صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۵۳۸۶۸
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۲۲ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
ارتش دولت وفاق ملی لیبی پیشنهاد آتش بس مصر و نیرو‌های شرق لیبی را ردّ و بر تصرف همه مناطق این کشور تأکید کرد. سرتیپ خلبان «محمد قنونو»، سخنگوی رسمی ارتش مذکور امروز شنبه در واکنش به کنفرانس مشترک رئیس جمهور مصر و ژنرال حفتر در قاهره که طی آن پیشنهاد آتش‌بس دادند، گفت: «ما نبودیم که جنگ [در لیبی]را آغاز کردیم، ولی قطعا ما زمان و مکان پایان این جنگ را اعلام خواهیم کرد».
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ارتش دولت وفاق ملی لیبی پیشنهاد آتش بس مصر و نیرو‌های شرق لیبی را ردّ و بر تصرف همه مناطق این کشور تأکید کرد.

به گزارش فارس، ارتش وابسته به دولت وفاق ملی لیبی در اولین واکنش به پیشنهاد متارکه جنگ مصر و ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده شبه‌نظامیان شرق لیبی، گفت که وقت برای تلف کردن ندارد و تصمیم به توقف جنگ را خود می‌گیرد.

سرتیپ خلبان «محمد قنونو»، سخنگوی رسمی ارتش مذکور امروز شنبه در واکنش به کنفرانس مشترک رئیس جمهور مصر و ژنرال حفتر در قاهره که طی آن پیشنهاد آتش‌بس دادند، گفت: «ما نبودیم که جنگ [در لیبی]را آغاز کردیم، ولی قطعا ما زمان و مکان پایان این جنگ را اعلام خواهیم کرد».

او در واکنش به «ابتکار عمل آتش‌بس» از سوی مصر و حفتر را رد کرد و گفت: «ما وقت اضافی برای مشاهده یاوه‌گویی‌ها جنایت‌کار جنگی (خلیفه حفتر) در شبکه‌های ماهواره‌ای نداریم».

سخنگوی ارتش دولت وفاق ملی گفت که نیرو‌های تحت امر این دولت «با قدرت و قاطعیت» به عملیات تعقیب شبه نظامیان «تروریست» حفتر ادامه خواهند داد.

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و حفتر امروز شنبه به همراه «عقیله صالح»، رئیس پارلمان شرق لیبی (مستقر در طُبرُق) بعد از دیدار چند ساعته، طی نشستی از توافق طرفین بر طرح ابتکار عمل سیاسی برای توقف درگیری‌ها در لیبی خبر دادند.

ابتکار عمل سیسی و حفتر چیست و چرا اعلام شد؟

بر اساس اعلام دفتر اطلاع رسانی ریاست جمهوری مصر، ابتکار عمل ادعایی مذکور خواهان توقف درگیری‌ها از پس فردا (دوشنبه) و ترسیم چارچوب راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران لیبی است.

منبعی رسمی در مصر به روزنامه الکترونیکی «العربی الجدید» گفت که هدف از این ابتکار عمل، ترمیم شکاف به وجود آمده در بین نیرو‌های شرق به ویژه حفتر و عقیله صالح و تلاش برای متحد کردن آن‌ها (دو شق سیاسی و نظامی) پشت سر رئیس پارلمان است تا زمینه برای بازگشت به گفتگو‌ها بین دولت شرق و دولت وفاق ملی مهیا شود.

منبع مذکور که خواست نامش فاش نشود، در باره دیدار حفتر و صالح با السیسی گفت که این دیدار، دو روز در قاهره زمان برد و برآیند آن این شد که حفتر از موضع قبلی خود در قبال دولت وفاق ملی و توافق صُخیرات برگردد. حفتر ماه پیش با بیان اینکه این توافق را قبول ندارد، خود را حاکم لیبی خواند؛ توافق صخیرات ۲۰۱۵ با نظارت سازمان ملل در مغرب منعقد گردیده و نتیجه آن تشکیل دولت وفاق ملی به ریاست فایز السرّاج شد.

منبع ادعایی العربی الجدید گفته «مصر، امارات و حفتر را مسئول وخامت شرایط اخیر در لیبی دانسته است، چرا که آن‌ها با دعوت از روسیه برای نقش‌آفرینی گسترده در نبرد‌ها [ی لیبی]اوضاع را خراب کرده‌اند».

این منبع در چرایی تصمیم قاهره مبنی بر نکشاندن پای مسکو به لیبی می‌گوید، مصر از همان ابتدا مخالف این مسئله بود به این دلیل که این اقدام باعث نفوذ بیش از پیش غرب و آمریکا در لیبی شده و روسیه در این شرایط، توان اعمال نفوذ و سیطره بر لیبی را نخواهد داشت. به گفته این منبع، ترکیه با علم به این شرایط و چراغ سبز آمریکا در حال تضعیف نفوذ حفتر و روسیه در لیبی است.

نبرد بین دو ارتش در لیبی به کجا رسیده است؟

ارتش تحت امر دولت وفاق ملی بعد از آزادسازی فرودگاه بین‌المللی طرابلس و شهر‌های «ترهونه»، «بنی‌ولید» و الاصابعه» در حومه پایتخت لیبی طی روز‌های گذشته، امروز به مرز‌های شهر «سِرت» رسیده و مطابق آخرین گزارش‌ها، ورد به این شهر را از سه محور آغاز کرده است.

فرماندهی عملیات «برکان الغضب» (آتشفشان خشم، نام عملیات ارتش دولت وفاق ملی) دقایقی پیش با اعلام این خبر ادعا کرد که نیرو‌های ارتش حفتر شهر سرت را رها کرده و در حال فرار هستند.