صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۷۰۲۴۷
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۲۰ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
شماره ۱۸۷؛
«انتخاب» اسناد ویکی لیکس در رابطه با ایران را که متعلق به سال های ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ است، را به صورت روزانه و به منظور آگاهی مخاطبان نسبت به تحولات و اتفاقات گذشته، منتشرمی کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«انتخاب» اسناد ویکی لیکس در رابطه با ایران را که متعلق به سال های ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ است، را به صورت روزانه و به منظور آگاهی مخاطبان نسبت به تحولات و اتفاقات گذشته، منتشرمی کند.

سرویس تاریخ «انتخاب»: سفارت آمریکا در کویت در تلگرافی محرمانه به تاریخ سه شنبه، ۲۲ مهر ۱۳۸۲ به موضوع سفر کمال خرازی به کویت پرداخته است.

به گزارش «انتخاب»؛ متن این سند که ویکی لیکس آن را منتشر کرده، در زیر آمده است:

موضوع سند: ایران: دولت کویت بدبین اما همچنان در تعامل

طبقه بندی: محرمانه

سه شنبه 12:20 دقیقه چهاردهم اکتبر 2003

از: کویت

به: نامشخص

 

  1. خلاص: دولت کویت هیچ امیدی ندارد که در کوتاه مدت اصلاح طلبان ایران بتوانند روحانیون محافظه کار را بصورت جدی به چالش بکشند، اما قصد دارد به تعامل خود با تهران ادامه دهد. آنها مدعی اند به ایران گفته اند که جامعه بین المللی درباره نیاز به پیروی آنها از شرایط آژانس متحد هستند. پایان خلاصه.
  2. مسئول سیاست خاورمیانه وزارت امورخارجه، لاروکو، در زمان دیدار از کویت در روز 13 اکتبر، با شیخ صباح خالد الحامد الصباح، مسئول دایره امنیت ملی کویت گفتگو کرد. این پیام گزارشی است از گفته های شیخ صباح الخالد درباره ایران.
  3. صباح الخالد می گوید که خرازی، وزیر امورخارجه ایران در روز 8 سپتامبر دیدار کوتاهی به درخواست خودش از اینجا داشته تا قبل از نشست شورای حکام آژانس با شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح، نخست وزیر دیدار کند، زیرا ریاست آن نشست برعهده نبیله المولا، سفیر کویت خواهد بود. خرازی هشدار داده بود که اگر کویت نتواند آن نشست را در جهت درست آن هدایت کند، روابط دوجانبه به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. نخست وزیر پاسخ داده بود که رییس، المولا، در موقعیتی نخواهد بود که چنین تاثیری بگذارد، او باید خواست اعضا را منعکس کند که بسیار مشخص است: ایران باید به خواسته های آژانس تن بدهد.
  4. نخست وزیر ادامه داد که کویت نمی تواند تولید تسلیحات هسته ای یا دیگر سلاح های کشتار جمعی توسط ایران را بپذیرد. کویت از حذف شدن خطر عراق خوشحال بوده و ایران هم باید همین حس را داشته باشد. اکنون نوبت ایران است. کویت یک کشور کوچک و ضعیف است که به منطقه ای عاری از تسلیحات کشتار جمعی پایبند است. ایران باید این مسئله را به عنوان یک موضع بی طرف بپذیرد. دولت کویت خواهان ادامه روابط عالی خود با ایران بوده و امیدوار است که خرازی این پیام را به منتقل کند. اما صباح الاحمد به وضوح گفته بود: کویت به نظرش می آید که جامعه بین المللی متحد است که ایران باید از شرایط آژانس پیروی کند.
  5. صباح الخالد به لاروکو گفته بود که روابط ایران و کویت با وجود تهدیدات خرازی، همچنان عالی است. دولت کویت واقعا نگران، و حتی بدبین است زیرا 60% یا بیشتر از مردم ایران که به شدت حامی اصلاحات بوده اند اکنون سرخورده یا بی روحیه هستند. دولت کویت هیچ امیدی کوتاه مدتی ندارد که اصلاح طلبان بتوانند بصورت جدی روحانیون محافظه کار را به چالش بکشند زیرا اصلاح طلبان هیچ مرجعی در قدرت ندارند.
  6. سفیر لاروکو منبع این پیام بوده اما فرصت تایید این پیام را نداشت.

جونز