صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۶۰۳۴۶
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۲۱ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
یکی از خوراک‌های قدیمی مردم کرمان قاتق گوشت می‌باشد که شبیه فلافلی است که با گوشت ترکیب شده و مواد اولیه آن را داخل یک هاون می‌کوبیدند که چسبندگی پیدا کند و طعم‌ها با هم ترکیب شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یکی از خوراک‌های قدیمی مردم کرمان قاتق گوشت می‌باشد که شبیه فلافلی است که با گوشت ترکیب شده و مواد اولیه آن را داخل یک هاون می‌کوبیدند که چسبندگی پیدا کند و طعم‌ها با هم ترکیب شود.
مردم کرمان غذا‌های سنتی و متفاوت زیادی دارند و آبگوشت‌ها، آش‌ها و پلو‌هایی که با خورشت‌های متنوع تهیه و سرو می‌شوند، از جمله غذا‌های سنتی این شهر هستند. در این میان قاتق کرمانی غذایی متفاوت از این سرزمین است.
قاتق کرمانی یکی از غذا‌های قدیمی و اصیل است که بیشتر در اطراف شهر کرمان آن را تهیه می‌کنند. در ادامه نحوه تهیه این غذا را با هم می‌خوانیم.

مواد لازم برای تهیه قاتق گوشت
نخود: نصف پیمانه
پیاز: دو عدد

چهار زیره (زیره سیاه، زیره سبز، بادیان رومی و تخم شبت): یک قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

زردچوبه: به مقدار لازم

روغن مخصوص سرخ کردنی: به مقدار لازم

سیب زمینی مکعبی خرد شده: یک عدد

رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ‌خوری

ترخون خشک: سه قاشق سوپ‌خوری

گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم

طرز تهیه قاتق گوشت
برای تهیه قاتق گوشت باید نخود را خیس کنید و بعد آن را آبکش کرده و با یک پیاز خورد کرده داخل غذاساز بریزید و آن‌ها را به شکل بلغور در بیاورید.

سپس گوشت چرخ کرده را با مقداری زیره و نمک ورز داده و کمی فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و ورز دهید تا چسبندگی پیدا کند و بعد آن‌ها را به اندازه‌های کوچک برداشته و شبیه شامی درست کنید.

سپس پیاز دیگر را به شکل خیلی نازک خرد کنید و داخل مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شود و بعد سیب زمینی‌ها را با مقداری نمک و فلفل سیاه تفت دهید تا سیب زمینی‌ها رنگ طلایی به خود بگیرند.

سپس داخل یک تابه کمی روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را داخل آن تفت دهید تا رنگ خوبی پیدا کند و بعد با یک لیتر آب داخل قابلمه‌ای که سیب زمینی درون آن بود بریزید و شعله را زیاد کنید که به جوش برسد.

حالا کوفته‌هایی را که تهیه کرده بودید یکی یکی داخل آبی که در حال جوشیدن است بیاندازید و بعد از گذشت ۱۰ دقیقه شعله را ملایم کرده و در قابلمه را بگذارید.

بهتر است آب در حدی باشد که روی شامی‌ها را بگیرد تا مغز آن‌ها خوب بپزد.

وقتی که مقدار سس به یک سوم مقدار اولیه رسید، کمی ترخون به آن اضافه کنید و بعد از گذشت سه دقیقه آن را با آب خود داخل ظرف دلخواه سرو کرده و کنار بگذارید.

ایرنا