس گوشت و سس پستو اشاره کرد. به همراه این سس روی اسپاگتی میتوان از انواع تاپینگها نیز استفاده و طعم آن را به ذائقهی شخصی خود نزدیکتر کرد. از تاپینگهای مورد استفاده در اسپاگتی نیز میتوان به انواعی از پنیرها، سبزیجات و ادویهها اشاره کرد.
همانطور که گفتیم، اسپاگتی انواع بسیاری دارد، از انواع اسپاگتی نیز میتوان به اسپاگتی بولونیایی و اسپاگتی کاربونارا اشاره کرد که در فرهنگ ایتالیاییها، بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.
در اینجا بحث اصلی ما با اسپاگتی بولونیاییست که با گوشت چرخکرد درست میشود و طعم آن فراموشنشدنی خواهد بود.
طرز تهیهی اسپاگتی بولونیایی
برای درست کردن این اسپاگتی خوشمزه به ترکیبات زیر نیاز خواهید داشت:
روغن زیتون (یک قاشق چایخوری)
یک پیاز خردشده
دو حبه سیر خردشده
دو عدد هویج خردشده
دو عدد کرفس خردشده
پانصد گرم گوشت چرخکرده
هشتصد گرم گوجهفرنگی لهشده
دو عدد برگ بو
دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
عصارهی گوشت (در صورت تمایل)
هفتاد و پنج گرم پنیر پارمزان
چهارصد گرم اسپاگتی
برای درست کردن این اسپاگتی خوشمزه، در ماهیتابهای روغن زیتون را گرم کنید و سبزیجات خود را به آن بیفزایید. کمی حرارت را بالا ببرید و گوشت چرخکرده را اضافه کنید بعد از تغییر رنگ گوشتها، باقی مواد را به ماهیتابه اضافه کنید و اسپاگتیها را آماده کنید. حالا سسی که آماده کردهاید را به همراه اسپاگتیهایی که جوشاندهاید در یک ظرف بریزید و مخلوط کنید. در آخر برای گارنیش اسپاگتی بولونیایی خود، پنیر پارمزان را روی آن رنده کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
کباب کوبیدهی اصیل ایرانی
این غذا نیاز به معرفی ندارد، اما شاید متعجب شوید اگر بدانید این غذا در دیگر جاهای دنیا هم طرفداران بسیاری دارد. در لیست غذاهای درست شده با گوشت چرخکرده، کباب کوبیده حتما وجود دارد. کباب کوبیده، به سخت درست کردن معروف است. با استفاده از نمک و فلفل و پیاز آبگرفتهشده میتوان طعم اصلی گوشت چرخکرده را از دل آن بیرون کشید و با پختن روی حرارت آتش، به حد اعلایی از پخت و طعم رسید.
در این غذای اصیل ایرانی از گوشت چرخکرده به بهترین نحو استفاده میشود و ترکیب اصلی آن محسوب میشود که با یکسری از فوت و فنهای خاص بهترین حالت چسبندگی را به آن میدهند، که بتوانند بهترین فرایند پخت را برای گوشت فراهم کنند.
میتلوف، آمریکایی پر از گوشت
اگر آمار سرانهی مصرف گوشت را ببینید، قطعا کشور آمریکا را در صدر لیست خواهید دید پس طبیعی خواهد بود که غذایی از این کشور هم در لیست غذاهای با گوشتچرخکردهی ما وجود داشته باشد. در این قسمت از متن ما به معرفی میتلوف، یکی از غذاهای آمریکایی خواهیم پرداخت.
میتلوف، گوشت چرخکردهای است که با دیگر مواد اولیه ترکیب میشود و به شکل یک نان، پخته و یا دودی میشود. در اغلب موارد از گوشت گاو چرخکرده استفاده میکنند، اما در مواردی هم از ترکیبات گوشت چرخکردهی گوسفندی و در فرهنگ خودشان با خوک نیز آن را تهیه میکنند.
دربارهی تاریخ میتلوف میتوان به رم باستان برگشت، جایی که غذایی شبیه به میتلوف امروزی را با گوشت چرخکردهی گوساله و دیگر مواد اولیه، تهیه میکردند. در آمریکا، میتلوف، در اواخر دههی نود میلادی محبوب شد و از آن موقع تا الان به عنوان یکی از غذاهای کلاسیک این مردم شناخته میشود.
در ادامه به شما نحوهی پخت میتلوف را آموزش میدهیم.
طرز تهیهی میتلوف:
برای درست کردن میتلوف آمریکایی به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
گوشت چرخکردهی گاو یا گوساله
یک فنجان خردهنان
یک پیاز خردشده
دو حبه سیر خردشده
دو تخممرغ
نصف پیمانه شیر
یک چهارم پیمانه کچاپ
یک قاشق چایخوری سس ووسترشیر
طرز تهیهی این غذا بسیار ساده است. کافیست تمام مواد اولیه را با هم مخلوط کنید و در قالبی قرار دهید. این قالب پر از ترکیبات گوشت و مواد اولیه را در فری که از قبل گرم کردهاید بگذارید و به آن اجازه دهید تا یک ساعت، بپزد. حالا میتوانید از میتلوف خود لذت ببرید.
تاکو، خوراک مکزیکی پرگوشت
تاکو یکی از غذاهای قدیمی مکزیکی است که به طور خلاصه در تعریف آن میتوانیم به نانهای تورتیلای درستشده از ذرت یا گندم اشاره کنیم که با موادی پر شدهاند؛ در انتخاب مواد داخل تاکو شما اختیار بالایی خواهید داشت، اما تاکوی اصلی شامل گوشت چرخکردهی مزهدار شده، به همراه سبزیجات و پنیر در کنار سسهای تند مکزیکی است. بعد از پر شدن این تورتیلاها، آنها را میپیچند و سرو میکنند. همانطور که میبینید نحوهی آماده کردن این غذای خوشمزه مکزیکی بسیار شبیه به سمبوسهی ایرانی است. در ادامه به نکات و فوت و فنهایی برای درست کردن بهترین تاکو میپردازیم.
نان تورتیلا را حتما قبل از پر کردن با مواد تاکوی خود گرم کنید.
در باقی تاپینگها اختیار بالایی دارید و میتوانید طبق ذائقهی خودتان تاکو را درست کنید.
میتوانید برای مزهدار کردن تاکوی خود، ادویهی مخصوص گوشت تاکو را خودتان با ترکیبی از پودر چیلی، زیره، پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز، نمک و فلفل درست کنید.
پای چوپان
پای چوپان به طور خلاصه، کیک گوشت است. این غذا که از قدیم در انگلستان و فرانسه پخت میشد، حاصل پختن مقدار زیادی از گوشت چرخکردهی گاو یا گوسفند در کنار پیاز و عصارهی گوشت است که با پورهی سیبزمینی روی آن تزیین شده است. این غذا را اگر با گوشت چرخکردهی گاو درست کنید، بیشتر به نام پای کلبه آن را میشناسند. بهترین استفادهای که میتوانید از باقیماندهی پورهی سیبزمینی خود بکنید، درست کردن پای چوپان و استفاده از پورهی باقی مانده است.
دیگر غذاهایی که میتوانید با گوشت چرخکرده درست کنید
خوراک گوشت (چیلی)
گوشت قلقلی
فلفل شکم پر
بادمجان شکم پر
بیف استراگانوف
اسلاپی جو
انچیلاداس گوشت
لازانیا
دلمهی کاهو
حرف آخر اینکه
در این متن تلاش کردیم شما را با غذاهای غیر متعارفی که در آنها از گوشت چرخکرده بسیار استفاده میشود آشنا کنیم. این نکته را در نظر بگیرید که ممکن است برخی از این غذاها را به نحو دیگری بشناسید یا خورده باشید، و این به این دلیل است که طرز تهیهی پایهای وجود ندارد؛ در برخی نواحی ممکن است غذاهایی که نام بردیم را به شکل دیگری سرو کنند و در رژیم روزانهی خود قرار دهند.