صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۶۰۴۷۲
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۲ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت:‌ آمارها نشان می‌دهد که فاصله بین ازدواج و تولد نخستین فرزند در زوجین ایرانی ۴ تا ۵ سال است و بنابراین یکی از گزاره‌های فرهنگی که در حال اصلاح آن هستیم همین است
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت:‌ آمارها نشان می‌دهد که فاصله بین ازدواج و تولد نخستین فرزند در زوجین ایرانی ۴ تا ۵ سال است و بنابراین یکی از گزاره‌های فرهنگی که در حال اصلاح آن هستیم همین است
صابر جباری با بیان این‌که نرخ رشد جمعیت یا نرخ باروری کلی شاخصی برای بررسی وضعیت رشد جمعیت است؛ اظهار کرد: خوشبختانه در سال جاری روند نزولی نرخ رشد باروری متوقف شده است که یکی از علل آن را می‌توان اجرای قانون جوانی جمعیت دانست. در زمان حاضر نرخ باروری کلی حدود ۱.۶۵ است که این عدد باید براساس قانون برنامه هفتم طی ۵ سال به عدد ۲.۵ برسد.

وی افزود: با اجرای قانون جوانی جمعیت می‌توان به این نرخ نزدیک شد زیرا این قانون بسیار متعالی است البته مشروط به آن که به‌خوبی نیز اجرا شود. مسائل مربوط به ازدواج و باروری نیز باید برای مردم تبیین شود اما راهکار اصلی، تغییر نگرش مردم و الگوهای باروری، عوامل فرهنگی و سبک زندگی آن‌هاست بنابراین در فرهنگ عمومی و فرهنگ بهداشتی باید تحولی ایجاد شود تا بتوانیم به نرخ ۲.۵ برسیم.

فاصله بین ازدواج و فرزندآوری باید کاهش یابد

جباری ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد که فاصله بین ازدواج و تولد نخستین فرزند در زوجین ایرانی ۴ تا ۵ سال است و بنابراین یکی از گزاره‌های فرهنگی که در حال اصلاح آن هستیم همین است زیرا بهتر است جوانان در دو سال نخست زندگی خود اقدام به فرزندآوری کنند.

یک‌پنجم زوجین ایرانی نابارورند

وی تصریح کرد: از بین هر پنج یا ۶ زوج در ایران، یک زوج نابارور است و در عین حال، تنها راه تشخیص قطعی نابارور بودن زوجین، این است که اقدام به فرزندآوری کنند. در صورتی که زوجین در سنین پایین‌تر متوجه ناباروری خود شوند می‌توانند زودتر اقدام به درمان کنند و موفقیت درمان بیشتر است اما اگر از روش‌های جلوگیری از بارداری استفاده کنند در سنین بالاتر اقدام به فرزندآوری می‌کنند و ناباروری زوجین با تأخیر تشخیص داده می‌شود که این مسئله، روند درمان ناباروری را پیچیده‌تر و نیازمند دریافت خدمات تخصصی‌تر می‌کند.

میانگین سن ازدواج در دختران و پسران ایرانی

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره میانگین سن ازدواج دختران و پسران ایرانی نیز گفت: در زمان حاضر میانگین سن ازدواج دختران ۲۳.۵ و پسران ۲۷ سال است.

وی افزود: حد استاندارد خاصی برای تعیین سن مناسب ازدواج وجود ندارد اما روند نشان می‌دهد که سن ازدواج در مقایسه با سال‌های قبل افزایشی بوده است و بنابراین باید کاهش یابد.

سن ازدواج در تهران بالاتر از میانگین کشوری

جباری خاطرنشان کرد: در کلان‌شهرها مانند تهران سن ازدواج در حدود ۳۰ سال است که سن بالایی است و امیدواریم با اصلاح گزاره‌های فرهنگی نادرست، رفع مشکلات اقتصادی، تأمین مسکن جوانان و… این سن نیز کاهش یابد.

هشمهری آنلاین