صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۶۲۴۷۵
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۴ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
سه‌شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۵۹،جلسه نخست دادگاه امیرانتظام به ریاست محمدی گیلانی در دادگاه انقلاب برگزار شد. شاهدین این دادگاه شامل: محمدمنتظری، هادی غفاری، ابراهیم یزدی، محمدتوسلی و مهدی بازرگان بودند. عباس امیرانتظام، معاون نخست وزیر، سخنگوی دولت و سفیر ایران در سوئد، متهم به جاسوسی و ارتباط با مقامات آمریکایی، توطئه برای انحلال مجلس خبرگان، مخالفت با نظام ولایت فقیه، تلاش برای ایجاد اختلاف بین فلسطینیان و لیبیایی‌ها با ایران و فرار سران رژیم سابق بود. 
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس «تاریخ» انتخاب: سه‌شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۵۹،جلسه نخست دادگاه امیرانتظام به ریاست محمدی گیلانی در دادگاه انقلاب برگزار شد. شاهدین این دادگاه شامل: محمدمنتظری، هادی غفاری، ابراهیم یزدی، محمدتوسلی و مهدی بازرگان بودند.
عباس امیرانتظام، معاون نخست وزیر، سخنگوی دولت و سفیر ایران در سوئد، متهم به جاسوسی و ارتباط با مقامات آمریکایی، توطئه برای انحلال مجلس خبرگان، مخالفت با نظام ولایت فقیه، تلاش برای ایجاد اختلاف بین فلسطینیان و لیبیایی‌ها با ایران و فرار سران رژیم سابق بود.  امیرانتظام در بازگشت از سوئد به دعوت صوری صادق قطب زاده در فرودگاه دستگیر و راهی زندان شد. او پس از ۴۵۴روز انفرادی، در دادگاهی به ریاست محمدی گیلانی، به اعدام و سپس با وساطت مهدی بازرگان در پیشگاه امام، به حبس ابد محکوم شد. صحبت‌های‌ محمد منتظری در دادگاه، به گفته برخی از مورخین تاثیر زیادی در حکم امیرانتظام داشت. صحبت‌هایی که گویا با تحریک حسن آیت انجام شده بود. امیرانتظام از اوایل  دهه هفتاد همراه نورالدین کیانوری و مریم فیروز در حبس خانگی به سر می برد و پس از چندی آزاد شد. وی در اواخر دهه هفتاد با شکایت خانواده اسدالله لاجوردی مجددا راهی زندان شد. امیرانتظام در سال ۱۳۹۷ درگذشت.