پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خاطرات روزنوشت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۷۷، هرشب در «انتخاب» منتشر میشود. پیشتر، خاطرات ایشان از سال ۵۸ تا ۷۶ در سرویس تاریخ «انتخاب» به صورت روزانه پوشش داده شده است.
امروز نتيجه بازجويى [بیل] كلينتون، ریيسجمهور آمريكا، در مورد روابط نامشروعش اعلان شد. او اعتراف به داشتن روابط غلط كرده و سپس در يك صحبت تلويزيونى با تكرار اعتراف، از مردم، همسرش و دخترش، عذر خواسته است. اين مسأله در صدر اخبار همه جهان است و احتمال استيضاح او در كنگره آمريكا، به طور جدى مطرح است. مسأله از جهات مختلف قابل توجه است و مسأله روابط نامشروع ديگرى كه سالهاى قبل، با زن ديگرى داشته، زنده شده و در تاريخ آمريكا و دنيا، از موارد نادر يا بىسابقه است. بازجويى بيش از پنج ساعت طول كشيده است.
كاهش ارزش روبل روسيه، خطر بحران ديگر اقتصادى را مطرح كرده و بيرون بردن اتباع آمريكا از پاكستان، پس از روشن شدن نقش افرادى در پاكستان، در انفجارهاى كنيا و تانزانيا و احتمال حمله آمريكا به افغانستان براى بازداشت [اُسامه] بنلادن، [رهبر القاعده] كه در آنجاست، مورد توجه ناظران است.
آقاى محسن رضايى، [دبیر مجمع تشخیص مصلحت] آمد. از خطبه جمعه من در مورد افغانستان قدردانىكرد و طرحى در خصوص دخالت نظامى در افغانستان ارایه داد كه نپسنديدم و گفتم به رهبرى بدهد، من مسئوليتى در اين جهت ندارم. اظهارات آقاى سردار [قاسم] سليمانى، [فرمانده نيروي قدس سپاه] را كه از احمدشاه مسعود نقل كرده بود، برايش گفتم؛ مسعود گفته، ژنرال اسلم بيگ، فرمانده نيروى زمينى سابق ارتش پاكستان، به او گفته كه براى كنترل كشورهاى آسياى ميانه و آوردن آنها در خط اسلام، فقط پاكستان مىتواند از طريق افغانستان اقدام كند. ايران چون شيعه است، در منطقه سُنىنشين بُردى ندارد و كشورهاى عربى هم راهى و انگيزهاى ندارند، تركيه هم به فكر اسلام نيست و حميد گل، [رییس آیاسآی - سازمان اطلاعات پاکستان-] هم از افغانىها خواسته است كه فرشى براى او ببافند، با نقشهاي كه نور اسلام را از پاكستان و از طريق افغانستان به آسياى ميانه مىبرند. اگر اين نقلقولها درست باشد، نشان مىدهد كه نظاميان پاكستان در فكر دستاندازى به شمال جيحون هستند و مولوى [ملامحمد] عمر، رهبر طالبان هم اخيراً صحبت از خراسان بزرگ، شامل سمرقند و بخارا و تاشكند و مشهد داشته است.
جمعى از آزادگان آمدند. آقايان [علیاکبر] ابوترابى، [نماینده ولیفقیه در امور آزادگان] و [عباسعلی] وكيلى، [رییس ستاد رسیدگی به امور آزادگان] گزارش دادند. من هم برايشان صحبت كردم؛ راجع به گروگانهاى ايرانى در افغانستان هم گفتم. براى تكميل برنامهای برای زندگینامهام، مصاحبهاى با صداوسيما، درباره جريان تدوين و انتشار كتابهاى سرگذشت فلسطين، اميركبير و نیز مجله مكتب تشيع داشتم.
عصر آقايان [محمد] جعفرىگيلانى، [محمود] محمدىعراقى و طاها هاشمى، [اعضای هیأت امنای دفتر تبلیغات اسلامی قم] آمدند. از روند نزولى موقعيت ولايتفقيه و رهبرى و فعاليتهاى مخرب مخالفان داخلى و خارجى و وضع مطبوعات و انتخابات خبرگان، اظهار نگرانىكردند و با ذكر عواملى كه كار را به اينجا رسانده، از من خواستندكه به طور جدى وارد صحنه شوم و مثل گذشته، هدايت جريان اصلى انقلاب را در دست بگيرم. گفتم كه قبلاً بايد رهبرى سياستكار را مشخصكنند و بدون آن ثمربخش نيست. خواستند كه به مشهد بروم و با فرصت كافى با ايشان مذاكره كنم. گفتم، معمولاً رهبرى مىگويند وضع خوب است و نگرانى ندارد و همين امروز هم در سخنرانى خود گفتهاند.
آقاى [حسین] محلوجى، [وزیر سابق معادن و فلزات] آمد. از نشريه ارزشها و روزنامه كيهان شكايتكردكه خبركذبي عليه او به نقل از ديوان محاسبات نوشتهاند كه ديوان تكذيبكرده است. شب در دفترم ماندم.