پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سرویس تاریخ «انتخاب»: صادق خلخالی (۱۳۰۵-۱۳۸۲) حاکم شرع و نماینده مجلس بود. او نقش پررنگی در اعدام سران ارتش و برخی مسئولین پیش از انقلاب داشت. خلخالی چندین دوره نمایندگی مجلس را نیز تجربه کرد و در بازهای نیز مسئول مبارزه با مواد مخدر شد.
کتاب خاطرات خلخالی منتشر شده توسط نشر سایه در سال ۱۳۷۹ برای نخستین بار منتشر میشود.
قسمت سوم/انفجار هفتم تیر ۱۳۶۰
جریان دیگری که در چند روز قبل از انفجار حزب جمهوری اسلامی اتفاق افتاد، سوء قصد به جان آقای سید علی خامنهای امام جمعه وقت، تهران در مسجد اباذر و در حین سخنرانی بود. خوشبختانه بمبی که در ضبط صوت جاسازی شده بود درست منفجر نشد و فقط چاشنی آن از ضبط صوت بیرون پرید و منفجر شد و قسمتی از دست راست و ناحیه زیر بغل و ریه آقای خامنهای را متلاشی کرد؛ بحمد الله پس از بستری شدن در بیمارستان قلب با تلاش، پزشکان، حال ایشان خوب شد.
جریان مهم دیگری که به دست مجاهدین عناصر ضدانقلاب اتفاق افتاد، انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی واقع در اطراف سرچشمه، تهران در هفتم تیر ماه بود. این انفجار مهیب سقف سالن سخنرانی را پایین آورد و افراد حاضر در جلسه به جز دو سه نفر که به طرز معجزه آسا نجات یافتند، همگی شهید شدند. من جریان را از رفیق خودم، آقای تاج
گردون، نماینده گچساران که جان سالم به در برده بود، سؤال کردم.
ایشان گفت: در آن شب رفقا همه جمع بودند و راجع به مسئله تورم
اقتصادی جلسه و برنامه داشتند تعدادی نیز درخواست کرده بودند که درباره رئیس جمهور و تعیین یک نفر کاندیدا برای ریاست جمهوری صحبت شود. سرانجام پس از رأی گیری تصویب شد که درباره موضوع ریاست جمهوری صحبت شود. در همین موقع، ناگهان جرقه برق فوق العادهای از طرف میز سخنران، جلسه آقای دکتر بهشتی، تمام سالن را روشن کرد و ما دیگر نفهمیدیم که چه شد و یک وقت دیدیم که در زیر خروارها خاک و آجر و سنگ و آهن قرار گرفته ایم. آقایان باغانی، وکیل سبزوار و، محمودی وکیل قصر شیرین و سماورچی، وکیل مشهد و کیاووش وکیل اهواز و وکیل ساری و چند نفر دیگر نیز زنده ماندند؛ ولی همه آنها زخمی شده بودند گفته میشد که در این حادثه هولناک، حدود ۷۴ نفر جان خود را از دست دادهاند.
ولی بعداً معلوم شد که هشتاد نفر شهید شده بودند این حادثه و توطئه برای ملت ایران و امام امت و همه ما تلخ و ناگوار بود و به دنبال آن ملت تظاهرات عظیم و یکپارچهای به راه انداختند و عزاداری کردند.
دولت یک هفته عزای عمومی اعلام نمود و به مدت سه روز همه ارگانهای دولتی و ادارات را تعطیل کردند. دشمنان میخواستند با این، ضربه جمهوری اسلامی ایران را متلاشی کنند و به این وسیله آمریکا را که با نثار خون هفتاد هزار شهید از ایران اخراج شده بود، دوباره به ایران برگردانند و بر این کشور بلا زده مسلط کنند.
آنها نقشه انهدام قرآن و اسلام را در ایران کشیده بودند؛ ولی بحمد الله موفق نشدند. عمل آنها موجب شد که ملت ایران بیش از پیش منسجمتر شوند و در اطراف امام حلقه زنند و راه خود را که همان راه اسلام است، ادامه دهند. حرکت ملت پس از این حادثه به گونهای بود که رادیو صدای
آمریکا اعتراف کرد که ملت ایران یکپارچه عزادار است.
افرادی که در این حادثه و فاجعه بزرگ ساعت نه و پنج دقیقه شب هفتم تیر، جان خود را از دست دادند دل امام و امت شهید پرور و همه مستضعفان جهان را سوزاندند و خون آنها باعث انسجام ملت ایران شد.
از جمله این افراد بهشتی و محمد منتظری بودند.
آیت الله دکتر سید محمد حسینی بهشتی، رئیس دیوان عالی کشور و عضو شورای انقلاب و دبیر کل حزب جمهوری اسلامی ایران سالها برای به ثمر رساندن انقلاب زحمت کشید و سرانجام، خون او موجب بارور شدن درخت اسلام شد او رفت و تکلیف از او ساقط شد؛ ولی بر ماست که حرمت خون آنها را حفظ کنیم و راه آنها را ادامه دهیم. شرح فضایل و مناقب آن شهید در این مختصر نمیگنجد و نیاز به کتابی مفصل دارد و باید دانسته شود که این، شهداء شهدای ملت سراسر ایران بودند نه شهدای یک طایفه و یا یک حزب.