صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۰۸۱۱۳
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۰۰ - ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
بعد از ناهار به توئیلری رفته چون هوا خوب بود ساعتی آن‌جا گذرانیدم و روزنامه خواندم و منزل آمده مشغول لباس پوشیدن شدم، چون امشب مهمان یحیی‌خان و تقی خان هستیم که شب عید نوروز سر کنیم. مخصوصا یحیی‌خان در تهیه هفت‌سین هم بود. نمی‌دانم موفق بشود یا نه و بعد از شام بناست به اپرا برویم و میرزا محمدخان هم موعود است. از علاءالسلطنه و میرزا محسن‌خان تلگراف تبریک رسید. از انتظام‌الملک کاغذ از لندن رسید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس تاریخ «انتخاب»؛ صبح مسیو گوردو به توسط تلفون و بعد کتبا از من خواهش کرد که برای چهارشنبه یا پنج‌شنبه جهت او از نصرت‌الدوله [وزیر خارجه] وقت بگیرم و پاکتی برای او فرستاده بود از اداره شنیدر (Creusot – Schneider) و گمانم این است که مطالبه طلب است.

محسن سیاح آمد و استشاره کرد که «اگر دندان‌سازی تحصیل کنم چطور است؟» چون سه سال بیش‌تر تحصیل ندارد تصویب کردم. می‌گفت اسماعیل‌خان پسرعموی من که به ایران می‌رفت در اسلامبول انگلیس‌ها تمام کاغذها و نوشته‌جات او را از او گرفته‌اند. ان‌شاءالله با مسیو پرنی و ماموازل درمپ این کا را نکرده باشند و گمان ندارم؛ زیراکه آن‌ها فرانسوی هستند و اگر هم چنین چیزی شده بود یقینا به ما خبر می‌دادند؛ خلاصه این‌که مادموازل درمپ از اسلامبول به من کاغذ نوشته بود و از این مقوله چیزی نگفته بود.

باری بعد از ناهار به توئیلری (۱) رفته چون هوا خوب بود ساعتی آن‌جا گذرانیدم و روزنامه خواندم و منزل آمده مشغول لباس پوشیدن شدم، چون امشب مهمان یحیی‌خان و تقی خان هستیم که شب عید نوروز سر کنیم. مخصوصا یحیی‌خان در تهیه هفت‌سین هم بود. نمی‌دانم موفق بشود یا نه و بعد از شام بناست به اپرا برویم و میرزا محمدخان هم موعود است. از علاءالسلطنه و میرزا محسن‌خان تلگراف تبریک رسید. از انتظام‌الملک کاغذ از لندن رسید.

باری یحیی‌خان آمد و رفتیم میرزا محمدخان را برداشتیم رفتیم منزل تقی‌خان شام خورده رفتیم به اپرا. بازی «فوست» بود. موزیک آن‌ که خیلی تعریف می‌کنند از آن‌ها بود که من درست نمی‌فهمم، اما رقص بسیار قشنگ بود. روی هم رفته La Damnation Faust به نظر از جهت تزئینات و موزیک بهتر است.

 

منبع: یادداشت‌های روزانه محمدعلی فروغی، به کوشش محمدافشین وفایی و پژمان فیروزبخش، تهران: بنیاد موقوفات دکتر افشار و سخن، چاپ هفتم، ۱۳۹۸، ص ۳۴۴.

پی‌نوشت:

۱- باغ توئیلری (در زبان فرانسه: Jardin des tuileries)، یکی از فضاهای سبز مرکز شهر پاریس است که در منطقه 1 پایتخت قرار دارد و در قرن شانزدهم ساخته شده است. کلمه tuile در زبان فرانسه به مفهوم سفال‌هایی است که برای سقف‌های شیب‌دار خانه‌ها استفاده می‌شود. واژه tuilerie به مفهوم کوره‌های مخصوص پخت این سفال‌هاست... قبل از ساخت این پارک، در این محل کوره‌های مخصوص پخت این نوع سفال‌ها قرار داشته است و نام‌شان بر روی این باغ باقی ماند. این پارک از ضلع جنوب شرقی به کاخ لوور، از ضلع شمال شرقی به خیابان ریوولی، از طرف شمال غربی به میدان کنکورد و از طرف جنوب غربی به رود سن مشرف است. در ورودی شرقی طاقی به نام Arc de Triomphe du Carrousel قرار دارد که درست هم‌زمان با طاق پیروزی (Arc de Triomphe) ساخته شده است. این فضای سبز به مساحت حدود ۲۶ هکتار قدیمی‌ترین و مهم‌ترین پارک پاریس به شمار می‌رود که با سلیقه گل‌کاری شده است و از سال ۱۹۱۴ در لیست بناهای تاریخی فرانسه ثبت شده است. (منبع: سایت انجمن فرهنگی امید؛ ایرانیان فرانسه).